Nie wiem, na ile ta sygnalizacja jest "naprawialna". Turbiny maja swoja specyfikę.
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale za to niezbyt szybkiej
Nie wiem, na ile ta sygnalizacja jest "naprawialna". Turbiny maja swoja specyfikę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Podwójne otwarcie raz na dwie minuty powinno być osiągalne. To juz było i funkcjonowało sporo czasu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Skoro samochody z Żoliborza mogą jechać to dlaczego w tym czasie tramwaj musi stać? Zielone światło dla samochodów trwa o wiele dłużej bo zapala się przed tramwajowym a gasi długo po tramwajowym.
-
Stary Pingwin
Rondo się zatyka dla samochodów, ale od południa na wschód. Dlaczego cierpią tramwaje na wlocie północnym?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Powróciłem więc czas na esej
1. Marymoncka, tam w ogóle oficjalnie zaczął działać priorytet? Bo na przystankach Szpital Włoski (Bielański), Las Bielański oraz Cmentarz Włoski priorytet wygląda tak, że wjeżdżam w przystanek i w tym momencie zapala się pionowe. Odbywa się wymiana pasażerska, zamykam drzwi i poziome.... ok. 15-20 sekund i ponownie pionowe, to chyba inaczej powinno wyglądać.
2. Pl. Wilsona, dużo już pisano o tym więc i ja dodam coś od siebie. Na północnym wlocie od Słowackiego, sygnał pionowy dla linii 6 w kierunku Gocławka trwa ok. 15 sekund i nie jest powtórzony, w drugą stronę czas pionowego jest podobny, ale jest powtórzony po ok. 20 sekundach. Zielone dla samochodów trwa ok. 40 sekund. Fajne za to są dodatkowe fazy dla 17 i 27 na Marymoncie.
3. Rondo ONZ, w piątek działało wzbudzanie i było fajnie, wczoraj było po staremu i była stałoczasówka więc też nie było źle.
1. Marymoncka, tam w ogóle oficjalnie zaczął działać priorytet? Bo na przystankach Szpital Włoski (Bielański), Las Bielański oraz Cmentarz Włoski priorytet wygląda tak, że wjeżdżam w przystanek i w tym momencie zapala się pionowe. Odbywa się wymiana pasażerska, zamykam drzwi i poziome.... ok. 15-20 sekund i ponownie pionowe, to chyba inaczej powinno wyglądać.
2. Pl. Wilsona, dużo już pisano o tym więc i ja dodam coś od siebie. Na północnym wlocie od Słowackiego, sygnał pionowy dla linii 6 w kierunku Gocławka trwa ok. 15 sekund i nie jest powtórzony, w drugą stronę czas pionowego jest podobny, ale jest powtórzony po ok. 20 sekundach. Zielone dla samochodów trwa ok. 40 sekund. Fajne za to są dodatkowe fazy dla 17 i 27 na Marymoncie.
3. Rondo ONZ, w piątek działało wzbudzanie i było fajnie, wczoraj było po staremu i była stałoczasówka więc też nie było źle.
Bielański, Włoski, co za różnica 
Na Marymonckiej ani na pl. Wilsona priorytet nie został jeszcze włączony. Cierpliwości.
Czy ja o czymś nie wiem?Fajne za to są dodatkowe fazy dla 17 i 27 na Marymoncie.
17 i 27 pionowe dostają przed fazą dla samochodów ale też wzbudza się druga po samochodowej fazie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Są dwa sloty w cyklu, ale w danym cyklu może być zrealizowany tylko jeden.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Widziałem to osobiście na relacji Stołeczna - Słowackiego - Marymoncka i bardzo mi się spodobało. Jeden tramwaj przejechał ze Stołecznej w stronę przystanku Metro Marymont na początku cyklu, czyli jak zwykle przed samochodami skręcającymi ze Stołecznej w lewo w kierunku Marymonckiej, a drugi tramwaj, który zatrzymał się na przystanku Metro Marymont od strony Bielan, ruszył z niego - czyli dostał zielone światło - w momencie, gdy samochody skończyły skręcać Stołeczna
Marymoncka.
A jeśli chodzi o cierpliwość w sprawie zielonej fali na pl. Wilsona, tracę ją za każdym razem, gdy przejeżdżam tamtędy tramwajem. Ile można na to czekać?
A jeśli chodzi o cierpliwość w sprawie zielonej fali na pl. Wilsona, tracę ją za każdym razem, gdy przejeżdżam tamtędy tramwajem. Ile można na to czekać?
W sterowniku przy Hali Marymonckiej jest już zaprogramowany nowy algorytm, dużo lepszy dla tramwajów. Niestety musimy jeszcze wymienić kilka detektorów, bo kamery nie są w 100% skuteczne. A nie można dopuścić do tego, by dodatkowe - drugie lub trzecie - otwarcie dla tramwajów w cyklu uruchamiało się bez potrzeby.
Tymczasem dzisiaj o 13.30 próba uruchomienia priorytetów systemowych (system Imflow) na ul. Słowackiego. Plac Wilsona pewnie tuż po świętach. Skrócenia rozkładowe czasów przejazdu pewnie na przełomie maja i czerwca. Linia 6 powinna doznać radykalnego przyspieszenia.
Tymczasem dzisiaj o 13.30 próba uruchomienia priorytetów systemowych (system Imflow) na ul. Słowackiego. Plac Wilsona pewnie tuż po świętach. Skrócenia rozkładowe czasów przejazdu pewnie na przełomie maja i czerwca. Linia 6 powinna doznać radykalnego przyspieszenia.
Byle tylko ZTM ułożył rozkłady...Jarek pisze: Linia 6 powinna doznać radykalnego przyspieszenia.
Cieszę się i trzymam za słowo! Te kilka tygodni jeszcze jakoś wytrzymamy.Jarek pisze:W sterowniku przy Hali Marymonckiej jest już zaprogramowany nowy algorytm, dużo lepszy dla tramwajów. Niestety musimy jeszcze wymienić kilka detektorów, bo kamery nie są w 100% skuteczne. A nie można dopuścić do tego, by dodatkowe - drugie lub trzecie - otwarcie dla tramwajów w cyklu uruchamiało się bez potrzeby.
Dostanie tylko nie tam gdzie trzeba, lewobrzeżny odcinek jest dobry i nie ma tragedii, czego nie można powiedzieć o prawobrzeżnym fragmencie. Na Grochowskiej aż się prosi o stworzenie priorytetu.Jarek pisze:Linia 6 powinna doznać radykalnego przyspieszenia.