Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

dzidek

Post autor: dzidek » 19 lis 2008, 17:15

Były pomysły w tym temacie puszczenia autobusów przez "Nowolazurową" do Ursusa i jak widać nic z tego nie wyjdzie skoro do 2013 nie zacznie się budowa nowej trasy.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lis 2008, 18:46

^^^
Niestety. To bardzo smutne bo trasa ta jest szalenie potrzebna...

Tymczasem szykują nam się objazdy i utrudnienia.

Gazeta Stołeczna pisze:Nowe rondo w Ursusie

Około miesiąca potrwa budowa ronda u zbiegu ul. Lalki, Jagiełły i Balickiej w nowej części Ursusa. Od dzisiaj autobusy mają zmienione trasy: • 177 - w stronę ratusza dzielnicy od Warszawskiej przez ul. Gierdziejewskiego i Posag 7 Panien • 187, 401, 517, N35 i N85 - do centrum Warszawską, Gierdziejewskiego do Cierlickiej, a do os. Niedźwiadek: od Cierlickiej przez Gierdziejewskiego, Czerwoną Drogę, Orłów Piastowskich i Keniga • 716 - w obu kierunkach: Warszawska, Keniga, Wojciechowskiego, Traktorzystów.

Swoją drogą interesujące objazdy będą IMO gdy zacznie powstawać rondo przy Kościuszki :]
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 18:48

Znowu brak połączenia 716 ze 177 :(
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lis 2008, 18:51

Glonojad pisze:Znowu brak połączenia 716 ze 177 :(
Ale za to Piastów zyskał autobus pod same drzwi GLOBI :D

BP, NSMP
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 18:52

No, i na basen... :-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lis 2008, 18:52

No widzisz. A Ty marudzisz :p
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 18:55

"Always look on the bright side of death". Ja i tak od grudnia zmieniam macierzysty ZP :p

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 19 lis 2008, 19:01

Z plusów 716 na Wojciechowskiego dorzucę jeszcze, że wpasowało się pięknie na dziury w rozkładzie powstałe po przesunięciu odjazdów 149 w związku z objazdem na Grotach (i jest teraz 14 kursów/h :) )

Szkoda, że pośpiechy nie dostały przystanku Bony - Śmigielska musi drałować z U-N...

buli

Post autor: buli » 19 lis 2008, 20:36

Teraz to ZTM trochę przesadził, nie szanuje w ogóle pasażerów !!!! Jeśli już 517 i 401 mają jeździć ul: Orłów Piastowskich to powinien obowiązywać przystanek Bony skoro nie będzie funkcjonował przystanek Śmigielska 02. Współczuje osobą które korzystały z tego przystanku. Teraz będą musieli drałować albo z Gierdziejewskiego albo Ursus – Niedźwiadek . Brawo ZTM, Brawo #-o
26 27 106 125 149 187 191 194 401 405 517
716 E-5

rudy

Post autor: rudy » 20 lis 2008, 8:24

R-11 Kleszczowa pisze:Swoją drogą interesujące objazdy będą IMO gdy zacznie powstawać rondo przy Kościuszki :]
Chyba na wiosnę ma ono być budowane :?: W tym roku miał być wyłoniony wykonawca, a samo rondo w 2009.
A co do objazdów, to sądzę, Niedźwiadek dostanie dowozówki do PKP, a 177, 187, 401 i 517 będą tylko do Starego Ursusa/Regulskiej itp. Nie wyobrażam sobie (na tę chwilę), żeby to mogło inaczej wyglądać.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lis 2008, 8:53

buli pisze:Teraz to ZTM trochę przesadził, nie szanuje w ogóle pasażerów !!!! Jeśli już 517 i 401 mają jeździć ul: Orłów Piastowskich to powinien obowiązywać przystanek Bony skoro nie będzie funkcjonował przystanek Śmigielska 02. Współczuje osobą które korzystały z tego przystanku. Teraz będą musieli drałować albo z Gierdziejewskiego albo Ursus – Niedźwiadek . Brawo ZTM, Brawo #-o
Po pierwsze, nie wrzeszcz.

Po drugie, "osobom".

Po trzecie, pewnie Bony by się przydało dla Gołąbek, ale, prawdę mówiąc, z osiedli na południe od Warszawskiej bliżej jest do przystanków Keniga.

JaBaal

Post autor: JaBaal » 20 lis 2008, 10:12

Gazeta Stołeczna pisze:u zbiegu ul. Lalki, Jagiełły i Balickiej w nowej części Ursusa.
Ta część Ursusa jakoś nie wydaje mi się nowa.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 lis 2008, 10:48

JaBaal pisze:
Gazeta Stołeczna pisze:u zbiegu ul. Lalki, Jagiełły i Balickiej w nowej części Ursusa.
Ta część Ursusa jakoś nie wydaje mi się nowa.
Zasadniczo jest nowa ;) Stary Ursus leży na południe od torów. Chociaż trzeba przyznać, że zwrotu Nowy Ursus - w przeciwieństwie do zwrotu Stary Ursus - zwyczajnie się nie używa.
Glonojad pisze: Po trzecie, pewnie Bony by się przydało dla Gołąbek, ale, prawdę mówiąc, z osiedli na południe od Warszawskiej bliżej jest do przystanków Keniga.
Swoją drogą to ciekawe dlaczego objazdu nie poprowadzono w obie strony Warszawską - czyżby większe autobusy miały problem z prawoskrętem z Warszawskiej w Warszawską :-k
Albert Camus-"Dżuma"

rudy

Post autor: rudy » 20 lis 2008, 12:39

R-11 Kleszczowa pisze:Swoją drogą to ciekawe dlaczego objazdu nie poprowadzono w obie strony Warszawską - czyżby większe autobusy miały problem z prawoskrętem z Warszawskiej w Warszawską :-k
Tak mi się wydaje, że ten skręt jest za ciasny dla autobusów.
Pozdrawiam

dzidek

Post autor: dzidek » 12 gru 2008, 20:54

Troszeczkę z innej beczki ale dotyczy 517. Na dyspozytorni na Kleszczowej jest informacja, że kierowcy mają zabronioną jazdę wiaduktem nad Śmigłowca ponieważ później łamią przepisy przy wjeżdżaniu do zatoki przy Beresteckiej. Policja zabrania kierowcom 517 jechać wiaduktem w kierunku Śródmieścia a tych co już tak jadą 'obdarowuje' mandatami na przystanku.

ODPOWIEDZ