Skreślenia ze stanu - kasacje, sprzedaż
5690 > złomowisko
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
W dniu wczorajszym wóz #7903 prawdopodobnie po raz ostatni pojawił się w ruchu liniowym. Stwierdzona zarwana podłoga podczas kursu na linii C14 nie wróży dobrze - tymbardziej, że "odkurzacz" cały swój żywot przejeździł bez remontu. Dobrze, że przedwczoraj udało mi się go jeszcze złapać
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Muszę Ciebie zaskoczyć, ale on chyba dalej jeździ. Dziś na 719 początkowo olałem to, że widziałem starego odkurzacza z klimatyzatorem (w dosyć charakterystycznym kolorze), ale jak się tak później zastanowiłem to 7904 już nie ma, 7991 zresztą też, a w takim 7905 czy 7992 już dawno ściągnięto klimatyzatory. Także czy zakończył żywot to nie byłbym taki pewien, dziś już mi się nie chciało czekać na niego, ale może któregoś dnia spotkam go na mieście.ZaciszaniN pisze:W dniu wczorajszym wóz #7903 prawdopodobnie po raz ostatni pojawił się w ruchu liniowym. Stwierdzona zarwana podłoga podczas kursu na linii C14 nie wróży dobrze - tymbardziej, że "odkurzacz" cały swój żywot przejeździł bez remontu. Dobrze, że przedwczoraj udało mi się go jeszcze złapać![]()
W 4348 też zjechałem z nocy z zarwaną podłogą. Wieczorem już nim wyjechałem po naprawie. Jedyne co świadczyło o naprawie , to wykładzina podłogowa przynitowana do dech w miejscu uszkodzenia.ashir pisze:Muszę Ciebie zaskoczyć, ale on chyba dalej jeździ. Dziś na 719 początkowo olałem to, że widziałem starego odkurzacza z klimatyzatorem (w dosyć charakterystycznym kolorze), ale jak się tak później zastanowiłem to 7904 już nie ma, 7991 zresztą też, a w takim 7905 czy 7992 już dawno ściągnięto klimatyzatory. Także czy zakończył żywot to nie byłbym taki pewien, dziś już mi się nie chciało czekać na niego, ale może któregoś dnia spotkam go na mieście.ZaciszaniN pisze:W dniu wczorajszym wóz #7903 prawdopodobnie po raz ostatni pojawił się w ruchu liniowym. Stwierdzona zarwana podłoga podczas kursu na linii C14 nie wróży dobrze - tymbardziej, że "odkurzacz" cały swój żywot przejeździł bez remontu. Dobrze, że przedwczoraj udało mi się go jeszcze złapać![]()
- Aleksander2560
- (Aleksander2634)
Z tym 7903 jest dokładnie tak samo... na szybko przymocowali ten zarwany kawałek, oby tylko dojeździł do końca listopada...Sadek pisze:W 4348 też zjechałem z nocy z zarwaną podłogą. Wieczorem już nim wyjechałem po naprawie. Jedyne co świadczyło o naprawie , to wykładzina podłogowa przynitowana do dech w miejscu uszkodzenia.ashir pisze:Muszę Ciebie zaskoczyć, ale on chyba dalej jeździ. Dziś na 719 początkowo olałem to, że widziałem starego odkurzacza z klimatyzatorem (w dosyć charakterystycznym kolorze), ale jak się tak później zastanowiłem to 7904 już nie ma, 7991 zresztą też, a w takim 7905 czy 7992 już dawno ściągnięto klimatyzatory. Także czy zakończył żywot to nie byłbym taki pewien, dziś już mi się nie chciało czekać na niego, ale może któregoś dnia spotkam go na mieście.
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa
5710 skończył się przegląd i został sprzedany, ponoć do Bratysławy.
Szybkie tempo, ostatni raz widziany we wtorek w ruchu liniowym. W takim razie to Ikarusów 280 na Stalowej zostało już tylko 9 sztuk. Jeśli 5715 też nie został sprzedany, bo dziś nie jeździł. Wczoraj jeszcze jeździł, ale nigdy nie wiadomo kiedy jest ostatni wyjazd poszczególnego Ikarusa. 
Szkoda. Moim zdaniem był to najlepszy egzemplarz serii 57xx.Kelly pisze:5710 skończył się przegląd i został sprzedany, ponoć do Bratysławy.
Kilka, kilkanaście ikarusów miało być zostawionych na różne sytuacje awaryjne, ale w takim tempie ich kasowania, nie wiadomo czy będzie jeszcze co zostawić...
Zostaną dwa czerwoniaki, może jakiś żółty i tyle ich było.1000 pisze:Kilka, kilkanaście ikarusów miało być zostawionych na różne sytuacje awaryjne, ale w takim tempie ich kasowania, nie wiadomo czy będzie jeszcze co zostawić...
Jeżeli dwa czerwoniaki staną się zabytkami, to ten jeden żółty to trochę mało na rozwożenie kibiców po meczu... 
Kibiców po meczu to już od dawna się rozwozi Solarisami i to nawet tymi nowszymi.1000 pisze:Jeżeli dwa czerwoniaki staną się zabytkami, to ten jeden żółty to trochę mało na rozwożenie kibiców po meczu...
Rzeczywiście jest tak jak mówisz. W pewnym sensie zacytowałem tylko rzecznika MZA, który niecały miesiąc temu jeszcze mówił:
Miejskie Zakłady Autobusowe dysponują obecnie 24. wysokopodłogowcami marki Ikarus. Można je spotkać przede wszystkim na liniach nocnych. Jak poinformował nas Adam Stawicki, rzecznik Miejskich Zakładów Autobusowych – wykonują około 80. kursów dziennie.
(...) Część z wycofanych Ikarusów pozostanie w zajezdniach MZA. Autobusy będą służyć do transportu kibiców i akcji specjalnych, takich jak ewakuacje mieszkańców.
Do ewakuacji mieszkańców też jeżdżą niskopodłogowce. 
Z Ikarusów zostają: 5254, 6330 i jeden przegub żółty 280.70E ale którego chcą zostawić diabli wiedzą.
5710 + 6412 podobno właśnie mają na lawetach jechać do Bratysławy. Do tego zamówili sobie od cholery części stąd tak ogałacano ostatnio Ikarusy.
Ile w tym prawdy też diabli wiedzą. Tak słyszałem.
5710 + 6412 podobno właśnie mają na lawetach jechać do Bratysławy. Do tego zamówili sobie od cholery części stąd tak ogałacano ostatnio Ikarusy.
Ile w tym prawdy też diabli wiedzą. Tak słyszałem.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.