Ilekroć widzę 157 na Gwiaździstej czy na pl. Wilsona 157 nawet nie ma takiej frekewncji, wiec to argument za likiwdacją tej linii?Fikander pisze:Ilekroć je widzę, czy to pod Arkadią, czy na Conrada, ma frekwencję rzędu 10 osób.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Po co? Uważasz, że po zamknięciu Śląsko-Dąbrowskiego da się jakkolwiek jeździć Gdańskim? Szkoda każdego wozu.Nazgul pisze:skierowanie 103 po trasie 170 od Powązek w stronę Pragi to ciekawe rozwiązanie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No pisałem to w kontekście, gdyby chcieć zachować połączenie czarnuchem z Pragi przez Most Gdański. Jak dla mnie 170 może iść do kasacji (znaczy wycofanie z lewej strony Wisły), 180 na Chomiki, ale czy wtedy 406 nie ucałodziennić?Bastian pisze:Po co? Uważasz, że po zamknięciu Śląsko-Dąbrowskiego da się jakkolwiek jeździć Gdańskim? Szkoda każdego wozu.
W celu przywrócenia połączenia JPII z Solidarności i Pragą. Jeszcze nigdy ani wcześniej ani teraz na nowej trasie nie widziałem 170 pustego (Fikander widzi puste wszystko czym nie jeździ, patrz 521) więc linia jest potrzebna i kasowanie jej byłoby kolejnym działaniem w celu zniechęcenia ludzi do KM.Nazgul pisze:W jakim celu?Rosa pisze:Proszę, bez herezji o jakimkolwiek kasowaniu 170. Dobra linia (nieco popsuta przez wycofanie z WZ) ale kiedys mam nadzieję że tam wróci.
Dla niektórych tak.Nazgul pisze:Rozumiem, że autobus co 20 min będzie lepszą ofertą niż przesiadka pomiędzy kursującymi co chwila tramwajami przy Feminie?Rosa pisze:W celu przywrócenia połączenia JPII z Solidarności i Pragą
Dokładnie w ostatni poniedziałek musiałem dojechac w popołudniowym szczycie z Arkadii na Ząbkowską. Ponieważ wiedziałem i widziałem że wszystko totalnie jest zakorkowane nie wsiadłem w 170 tylko w 28 które akurat podjechało na przystanek. 28 szybko dojechała na Starzyniaka gdzie wyprzedziła poprzednią brygade 170 więc szybko przesiadłem się do autobusu.
Wnioski, tramwaj duuuużo szybszy ale co z tego skoro w tramwaju miałem miejsce siedzące bo było w miare pusto (za przystankiem M Dworzec Gdański) natomiast w 170 wszystkie miejsca były zajęte. Widac dla niektórych (i to nie tak nielicznych jak by się mogło wydawać) jazda w korku 170 jest z jakiegos powodu wygodniejsza. Pozbycie się 170 ot tak, żeby wprowadzić kolejną zmiane dla zmiany wywołałoby zapewne kolejną burze protestów i wg mnie uzasadnionych. Jak ludzie jeżdżą jakąś linią to niech nią jeżdżą a nie zapewniajmy im poprawy komunikacji metodą na kija.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No i właśnie dlatego trzeba ciąć te, którymi nie jeżdżą.Rosa pisze:Jak ludzie jeżdżą jakąś linią to niech nią jeżdżą
No gdzie wróci, jak ma być trambuspas? 170 się na nim na pewno nie zmieści.Rosa pisze:Proszę, bez herezji o jakimkolwiek kasowaniu 170. Dobra linia (nieco popsuta przez wycofanie z WZ) ale kiedys mam nadzieję że tam wróci.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Historyjka fajna, tylko co to ma do omawianego tematu? Po pierwsze to jakaś przypadkowa obserwacja. Ciekawe w dłuższym przekroju czasowym ile takie 28, a ile takie 170 przewozi pasażerów? Zawsze znajdą się chętni na linię, która dowiezie bezpośrednio, nawet stojąc w korkach. Ale chyba nie o to chodzi, kiedy można zrealizować to połączenie szyną z jedną przesiadką i czasem oczekiwania kilkakrotnie krótszym? Wstawianie 170 z powrotem na JPII przy obecnych problemach brygadowych to absurd.Rosa pisze:Dla niektórych tak.
Dokładnie w ostatni poniedziałek musiałem dojechac w popołudniowym szczycie z Arkadii na Ząbkowską. Ponieważ wiedziałem i widziałem że wszystko totalnie jest zakorkowane nie wsiadłem w 170 tylko w 28 które akurat podjechało na przystanek. 28 szybko dojechała na Starzyniaka gdzie wyprzedziła poprzednią brygade 170 więc szybko przesiadłem się do autobusu.
Wnioski, tramwaj duuuużo szybszy ale co z tego skoro w tramwaju miałem miejsce siedzące bo było w miare pusto (za przystankiem M Dworzec Gdański) natomiast w 170 wszystkie miejsca były zajęte. Widac dla niektórych (i to nie tak nielicznych jak by się mogło wydawać) jazda w korku 170 jest z jakiegos powodu wygodniejsza. Pozbycie się 170 ot tak, żeby wprowadzić kolejną zmiane dla zmiany wywołałoby zapewne kolejną burze protestów i wg mnie uzasadnionych. Jak ludzie jeżdżą jakąś linią to niech nią jeżdżą a nie zapewniajmy im poprawy komunikacji metodą na kija.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pewnie tylko 190. Uważasz, że ile składów tramwajowych plus autobusów będzie w stanie w ciągu godziny przejechać tym pasem? Na oko wychodzi miejsce na jedną silną linię autobusową i nic więcej. A ta powinna obsługiwać główne ciągi bez szyny - więc Górczewską i Radzymińską.Rosa pisze:A co tam będzie? 403, 512, 160, 190 i tylko to?