Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Georg pisze:Chcą mieć bezpośredni dojazd do Centrum. Falenica obroniła 521, Nowodwory obroniły 510, to ci też się starają o swoje. ZTM ulega pasażerom, to teraz będzie miał owoce tej niekonsekwencji.
Ale wywalenie 102 z obecnej trasy oznaczałoby brak linii w stronę Centralnego na Pl. Grzybowskim, zgadza się?
Nie Falenica obroniła i nie Nowodwory obroniły tylko ZTM nie umiem (cóż - polityka
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Panie, i pińcet by było!Bernard pisze: Jednak w ostatnich dniach mieszkanka ul. Okrąg Jolanta Smoleńska zebrała wśród sąsiadów 112 podpisów pod petycją do ZTM o zmianę innej trasy. - Byłoby ich 200 albo i 300, tylko nogi już mnie rozbolały od chodzenia po sąsiadach - mówi "Gazecie" pani Jolanta, która jest na emeryturze.
174 z Królewskiej - daleko nie mają.Georg pisze: Ale wywalenie 102 z obecnej trasy oznaczałoby brak linii w stronę Centralnego na Pl. Grzybowskim, zgadza się?
Ale to 102 wcale nie jest takim głupim pomysłem. Z Uniwersytetu i tak mało kto tym jeździ. A tak Powiśle miałoby korzyść.Kleszczu pisze:Widzę jedną sprzeczność. Ludzie chcą autobus do Śródmieścia bo "do sklepu bo nasz nam zamknęli". OK - pytanie tylko do jakiego oni chcą sklepu tym 102 jechaćPo bułki i masło do Złotych Tarasów
![]()
Przecież na Powiślu są małe sklepiki, jest na Ludnej spory sklep
![]()
Bo ten ostatni wniosek też ma sporo sensu.KwZ pisze:Z UW na Centralny czy z Grochowa na Świętokrzyską? Jeśli to drugie, to 102 nie powinno jechać dalej niż Kinowa w ogóle.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Bepe, ale ja wiem, że z UW na DwC jest 175. 102 tylko technicznie. Jeśli 102 ma jechać z Grochowa na UW, to gdzie dalej?
[ Dodano: |20 Sty 2012|, 2012 12:32 ]
[ Dodano: |20 Sty 2012|, 2012 12:32 ]
Wobec korków na Wybrzeżu Szczecińskim. Ale w ostatniej sytuacji PR-owej to abstrakcyjne.pawcio pisze:Bo ten ostatni wniosek też ma sporo sensu.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
To miało robić też nowe 510...pawcio pisze:Za bardzo się spodobało na Nowym Świecie jako wsparcie 175.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No ale dublowanie 17 a dublowanie metra to trochę inna para kapców. No i stare 504 to była żenada na SU10, kończąca pracę w okolicach Teleexpressu, a 505, mimo nieprzyjaznego rozkładu jednak kogś tam woziło. I nawet w odpowiedzi na słuszne postulaty mas pracujących, częstotliwość została zwięszona aż dwukrotnie!Lukasz436 pisze:Pamiętasz (stare) 504 na Ursynowie, a może pamiętasz 505 (te się długo między majtkami plątało) itd itd itd.... były protesty linie wracały uciekały ....
Popatrz, jaka franca!