KM po uruchomieniu tramwaju na Powstańców Śląskich
Moderator: Wiliam
Jak dobrze liczę to ten potworek pochłonie co najmniej 17/18 brygad w szczycie.
A Wołoską to zamykają w Walentynki?
Ale tak się składa, że 37 zapełniało się na Polu Mokotowskim, a szczególnie na Centralnym, więc to zastępstwo na odcinku ONZ-Marymont tak średnio będzie... zastępować.
Ale tak się składa, że 37 zapełniało się na Polu Mokotowskim, a szczególnie na Centralnym, więc to zastępstwo na odcinku ONZ-Marymont tak średnio będzie... zastępować.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No ale bilans brygadowy i tak wyjdzie na minus jak się policzy skrócenie 17 do Rakowieckiej i zawieszenie 37. Reszta wozów będzie stać w zajezdni albo pójdzie na wzmocnienie 31.
Skoro 17 do SGGW, to co będzie z 33 (bo się obie na Kieleckiej za chińskiego boga nie pomieszczą)? Naokoło przez Puławską do Mordoru, czy od Nowowiejskiej do Naruciaka? Jeśli opcja 2, to nie lepiej 33 utrzymać na starej trasie, tę nową 11 do Naruciaka najkrótszą drogą, a 17 na Służewiec przez Puławską?
Czy w ogóle planowane jest utrzymanie bezpośredniego połączenia DWC ze Służewcem?
Czy w ogóle planowane jest utrzymanie bezpośredniego połączenia DWC ze Służewcem?
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Obstawiam że 33 też zostanie pod SGGW. Ktoś pisał że właściwie to po wyłączeniu ruchu przelotowego pętla zmieści 6 składów.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po wyłączeniu przelotowego to i 16.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Oczywiście przy założeniu, że ostatnim przystankiem będzie M. Pole Mokotowskie 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Między Niepodległości a przystankami jest 260 metrów. Zakładając że z odstępem każdy skład zajmuje 35 metrów wychodzi że zmieści 7,428 składu czyli 7. Po obu stronach 14, plus 6 na pętli to wychodzi 20. Nie musicie dziękować za rzetelne obliczeniaPo wyłączeniu przelotowego to i 16.
Na krańcu M.Marymont są 3 tory. Jeden zajmuje 27 a dwa debilne 37 co wyrzuca pasażerów którzy czekają na 6 lub 17 (szczególnie w międzyszczycie)
To gdzie tam miejsce dla 11 ? Twardowska?
To gdzie tam miejsce dla 11 ? Twardowska?
tatra
Przecież było podawane przez dobre źródła informacji
, że po zamknięciu Wołoskiej "17" nie będzie kończyła na pętli Rakowiecka tylko ma kursować objazdem: Nowowiejska - Marszałkowska - Puławska - Woronicza.
Pewną logikę w tej 11 widzę: żeby tramwaj dojechał do miasta (że niby M2 nie wystarczy) do R ONZ - stamtąd w prawo nie pojedzie, bo wszystkie pętle zajęte, no to w lewo: najbliżej M Marymont. Dodatkowo wydaje mi się, że górka zapełnienia na JP II to właśnie między R ONZ a Feminą.
Co nie znaczy, że powyższe popieram. Dla mnie to też potworek, na Naruciak dla tej linii byłby znacznie logiczniejszy. I bliższy...
Kto obstawia co będzie pocięte na JP II w weekend? 17+37 po wysłaniu na Tarchomin? A może jednak 33?
Co nie znaczy, że powyższe popieram. Dla mnie to też potworek, na Naruciak dla tej linii byłby znacznie logiczniejszy. I bliższy...
Kto obstawia co będzie pocięte na JP II w weekend? 17+37 po wysłaniu na Tarchomin? A może jednak 33?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pytanie z kolei, czy samo 33 da radę odebrać chętnych z (M) Pole Mokotowskie na północ - potrafi być tłoczno. No i częstotliwość w niedzielny poranek nie zachęca...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy uruchomienie 11 łączy się ze zmianą trasy 22 i likwidacją 8? Bo jeśli w godzinach szczytu odcinek Okopowa-Płocka już nie daje rady przy 8, 26 i 27. Jak zabierzemy 8 to już w ogóle nie da się do Wolskiej dojechać.
8 na razie żyje. Powie do czasu M2C.
Na Kieleckiej będzie jeszcze 41. Co sytuacji w weekendy nie poprawi ale trzeba pamiętać że odpadnie potok tranzytowy.
Na Kieleckiej będzie jeszcze 41. Co sytuacji w weekendy nie poprawi ale trzeba pamiętać że odpadnie potok tranzytowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Faktycznie, likwidacja 8 powinna być w tym samym komunikacie, bo inaczej znowu przez lata będzie to to czekać na coup de grace.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?