Obecnie Relobus jeździ dwunastkami za 9,40. W drugim przetargu który był korzystniejszy dla przewoźnika (więcej całek, więcej wzkm) zażyczył sobie 11,49.
Rozdysponowanie taboru
-
michael112
Wtf? W drugim przetargu założyli niższy budżet niż w pierwszym? I to tak że przyjmując budżet z pierwszego przetargu stawka z drugiego by się zmieściła. 
A czemu mieliby zakładać wyższy? Grodzio wygrał pierwszy przetarg ze stawką 10,78. Czyli w drugim przetargu można było oczekiwać nawet niższej stawki (jak wspomniałem - więcej wzkm, więcej całek).
-
michael112
Po pierwszym przetargu Relo zakładał że miasto ma budżet 12,00 zł, tak czy nie?
Złożył ofertę za 11,49 czyli mniej niż 12,00.
A ZTM daje tym razem budżet niższy i zamiast dołożyć i zgodzić się na Relo, unieważnia przetarg i milczy na temat obsady brygad po przewoźniku, a moim zdaniem wykonuje ruchy sugerujące że po prostu zetnie plan.
Złożył ofertę za 11,49 czyli mniej niż 12,00.
A ZTM daje tym razem budżet niższy i zamiast dołożyć i zgodzić się na Relo, unieważnia przetarg i milczy na temat obsady brygad po przewoźniku, a moim zdaniem wykonuje ruchy sugerujące że po prostu zetnie plan.
Zapytaj w Relobusie co zakładali.michael112 pisze: ↑10 lis 2024, 23:09Po pierwszym przetargu Relo zakładał że miasto ma budżet 12,00 zł, tak czy nie?
Skoro Grodzio zażyczył sobie 10,78... Do tego w drugim przetargu było więcej wzkm, więc stawka powinna być nawet niższa niż PKS-u w pierwszym podejściu.
- ZielonyJamnik
Śmiech na sali
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Ja bym wolał trochę dopłacić i mieć na mieście tabor zawsze zgodny z dyspozycją, a nie akurat taki, jaki tego dnia jest dostępny w rezerwie, jak to często bywa w MZA. No ale jak widać ZTM ma inne zdanie.
A znasz budżet ZTM i jego projekcje przychodzące z Ratusza? Bo fajnie być młodym, bogatym i przystojnym, tylko rzadko się to udaje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Przecież to ściemaZielonyJamnik pisze: ↑11 lis 2024, 8:49Śmiech na saliProtestować chcą, przyjdzie góra trzech dzieciaków (po profilu nie sądzę żeby to prowadziła osoba dorosła) i wielki mi protest. Zresztą tam już ktoś podsumował co sądzi o tym żądaniu
![]()
A zresztą ten typ, to chyba zresztą reaktywacja trolla od "Wawerskie Linie Autobusowe", istniał kiedyś podobny twór i miał podobny styl prowadzenia.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Przecież to prawda, że lokalizacja autobusów krztautuje układ komunikacyjny
A nie, wróć. To chyba na odwrót.
Kształtu, rzecz jasna. Ech, padam ofiarą ciągłego pośpiechu.
Przepraszam, że sam siebie cytuję, ale moim oczom ukazało się to:zxcvbnm pisze: ↑11 lis 2024, 17:17Przecież to ściemajuż to widzę jak ktokolwiek przychodzi protestować, zwłaszcza "mieszkańcy", a już mnie najbardziej śmieszy łączenie kształtu komunikacji miejskiej z lokalizacją autobusów.
A zresztą ten typ, to chyba zresztą reaktywacja trolla od "Wawerskie Linie Autobusowe", istniał kiedyś podobny twór i miał podobny styl prowadzenia.
https://portalwarszawski.com.pl/2024/11 ... warszawie/
Jestem absolutnie zdumiony
Obłęd jakiśzxcvbnm pisze: ↑12 lis 2024, 21:31Przepraszam, że sam siebie cytuję, ale moim oczom ukazało się to:zxcvbnm pisze: ↑11 lis 2024, 17:17Przecież to ściemajuż to widzę jak ktokolwiek przychodzi protestować, zwłaszcza "mieszkańcy", a już mnie najbardziej śmieszy łączenie kształtu komunikacji miejskiej z lokalizacją autobusów.
Jestem absolutnie zdumiony
Gównoburza w oparciu o ploty...Jurand pisze: ↑12 lis 2024, 21:48Obłęd jakiśzxcvbnm pisze: ↑12 lis 2024, 21:31
Przepraszam, że sam siebie cytuję, ale moim oczom ukazało się to:
Jestem absolutnie zdumiony![]()
To co mają powiedzieć ci co skazani są na korzystanie z autobusów z Woronicza... Poza elektrykami najnowsze wozy są z 2013 roku...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.