Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Budowlana w kierunku Żaby się nie wzbudza. Po ponad minucie czekania ruszyłem dopiero jak od Żaby coś nadjechało.
A na Rondzie ONZ można było albo w ogóle światła nie dostać albo dostać na wjazd ale nie dostać na zjazd. W obu przypadkach dwie minuty w plecy.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Budowlana po godzinie 9 doszła do siebie.
-
Stary Pingwin
Broniewskiego/Reymonta znów działa stałoczasówka.
Czy jakiś "krasnoludek szczający do mleka" skrócił zezwalające dla trama na wlocie północnym Babki Radosława? Któryś dzień z rzędu stoję piąty albo szósty w kolejce, zanim wjadę na rondo, mija 5 minut. Jeżeli trafi się ustawienie np. 33, 27, 28, 22, to 17 stoi 6 minut.
Czy jakiś "krasnoludek szczający do mleka" skrócił zezwalające dla trama na wlocie północnym Babki Radosława? Któryś dzień z rzędu stoję piąty albo szósty w kolejce, zanim wjadę na rondo, mija 5 minut. Jeżeli trafi się ustawienie np. 33, 27, 28, 22, to 17 stoi 6 minut.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Krasnoludek?
Hmmmm, w tej branży to raczej nie znam mikrych ludzi. A przynajmniej wzrostem.
A to nie jest kwestia zepsutej zwrotnicy, którą trzeba ręcznie przekładać? Dziś wracałem do domu 28 i zauważyłem, że na trawniku na środku ronda leży nowiutka zwrotnica. Z drugiej strony (od północy) stało z 5 składów.Stary Pingwin pisze:Broniewskiego/Reymonta znów działa stałoczasówka.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Babka to w ogóle jakieś kuriozum o którym nie raz pisano. Zdaje się że program jest taki, że jeżeli zwrotnica przełożona jest do skrętu, to pałka zapala się wcześniej niż zielone dla samochodów, jeśli nie - kilka sekund później niż samochodowe - stąd te korki. Dobrze to widać od strony Okopowej - równolegle samochody jadą, a tramwaje na wjeździe i zjeździe stoją przepuszczając nie wiadomo co. Rozumiem, że ideą było zmniejszenie przepustowości tak, aby nie zablokować ronda w środku, ale czemu obrywają przez to wozy je opuszczające, to ciężko zrozumieć.
Gdyby światło na północnym wlocie trwało tyle co dla samochodów to spokojnie dwa tramwaje by przejechały i kolejek by nie było.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mamy jednakowoż kolegę, który nosi brodę i ma krzepę.Jarek pisze:Krasnoludek?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ktoś na Babce coś przestawił w światełkach. Jedynka jadąca w stronę mostu wcześniej przejeżdżała na zupełnym spokoju, najzupełniej przepisowo, nie kolidując się z nikim i niczym i bez zatrzymania zjeżdżała z ronda, a teraz jadąc przepisowo światła na zjeździe w Słomińskiego się nie złapie. Obserwacja z wczoraj.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest to całkiem możliwe. W ZDM niby zmieniło się wiele ale czasem wygląda, jakby nie zmieniło się nic.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W życiu czasami jest tak, że trzeba zmienić wiele, by wszystko zostało po staremu.
- Solaris U10
Wydaje się jednak, że zdarza się sporo protramwajowych działań ze strony ZDM.
Tak, opiniują zwykle bez uwag nasze algorytmy i to jest bardzo, bardzo wiele.Wydaje się jednak, że zdarza się sporo protramwajowych działań ze strony ZDM.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Do zatorów na północnym wlocie Arkadii się przyzwyczaiłem, ale 6 składów na poludniowym mnie nieco zaskoczyło. Ktoś, kto często tędy jeździ, może mi coś na ten temat powiedzieć?