Lepiej nie, niedługo kalendarza zabraknie.Bastian pisze:Ja się zastanawiam, czemu mogą być ulice 1 Sierpnia, 11 Listopada i 17 Stycznia, a nie może być al. 4 Czerwca?
O nazwach ulic
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak samo, jak mówią "Bitwy Warszawskiej" przecież.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja na tę ulicę mówię zresztą nawet po prostu "Bitwy" - "wysiądź na Bitwy".
Gorzej, jak zacznie w pewnym momencie Knapik gadać "Następny przystanek: 4 czerwca tysiąc dziewięćset osiemdziesiątego dziewiątego roku, przystanek na żądanie".
Gorzej, jak zacznie w pewnym momencie Knapik gadać "Następny przystanek: 4 czerwca tysiąc dziewięćset osiemdziesiątego dziewiątego roku, przystanek na żądanie".
-
Stary Pingwin
Bastian, słusznie zwróciłeś uwagę na palący problem. W najbliższym czasie odpowiednia komisja
wydłuży nazwy wymienionych przez Ciebie ulic, do standardu obowiązującego w stolicy europejskiego
kraju
wydłuży nazwy wymienionych przez Ciebie ulic, do standardu obowiązującego w stolicy europejskiego
kraju
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Uwielbiam te martyrologiczne nazwy ulic. Jakby nie można po prostu nazwać ulicy "Wolnych Wyborów", "Czerwca 1989", to trzeba było dać najdłuższą wersję.
Błagam, tylko nie rok. Rok naprawdę jest trudny do wymówienia. To już prędzej "Czerwca '89", ale to też wg mnie jest słabe.
-
Stary Pingwin
A jak przyjdą jeszcze wolniejsze wybory, to co?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
To się da "Nowowolnych wyborów". 
Bo teraz wszystko musi być ze wszystkimi szczegółami i tytułami.
A tak w ogóle to nie będzie się mylić z Pl. Czerwca 1976? To jednak dość niedaleko siebie. Gdyby to były te same wydarzenia, to co innego...
Niektórym 4 czerwca nie kojarzy się z wyborami, tylko z odwołaniem pewnego rządu.Bastian pisze:Ja się zastanawiam, czemu mogą być ulice 1 Sierpnia, 11 Listopada i 17 Stycznia, a nie może być al. 4 Czerwca?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Niektórym upojna noc kojarzy się z wizytą w oborze dla kóz. Dziwni ludzie występują w przyrodzie, nic nie poradzisz.bepe pisze:Niektórym 4 czerwca nie kojarzy się z wyborami, tylko z odwołaniem pewnego rządu.Bastian pisze:Ja się zastanawiam, czemu mogą być ulice 1 Sierpnia, 11 Listopada i 17 Stycznia, a nie może być al. 4 Czerwca?
To jest dobre pytanie, na które sami pomysłodawcy nie znają pewnie odpowiedzi.Bastian pisze:Ja się zastanawiam, czemu mogą być ulice 1 Sierpnia, 11 Listopada i 17 Stycznia, a nie może być al. 4 Czerwca?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Kiedy tzw. łącznik Zatorze dostał nazwę Otomańska?
Swoją drogą głupia nazwa dla ulicy krzyżującej się z ulicą Osmańską. Łatwo się walnąć bo nazwy podobne.
Swoją drogą głupia nazwa dla ulicy krzyżującej się z ulicą Osmańską. Łatwo się walnąć bo nazwy podobne.