Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy istnieje jakieś uzasadnienie dla faktu, że dwa typy stosowanych stacjonarnych automatów biletowych mają zupełnie różną kolorystykę i oznakowanie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie nie bardzo wiadomo, czyj. W sensie - nie wiadomo, że oba ZTMu.Sindbad pisze:Przynajmniej wiadomo czyj
Nawiasem, dwa (do tego różne) automaty na Ochocie przy kasach to chyba jednak przesada - naprawdę nie dało się jednego postawić, bo ja wiem, na Lotnisku Okęcie na przykład (gdzie żadnego automatu biletowego NIE MA
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Z tego co słyszałem, to władze Portu Lotniczego wcale nie są skore do współpracy w tym zakresie...Glonojad pisze:naprawdę nie dało się jednego postawić, bo ja wiem, na Lotnisku Okęcie na przykład (gdzie żadnego automatu biletowego NIE MA).
Zapewne wtedy, gdy zostanie podłączony do sieci itp.Teokryt pisze:Kiedy wreszcie zacznie działać biletomat na Okęciu?
tylko dwa? u mnie na stacji metra jest ich PIĘĆ, też w najbardziej idiotycznych miejscach, do których nikt nie docieraGlonojad pisze:Nawiasem, dwa (do tego różne) automaty na Ochocie przy kasach to chyba jednak przesada
btw - dziś jeden człowiek zagiął mnie pytaniem: w jaki sposób ma wejść do metra, jeśli kupił bilet przez mPay?
noidea
odnośnie windy - chory regulamin MW zabrania korzystania z tego udogodnienia osobom w pełni sprawnym, bez bagażu ani roweru.
odnośnie wejściówki - bilet przez komórkę ludzie kupują, jak im się bardzo spieszy - nie każdy musi wcześniej pomyśleć o wejściówce, po którą musiałby się udać do POPu, często dość odległego od miejsca zamieszkania.
odnośnie wejściówki - bilet przez komórkę ludzie kupują, jak im się bardzo spieszy - nie każdy musi wcześniej pomyśleć o wejściówce, po którą musiałby się udać do POPu, często dość odległego od miejsca zamieszkania.
noidea
Gdy im się będzie spieszyć, to na windę też nie będą chcieli czekać.Adam G. pisze:odnośnie wejściówki - bilet przez komórkę ludzie kupują, jak im się bardzo spieszy - nie każdy musi wcześniej pomyśleć o wejściówce, po którą musiałby się udać do POPu, często dość odległego od miejsca zamieszkania.
Zatem jakie inne rozwiązanie proponujesz?
chciałem znać wersję oficjalną, ale jak widać, nikt w ZTM po prostu o tym nie pomyślałperson pisze:Gdy im się będzie spieszyć, to na windę też nie będą chcieli czekać.Adam G. pisze:odnośnie wejściówki - bilet przez komórkę ludzie kupują, jak im się bardzo spieszy - nie każdy musi wcześniej pomyśleć o wejściówce, po którą musiałby się udać do POPu, często dość odległego od miejsca zamieszkania.
Zatem jakie inne rozwiązanie proponujesz?
noidea