Zachodnia odpowiada za jakieś 30% frekwencji w pociągach TLK jadących na zachód i nieco mniej w pociągach kwalifikowanych. Plus realizuje się na niej skomunikowania.MichalJ pisze:Z pociągów PKP IC jakieś przesadne tłumy tam nie wysiadają.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Mam na myśli wszystkie TLK na zachód.MichalJ pisze:Rozumiem, że masz na myśli TLK do Łodzi, nie TLK do Wrocławia, Krakowa czy Kielc?
W ostatnim tygodniu spędziłem 40h na peronie 6, na różnych pociągach jadących na zachód robiłem w swoim życiu badania marketingowe i niżej 20% dla dziennych TLK nie zejdę.MichalJ pisze: Ale i tak wydaje mi się to mocno przesadzone.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Co to jest "na zachód", bo nie dostałem odpowiedzi? Na zachód od Warszawy, czy w kierunku zachodniej głowicy stacji? Kielce się liczą czy nie?
Anyway, z moich obserwacji w pociągach dalekobieżnych zawsze było Centralna > Wschodnia >> Zachodnia. 30% dla Zachodniej zostawia zaledwie po 35% na pozostałe dworce (albo 40 i 30). Na peronie Centralnej jest zawsze "na oko tłum", na Wschodniej dużo ludzi, na Zachodniej wiatr hula.
A jeśli Ex odjedzie z Centralnej z wolnym miejscem w przedziale, to można w zasadzie mieć pewność, że to miejsce będzie wolne aż do Krakowa.
Ja nie palę się do tego, żeby te postoje całkiem skasować, ale 30% to jest z zupełnie innego matrixa niż mój.
Anyway, z moich obserwacji w pociągach dalekobieżnych zawsze było Centralna > Wschodnia >> Zachodnia. 30% dla Zachodniej zostawia zaledwie po 35% na pozostałe dworce (albo 40 i 30). Na peronie Centralnej jest zawsze "na oko tłum", na Wschodniej dużo ludzi, na Zachodniej wiatr hula.
A jeśli Ex odjedzie z Centralnej z wolnym miejscem w przedziale, to można w zasadzie mieć pewność, że to miejsce będzie wolne aż do Krakowa.
Ja nie palę się do tego, żeby te postoje całkiem skasować, ale 30% to jest z zupełnie innego matrixa niż mój.
Możliwość nadania ograniczyć np. do Centralnego. Albo wręcz Wschodniego (a tam odbiór przez pracownika). Mozliwości jest sporo...person pisze:To wystarczy z nich zrezygnowac i nie powinno byc problemu z wczesniejszym odjazdem ze stacji koncowych.
Bez przesady... Może w ogóle załatwić postoje wyłącznie na Centralnym? Ile się traci na postoju handlowym na Zachodniej? Minutę?MichalJ pisze:Skasować postój na Zachodniej.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Kierownik daje odjazd i to głownie on odpowiada za planowy odjazd pociągu ze stacjifik pisze:Acz tak naprawdę do odpowiedzialności powinien iść mechanik, kierownik zgłasza tylko gotowość, ale to już drobiazg w całym burdelu.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- fik
- Naczelne Chamidło
Kielcami i tak nikt nie jeździ.MichalJ pisze:Co to jest "na zachód", bo nie dostałem odpowiedzi? Na zachód od Warszawy, czy w kierunku zachodniej głowicy stacji? Kielce się liczą czy nie?
W kwalifikach ten procent jest, jak pisałem, trochę niższy, ale wciąż te parędziesiąt osób wsiada.MichalJ pisze: A jeśli Ex odjedzie z Centralnej z wolnym miejscem w przedziale, to można w zasadzie mieć pewność, że to miejsce będzie wolne aż do Krakowa.
Z 30% przeszarżowałem (choć są pociągi, w których jest to zdecydowanie prawdziwe - Kopernik chociażby), ale hulanie wiatru jest nonsensem.MichalJ pisze: Ja nie palę się do tego, żeby te postoje całkiem skasować, ale 30% to jest z zupełnie innego matrixa niż mój.
[ Dodano: Sro 07 Lis, 2012 14:15 ]
Tych paczek jest parę na pociąg (pięć to jest już rozpusta), większość do Centralnej. Jak już zdarzy się jakaś na Zachodnią, to niech już sobie ten pociąg stoi do jej odbioru/planowego odjazdu, i tak 95% pojedzie wcześniej. Przy przyjmowaniu poinformować nadawcę, żeby uprzedził odbiorcę o możliwości wcześniejszego odjazdu - zresztą po coś numery telefonów odbiorcy przy nadawaniu się podaje i nie widzę powodu, dla którego kierownik przy przelocie przez Szeligi z nastominutowym przyspieszeniem nie miałby zadzwonić do nadawcy i uprzejmie poinformować o zaistniałej sytuacji (sprawdzić, czy nie EC z Czech i kontrola nie trwa do Pruszkowa włącznie, bo miejscówki).MichalJ pisze:Wcześniejszy odjazd z Zachodniej blokowałyby paczki czekające na odbiór.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
fik pisze:Zachodnia odpowiada za jakieś 30% frekwencji w pociągach TLK jadących na zachód
fik pisze:niżej 20% dla dziennych TLK nie zejdę.
Michał, licytuj dalej!fik pisze:Z 30% przeszarżowałem
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow