Ja to rozumiem tak, że na ww. przystanku wisi naklejka N46 stałe, pomimo iż odjeżdża z niego N64 nż.emyl pisze:To jakiś specyficzny żart, tak? Bo jakoś nie zrozumiałemMJ pisze:Nie, N46, wiem co piszę
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Fakt. Przejechałem się właśnie N64. W stronę Choszczówki miał 10 minut opóźnienia, a w stronę DC 14 przy dość szaleńczej jeździe. Może dałoby się zbić z tych 14 minut minutę-dwie, ale nie więcej. A gdyby jechać zgodnie z przepisami i z uwagą, aby nie rozwalić zawieszenia na Marywilskiej i na ulicach Choszczówki, to pewnie opóźnienie wyniosłoby z 30 minut.emyl pisze:W praktyce nawet gdy jedzie sprawnie, to i tak przyjeżdża spóźniony, bo ta linia ma niemożliwy do zrealizowania rozkład
-
bartoni722
Prawie dobrze, zapomniałem dopisać, że nż, ale już poprawiłem.fik pisze:Ja to rozumiem tak, że na ww. przystanku wisi naklejka N46 stałe, pomimo iż odjeżdża z niego N64 nż.emyl pisze:To jakiś specyficzny żart, tak? Bo jakoś nie zrozumiałem
-
bartoni722
To ja mam zupełnie inne obserwacje. Przez ciągłe zatrzymania, przebieganie na Puławskiej z przystanków tramwajowych na autobusowy (działanie: co pierwsze przyjedzie) i ustawienie świateł dojechałem na DwC 4 minuty po sabacie, czyli na jakieś -15, a na Al. Lotników był tak gdzieś na -3. A wtedy kiedy miał dojechać na DwC radośnie z zapowiedzi było słychać: "Dworkowa".ashir pisze:Tak, N37 nawet delikatnie przed czasem dojechałem na Dw. Centralny i to wcale nie w środku nocy.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
bartoni722
[ Dodano: Sob 07 Wrz, 2013 14:32 ]
Ale na N14 jest tak samo nierealny rozkład jak na N64...
Jachim, tej blaszki N46 na Fabryce Pomp już nie ma
Co do opóźnień, to wiadomo, że w nocy nie jeździ się tak jak w dzień. Jak jest ogarnięty kierowca to (w przypadku stalowych brygad) wszędzie daje radę dojeżdżać o czasie. Ewenementem jest pierwszy kurs N62 i N61 z DWC. Zawsze na tym dużo ludzi jeździ i nawet w noce powszednie nie da siętam o czasie jeździć.
Ale na N14 jest tak samo nierealny rozkład jak na N64...
Jachim, tej blaszki N46 na Fabryce Pomp już nie ma
Co do opóźnień, to wiadomo, że w nocy nie jeździ się tak jak w dzień. Jak jest ogarnięty kierowca to (w przypadku stalowych brygad) wszędzie daje radę dojeżdżać o czasie. Ewenementem jest pierwszy kurs N62 i N61 z DWC. Zawsze na tym dużo ludzi jeździ i nawet w noce powszednie nie da siętam o czasie jeździć.
eNki
W kier. DwC to akurat sporo, jeśli nie zdecydowana większość linii.bartoni722 pisze:jest nocna, która bez zapieprzania ile wlezie NIE MA problemów z dojechaniem na sabat?
Północnych nocnych nie znam w ogóle, więc się nie wypowiadam, ale na ursynowsko-mokotowsko-wilanowskich liniach opóźnienia tworzą się większe w kier. osiedli.
Choć fakt, że akurat z N37 różnie bywa. Niedawno jechałem po 2 z Kabat w nocy wt./śr. albo śr./czw. i wleciał na pętle i od razu wyleciał.
[ Dodano: Sob 07 Wrz, 2013 15:31 ]
Ostatnio o 4.15 z DwC w nocy sob./nd. jechałem długim.emyl pisze:Na dodatek jeździ krótkie, a powinno, przynajmniej w weekendy właśnie, być długie.
Generalnie to by się przydała kolejna, bardziej kosmetyczna reforma nocnych polegająca na jasnym oddzieleniu na KAŻDEJ linii nocy powszednich od nocy weekendowych (rozkładowo i długościowo-wozowo
Wiązałoby się to oczywiście z większymi wydatkami i zwiększeniem częstotliwości wielu linii w noce weekendowe.