Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Było większe zatrzymanie na Broniewskiego godzinę temu, może właśnie masz do czynienia z jego echem.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dyszka wczoraj stała między początkiem wyspy a krzyżakiem na środku ronda.
-
Stary Pingwin
IR testuje, ile trzeba skrócić zezwalające, żeby tram nie wjechał na rondo.Glonojad pisze:Do zatorów na północnym wlocie Arkadii się przyzwyczaiłem, ale 6 składów na poludniowym mnie nieco zaskoczyło. Ktoś, kto często tędy jeździ, może mi coś na ten temat powiedzieć?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A poza tym: NR poluje na jeżdżenie na poziomym i lojalnie ostrzega, że jest to tępione. A prawda jest taka, że na Babce na drugiego przepisowo się nie da (nawet jak złapie się światło, to wjeżdża się na zablokowaną zwrotnicę), więc jak trafi się paru jeżdżących przepisowo, to powstaje korek.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czyli jednak archaiczny system sterowania zwrotnic, a nie IR.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pewnie wszystko. Maksymalne skrócenie fazy zezwalającej dla tramwajów i powiązanie jej z ustawieniem zwrotnicy, którą przestawia się po minięciu sygnalizatora - czyli ewentualne wydłużenie dostaje skład w kolejnym cyklu. Ogólnie nieciekawie dla tramwajów. Podejrzewam, ze autor programu miał nakazane, aby wpuścić na rondo wyłącznie jeden skład, chyba że skręca, wtedy wydłużyć fazę na dwa. A do tego dochodzą motorowi, którzy zamykają drzwi dopiero kiedy dostaną pałkę - to i mamy czasem korek po wiadukt.
-
Stary Pingwin
Nie wiem, czy ktoś liczył ilość składów na każdym wlocie, ale przy skróconej fazie muszą robić się zatory. Mój ulubiony zestaw(licząc od ronda)- 27, 28, 22, 41 z R4 na Żerań, na końcu ja 17. Po jakim czasie wjadę na rondo? Jak napisał Paweł D., zdarza się stać w połowie wiaduktu.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na północnym jest 58. Średniogodzinnie, bo są i trzy odjazdy w jednej minucie... Nowy Model Taktowania, bue he he he
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja dziś stałem w kolejce na Reymonta przed Broniewskiego 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Na Reymonta przed Broniewskiego ostatnio często są kolejki. Więcej wozów bo doszło 23 do tego wyłączenie priorytetu dało taki efekt. Wczoraj od Conrada do Reymonta przejazd zajął mi 7 minut.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z Conrada dziś na +1 ruszyłem, na Piaskach byłem na -4. A podjechałem na drugiego na Reymonta.
Ja wczoraj z Conrada odjechałem na +1 a z Reymonta na -6 (byłem jako trzeci). Na Piaskach byłem już -7 bo przede mną jechało 33 i wjechało 22. Do Radosława doszło do -9 bo na Broniewskiego trzeba było zaliczyć wszystkie światła.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O, a mnie puściło przed 33. Czyli priorytet jednak jakoś działa. Do Stawek dowiozłem to, co miałem od Reymonta (Babka była łaskawa) a potem nadgoniłem (głównie przy Waryńskiego i Rakowieckiej, znaczy na raz śmignąłem), niemniej Reymont irytował.
Ja dogoniłem 33 z poprzedniego cyklu
Priorytet już ze dwa tygodnie nie działa
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Moim zdaniem jakoś działa, ale nie ogarniam jak. Natomiast zniknęło gdzieś bonusowe światełko przy Ogródkach Bemowo w stronę Nowego Bemowa. Czekałem aż wszyscy z każdej strony przejadą.