Tak samo mogę powiedzieć o 162 rano.Domasq12 pisze:Wracając dzisiaj około godziny 17 do domu trochę musiałem sobie poczekać na przesiadkę na Dworcu Wileńskim i poobserwowałem rozłożenie pasażerów w liniach (162, 517 etc.) jadących od strony Mostu Świętokrzyskiego i Poniatowskiego. Wysnułem kilka wniosków, a jednym z nich jest cały czas podtrzymywany przeze mnie pomysł skrócenia 517. 162 jeździło zapchane, a 517, którego rozkład w jako-takim takcie z wyżej wymienionym 162, jeździ puste. Kolejna rzecz - 166 w godzinach porannych na odcinku Ząbkowska - Plac Hallera potrafi być przepełnione. Czy nie warto by faktycznie skasować 302 i wzmocnić 166 do częstotliwości 10/20/20?
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
To Ty chyba nie widzisz 162 na Dw. Wileńskim, jak jeździ zapchane. 302 może być zastąpione przez tramwaje na Jagiellońskiej, a na reszcie trasy przez 509, wtedy odzyskane wozy powinny zostać wysłane na 166.ashir pisze:Tak samo mogę powiedzieć o 162 rano.A 517 było opóźnione?
I według mnie 166 i 302 to na dosyć małym odcinku się pokrywają, pierwsza jedzie na Kabaty, druga natomiast na Buków.
Uruchomienie linii 460od 07.11.2011 (poniedziałek)
Od dnia 7 listopada 2011 r. w celu zwiększenia podaży miejsc na moście Śląsko-Dąbrowskim uruchamia się kursowanie linii 460 jednokierunkowo na trasie:
ZAJEZDNIA STALOWA – Stalowa – Rzeszotarskiej – al. Solidarności – most Śląsko-Dąbrowski – al. Solidarności – METRO RATUSZ ARSENAŁ
Od dnia 7 listopada 2011 r. w celu zwiększenia podaży miejsc na moście Śląsko-Dąbrowskim uruchamia się kursowanie linii 460 jednokierunkowo na trasie:
ZAJEZDNIA STALOWA – Stalowa – Rzeszotarskiej – al. Solidarności – most Śląsko-Dąbrowski – al. Solidarności – METRO RATUSZ ARSENAŁ
marekb
ZTM pisze:Uruchomienie linii 460
od 07.11.2011 (poniedziałek)
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Tak, jako PTR przez Senatorską i Nowy Przejazd. Czyli można powiedzieć, że 460 wraca na tą trugą ulicęPawel_ pisze:Jednokierunkowo? To z Arsenału będzie wracał na Stalową jako PT?
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Solaris U10
Ale 460 po drodze nie ma mija przystanku Szwedzka.Solaris U10 pisze:No i jeszcze Konopacką i Szwedzką. Czyli omijać będzie aż połowę przystanków po drodze (nie licząc krańców)Colony pisze:Bo ominie tylko Rzeszotarskiej?
Ja sie pakuje kolo 7.30-7.40 w 162 na rozbracie i przyjezdzaja kompletnie nabite (zwykle ikar).ashir pisze:Ale jak jechałem jakieś 2 tygodnie temu rano (o 7:30) na Powiśle to frekwencja nie była jakaś porażająca. A że popołudniu jest zatłoczona to prawda, choć jeszcze przed zamknięciem Dw. Wileńskiego często tak nie było.
Widac pkp powisle dobija, choc kumpel ktory jezdzi z wileniaka twierdzi ze w okolicach 7 rano ciezko sie tam wsiada do 162 na lewa strone.
Widac mikroszczyt z wileniaka konczy sie ciut przed 7.30.