Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Może tu będą mieli jakieś wolne pokoje:
http://hotel-pttk.pl/pl/camping
Byłem tam dwa razy tylko z namiotem. Ustrzyki Górne są dobrą bazą wypadową(m.in.Tarnica,Krzemień, Połonina Caryńska).
http://hotel-pttk.pl/pl/camping
Byłem tam dwa razy tylko z namiotem. Ustrzyki Górne są dobrą bazą wypadową(m.in.Tarnica,Krzemień, Połonina Caryńska).
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Metro Politechnika 09 dla linii 118 jest w końcu przystankiem stałym, jak uważa ZTM, czy dla wysiadających? Bo bardzo często pasażerowie są tam wypraszani z pojazdu...
Zasadniczo to... i to, i to. 
Wg strony ZTM jest to przystanek stały. Ale na przystanku jest naklejka chyba "dla wysiadających"?
Wg strony ZTM jest to przystanek stały. Ale na przystanku jest naklejka chyba "dla wysiadających"?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Kierowca stosuje się do tego, co ma w swoim rozkładzie. Organizator nie umie ustalić spójnej wersji i rozkład kierowcy sobie, a strona ZTM sobie. Dodatkowo kierowca, mając wątpliwości, patrzy na naklejkę przy słupku i już wątpliwości nie ma. Jakość informacji przekazywanych pasażerom przez stronę ZTM to temat na dłuższą dyskusję. Dziwi mnie, że nikt jeszcze rzecznika ZTM nie zapytał jak długo mają sobie zamiar robić jaja z pasażerów. A to polszczyzna na poziomie przedgimnazjalnym, a to błędy merytoryczne, a to kopiuj-wklej ze zleceń, ewentualnie brak informacji w ogóle.MilosnikKomunikacji pisze:Metro Politechnika 09 dla linii 118 jest w końcu przystankiem stałym, jak uważa ZTM, czy dla wysiadających? Bo bardzo często pasażerowie są tam wypraszani z pojazdu...
Już nie ma (a w gratisie też jest rozkład).reserved pisze:Ale na przystanku jest naklejka chyba "dla wysiadających"?
Akurat na Metro Politechnika 09 już nie ma naklejki dla wysiadających. Ciekawa sytuacja jest np. dla L39 na PKP Jeziorki, 02 według naklejki dla wysiadających, ale rozkład wisi zarówno na przystanku, jak i w internecie (sami sobie zaprzeczają), na 01 za to brak naklejki, ale rozkład jest. A w ogóle to przez tydzień rozkład przewidywał tymczasowe przystanki 52/53, choć objazd dużo wcześniej został odwołany.Szeregowy_Równoległy pisze:Kierowca stosuje się do tego, co ma w swoim rozkładzie. Organizator nie umie ustalić spójnej wersji i rozkład kierowcy sobie, a strona ZTM sobie. Dodatkowo kierowca, mając wątpliwości, patrzy na naklejkę przy słupku i już wątpliwości nie ma. Jakość informacji przekazywanych pasażerom przez stronę ZTM to temat na dłuższą dyskusję. Dziwi mnie, że nikt jeszcze rzecznika ZTM nie zapytał jak długo mają sobie zamiar robić jaja z pasażerów. A to polszczyzna na poziomie przedgimnazjalnym, a to błędy merytoryczne, a to kopiuj-wklej ze zleceń, ewentualnie brak informacji w ogóle.MilosnikKomunikacji pisze:Metro Politechnika 09 dla linii 118 jest w końcu przystankiem stałym, jak uważa ZTM, czy dla wysiadających? Bo bardzo często pasażerowie są tam wypraszani z pojazdu...
Sam już mogę sobie odpowiedziećMichał W. pisze:Tak jeszcze podpytam o ten Cieszyn, a dokładnie o jego czeską część, bo odpowiedzi z wujka google niczego nie urywają, a może ktoś od nas był i piwo pił.
Zapłacę w czeskiej części złotówkami/oiro? Czy muszę wcześniej kupić korony?
Na ulicy z mostem wszystkie sklepy mają ceny w koronach i złotówkach. Nieco dalej ceny są w koronach, ale z płatnością w PLN nikt nie robi problemu (zapłaciliśmy za obiad na rynku)
Jak jest z punktualnością 157
Szczęśliwice w szczycie popołudniowym, ok. 16-17?
Pozdrawiam
Dzięki za info.
To mi wystarcza, chodziło mi o ZP Nowolipie lub ZP Smocza.
Pozdrawiam
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Czy kursy skrócone 980 zatrzymywały się na każdym przystanku, czy tylko na przystankach: Powązkowska, Powązki-IV Brama, Elbląska, Powązki-Cmentarz Wojskowy??
- fik
- Naczelne Chamidło
http://aktywnebieszczady.pl/noclegi/BJ pisze:Nigdy nie byłem w Bieszczadach.
Ma ktoś do polecenia jakiś kameralny pensjonat na zadupiu na weekend z lubą? Taki żeby było się gdzie przejść i w ogóle było miło i CICHO.
Próbowałem szukać na Bookingu itp., ale nie znając zbytnio nawet nazw ciekawych, małych miejscowości to trochę ciężkie.
Od razu mówię, że nie interesują mnie jakieś schroniska albo inne dziwne kwatery. Wolę zapłacić parę złotych więcej, ale jednak mieć odpowiedni standard. Poza tym w szczycie sezonu i z małym wyprzedzeniem ciężko może być znaleźć coś w dobrym standardzie za 40 za noc.
Polecam, ogarniają to znajomi, mają dużą wiedzę i z pewnością doradzą fajne trasy.
Jeśli nie podpasuje - unikaj miejscowości wokol jeziora Solińskiego (zwlaszcza Soliny i Polańczyka) i szosy Cisna-Ustrzyki Górne. Dobra lokalizację jako punkt wypadowy i sporą zadupnosc powinny dawać Zatwarnica lub Nasiczne na przykład.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Dzięki!
Jak jest z punktualnością 127 na Mariensztacie w szczycie popołudniowym (16-17)
Włochy, tzn. czy rusza z krańca o czasie 
Pozdrawiam
- TranslatorPS
Jeśli jeszcze Ciebie to interesuje, to w Gdyni podałbym tak:Emyl pisze:Czy ktoś posiada / wie gdzie znaleźć jakieś materiały dotyczące częstotliwości kursowania linii w Trójmieście? To znaczy konkretniej chodzi mi o jakieś opracowanie lub chociaż sam spis linii o częstotliwościach "w miarę przyzwoitych". Kombinuję schemat szkieletowy, ale z uwagi na liczbę linii i ograniczone zasoby czasowe nie jestem w stanie sam przejrzeć wszystkich rozkładów, a nie znam Trójmiasta na tyle dobrze, żeby zrobić to z głowy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc![]()
Trajtki 20+22, 23, 24, 25, 26, 27, 28. Nie jestem pewien 30 tak ot z pamięci.
Autobusy R, S, 109, 128, 119+133, 140+147+160, 141, 150, 152, 170, 181, 190 i chyba pakiet 182+228+282. Więcej nie mogę sobie przypomnieć teraz bez zasiadania do rozkładów. To, co wymieniłem to na pewno ma takt koło 15-20 minut w DP międzyszczycie, w szczycie może dochodzić na niektórych liniach do co 10-12 min (R rano co 5, po południu co 7,5, tworząc najczęstszą linię w gdyńskiej sieci, poza dwoma kursami codziennie rano to wszystko na przegubach).
Ten od cyferek i tłumaczeń.
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023