Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
Uważam, że wysyłanie lokalnych linii 153 czy 196 na Wiatraczną może tylko je doszczętnie upupić korkami na Marsa i Grochowskiej. I zylion brygad na to z frytkami.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Przebudowana Żołnierska, tunel pod PKP Rembertów, pętla na węźle Marsa - to są kryteria, pod którymi powstawał plan. Jeśli się o tym nie będzie pamiętać, faktycznie można uznać te koncepcje za totalny niewypał i śmiem twierdzić, że nie ma zbytnio sposobu, by je wcześniej wprowadzić.
Jedną zmianę można byłoby przemyśleć już teraz. Wycofanie 199 spod Akademii i puszczenie Chruściela-Cyrulików do Kolonii (wiem, wiem na razie byłby dublet 153 na sporym odcinku - ale 199 aż się prosi o dojazd do stacji kolejowej, to główny cel podróży pasażerów jadących od strony Ząbek).
Mała zmiana a cieszy.
Mała zmiana a cieszy.
Przecież mają Ząbki-2 i dla nich to za darmo...
Kiedy będzie grzmiało?!Jalerb pisze: ↑21 cze 2018, 21:49Jedną zmianę można byłoby przemyśleć już teraz. Wycofanie 199 spod Akademii i puszczenie Chruściela-Cyrulików do Kolonii (wiem, wiem na razie byłby dublet 153 na sporym odcinku - ale 199 aż się prosi o dojazd do stacji kolejowej, to główny cel podróży pasażerów jadących od strony Ząbek).
Mała zmiana a cieszy.
199, w szczycie A, dostaje po tyłku przez korek na Żołnierskiej. Wyjeżdżając z Ząbek na +1/0, na AON wpada się po odjeździe, a tam, o ile mnie pamięć nie myli, stoi się ciut ponad kwadrans... Ale spoko, wepchnijmy "dziewiątki" w prawo, w kierunku PKP. I stójmy. Dwadzieścia minut. Albo i więcej. Potem zawrotka na Kolonii i... korek. Kyrie eleison. 
Na tej zasadzie to połowę linii należałoby skasować lub puścić na bezdroża. Ja mówię, że taka relacja jest lepsza od obecnej, ty na to, że są korki. Trochę nie o tym mowa.
Ale ok, zaczekajmy zatem aż zbudują tunel i wtedy argument "bo korki" zniknie.
Ale ok, zaczekajmy zatem aż zbudują tunel i wtedy argument "bo korki" zniknie.
Pawel_ pisze: ↑21 cze 2018, 22:22199, w szczycie A, dostaje po tyłku przez korek na Żołnierskiej. Wyjeżdżając z Ząbek na +1/0, na AON wpada się po odjeździe, a tam, o ile mnie pamięć nie myli, stoi się ciut ponad kwadrans... Ale spoko, wepchnijmy "dziewiątki" w prawo, w kierunku PKP. I stójmy. Dwadzieścia minut. Albo i więcej. Potem zawrotka na Kolonii i... korek. Kyrie eleison.![]()
Ty tak na poważnie? 199 wysiada na Eskulapów, przechodzi na drugą stronę i 'jedzie' 20 minut do PKP?
Przecież Chrusciela ma po 2 pasy. Buspas tam zrobić, wszystko się rozwiąże! Przecież jest na to miejsce do samego przejazdu.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Kolejny.. mądry. Jeju. Jedź tam i zobacz, jak to wygląda.. 
Dobrze wiem. W miejscowosciach tego typu na Zachodzie (male miasto ze stacja kolejowa po srodku) przez całe miejscowości robi się buspas, ktory ma bezwzgledny priorytet, a ulice podporzadkowane stoja (o ile nie sa slepe/z ostatnim odcinkiem tylko dla autobusu). Na takie rozwiazania w Polsce jednak nie ma miejsca, a szkoda.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Panie, a wiesz Pan ile nam brakuje do Zachodu? Pas BUS to by była fikcja.. Tam tylko tunel pomoże.. A jeżeli już upchniemy 199 tam, gdzie chcesz, to wiesz ile czasu potrzeba, by z Kolonii dostać się do PKP?Dantte pisze: ↑22 cze 2018, 10:21Dobrze wiem. W miejscowosciach tego typu na Zachodzie (male miasto ze stacja kolejowa po srodku) przez całe miejscowości robi się buspas, ktory ma bezwzgledny priorytet, a ulice podporzadkowane stoja (o ile nie sa slepe/z ostatnim odcinkiem tylko dla autobusu). Na takie rozwiazania w Polsce jednak nie ma miejsca, a szkoda.
A ty dalej swoje. Mówię, że ta relacja ma sens, bo ludzie jadą do stacji. Wysiadają przy Eskulapów i jak jest korek to drałują na piechotę. Jak nie ma (po południu do lewoskrętu jest lepiej), to jadą, z powrotem jest podobnie (popatrz ile osób przechodzi na drugą stronę po wyjściu z autobusu i i idzie na przeciwległy przystanek). Idąc twoim tropem proponuję zakrańcować 153 z Mokrego Ługu przy Akademii, a 196 wywalić w diabły. Bo kto będzie jechał 20 minut?
Korek jest problemem, zgoda, dlatego pewnie faktycznie trzeba poczekać na tunel. Ale co innego korek, a co innego upieranie się, że skierowanie 199 do stacji nie ma sensu. Ma sens.
Korek jest problemem, zgoda, dlatego pewnie faktycznie trzeba poczekać na tunel. Ale co innego korek, a co innego upieranie się, że skierowanie 199 do stacji nie ma sensu. Ma sens.