Ateizm, wiara i tematyka kościelna...
Moderator: Szeregowy_Równoległy
na Ukrainie mają "Ramadan" od Romana (połowa grudnia) do Jordana (połowa stycznia) - miesiąc wyjęty z życiorysuJa tam proponuję połączyć Boże Narodzenie, Nowy Rok, "Trzech Króli", ferie zimowe i Wielkanoc z "weekendem majowym" w jeden wielki długi weekend i w ogóle nie trzeba będzie do roboty chodzić
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Panie, co Pan, to już by się wszyscy ze wszystkimi pobili jakby takie święta urządzić.Wolfchen pisze:Jak dla mnie święta, jakie powinny być:
05.04 - Rocznica Zakończenia Obrad Okrągłego Stołu
01.05 - Rocznica Przystąpienia do UE
(...)
13.12 - Dzień Pamięci Ofiar Komunizmu
[ Dodano: 2008-01-17, 20:04 ]
i (Ty)Dzień KobietJacekM pisze:na Ukrainie mają "Ramadan" od Romana (połowa grudnia) do Jordana (połowa stycznia) - miesiąc wyjęty z życiorysu
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Fakt, zapomniałem, że u nas społeczeństwo do wolności przekonań nie dorosło w większości i zazwyczaj osobę o innych poglądach uważa za wroga, którego trzeba pobić/zabić...Tm pisze:Panie, co Pan, to już by się wszyscy ze wszystkimi pobili jakby takie święta urządzić.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
nie no, jak ktoś jest przeciwnikiem UE, czy Okrągłego Stołu, to siłą rzeczy będzie uważał te święta za niewłaściwie i atak na jego wolność przekonań, tak jak Ty uważasz święta kościelne...Wolfchen pisze:Fakt, zapomniałem, że u nas społeczeństwo do wolności przekonań nie dorosło w większości i zazwyczaj osobę o innych poglądach uważa za wroga, którego trzeba pobić/zabić...Tm pisze:Panie, co Pan, to już by się wszyscy ze wszystkimi pobili jakby takie święta urządzić.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
01.05 jest świętem. Pracy. Nie widzę powodu aby to zmieniać. Jeśli już tak chcesz święto związane z UE to może 09.05Wolfchen pisze:Jak dla mnie święta, jakie powinny być:
01.05 - Rocznica Przystąpienia do UE
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Ikarus 5780
Moim zdaniem jeśli chcą robić święta związne z UE niech robią tylko po co od razu wolne. Jest parada Schumana jako wyraz radości dla jednoczącej się Europy i to w zupełności wystarczy.
Ja nie jestem przeciwnikiem wierzących. Każdy kto chce, nich wierzy, ale żeby nie robili co chwilę dni świątecznych...MeWa pisze:nie no, jak ktoś jest przeciwnikiem UE, czy Okrągłego Stołu, to siłą rzeczy będzie uważał te święta za niewłaściwie i atak na jego wolność przekonań, tak jak Ty uważasz święta kościelne...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Czy mam to odebrać za zaczepkę? Wyobraż sobie, że niektóre debile niosą sobie flagi z sierpem i młotem, a czerwony to dominujący kolor...geograf pisze:A umiesz czytać? To poczytaj genezę tego święta.
Nie, wcale. Za darmo mi pół rodziny mi wymordowali, nie, nie byli wcale bandytami... Poczytaj trochę historii, nim raczesz coś napisać!geograf pisze:Nie, nie był.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie licytować mi tu, trzeba było się na WOŚP-ie wyżyć 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- a/p TALENT