Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Osobiście widzialem niepojedyncze kursy "2" o napełnieniu na poziomie ~150 osób, zresztą Misiek wrzucał zdjęcia.
(Ref.: Anecdata, pic-or-didn't-happen itd.)
(Ref.: Anecdata, pic-or-didn't-happen itd.)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Linia zapełnia się ok 17-18. W tym, że nie są takie ilości jak rano.winnux8 pisze:A o 15 jechałem na Świdry sam... szkoda gadać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dziwisz się jak ostatnio 114 było tylko cięte?Kelly pisze:Syndrom, jak ten ucieknie to się spóźnię. Wuj, że za minutę kolejny.
Kiedy ostatni raz cięcia dotknęły 114? Z tego co pamiętam to już dosyć długo jeździ z zagęszczeniem na dyskutowanym odcinku.Paweł D. pisze:Dziwisz się jak ostatnio 114 było tylko cięte?
No proszę... zagęszczenie czyli f-ka co 20 minut tylko do 15-16-tej. I jakieś kursy po 18-tej, kiedy studenci już nie jeżdżą. A do tego losowa regularność związana z remontem Grota.... Ok, może nie tyle "cięte" ile coraz gorzej. Nie precyzyjnie się wyraziłem.Domas pisze:Kiedy ostatni raz cięcia dotknęły 114? Z tego co pamiętam to już dosyć długo jeździ z zagęszczeniem na dyskutowanym odcinku.Paweł D. pisze:Dziwisz się jak ostatnio 114 było tylko cięte?
Jeżeli są to studenci pokroju tych z KUL-u, to nie ogarną:Szeregowy_Równoległy pisze:Może ktoś miał cichą nadzieję, że studenci ogarną, że skoro się nie mieszczą i autobus przyjechał pełny po dłuższej chwili, to zaraz będzie kolejny, pusty? Ta zasada sprawdza się przy każdej silnej linii.
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... i.html#Cuk
Sorry za offtop.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ad vocem Twojej sygnaturki* - nadal uważasz ją za aktualną?
Bo liczba przesiadkowiczów sugeruje co innego (choć o miejsce zamieszkania ich nie pytałem, fakt).
* - no, udało mi się dwa w porywach do trzech języków okaleczyć...
* - no, udało mi się dwa w porywach do trzech języków okaleczyć...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zdecydowanie! Mogę nawet ją pogrubić. 
Pomimo zwiększonego ruchu na Północnym i TMP nadal nie uważam ‘dwójki’ za ciekawą alternatywę dla Nowodworów.
Sądząc po nieustająco dzikich tłumach w E-8 i E-6, zapewne nie ja jeden tak uważam.
Pomimo zwiększonego ruchu na Północnym i TMP nadal nie uważam ‘dwójki’ za ciekawą alternatywę dla Nowodworów.
Sądząc po nieustająco dzikich tłumach w E-8 i E-6, zapewne nie ja jeden tak uważam.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To kto wsiada do tej "2"? W sensie - czym wcześniej jeździł?
To skąd biorą się już o 6 rano dość dobrze wykorzystane kursy 211 w kierunku Świdrów? Wsiadam na Ordonówny i nie ma miejsc siedzących do Świderskiej.Mario pisze:Zdecydowanie! Mogę nawet ją pogrubić.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
W Alpino to dużo nie trzeba, żeby wypełnić pojazd.MisiekK pisze:To skąd biorą się już o 6 rano dość dobrze wykorzystane kursy 211 w kierunku Świdrów? Wsiadam na Ordonówny i nie ma miejsc siedzących do Świderskiej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Kpisz, czy ty tak na poważnie? "Nie ma miejsc siedzących", dodajmy to tego parę osób stojących. Będzie 20 osób? Może 25? Wuj, raz się żyje, liczmy 30. Tak, niewątpliwie wypełnią tramwaj po brzegi. Więcej: nie wiem, czy jak z tego 211 wysiądą, to się do tramwaju zmieszczą. Przy takiej frekwencji rozważyłbym łączenie Swingów w składy, nie ma co wozić ludzi w tak podłych warunkach. Nie godzi się.MisiekK pisze:To skąd biorą się już o 6 rano dość dobrze wykorzystane kursy 211 w kierunku Świdrów? Wsiadam na Ordonówny i nie ma miejsc siedzących do Świderskiej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dopiero co ktoś na Obserwacjach pisał o niezabieralnym 211 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
2 rano jezdzi pelne, wiec to NIE MOGA byc wylacznie pasazerowie 211. Pytam wiec ponownie: skad sie wzięli?
Bo zapewne sa to ludzi, ktorym jazda jezdnia (autem, autobusem) nie odpowiadala. To skad pomysl, ze przedluzone 211 nagle by ich potrzeby zaspokoilo?
Bo zapewne sa to ludzi, ktorym jazda jezdnia (autem, autobusem) nie odpowiadala. To skad pomysl, ze przedluzone 211 nagle by ich potrzeby zaspokoilo?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ludzie którzy wyszli ze sprawiającego wrażenie pustawego tramwaju nabiją 211 po brzegi. To, że pasażerstwo nie mieści się do 211 oznacza, że autobusem postanowiło pojechać jakieś 40 osób. A to i tak więcej niż jeździ z Miśkiem do tramwaju. I świadczy to o tym, że 211 czasami pracuje nieźle, ale w żaden sposób nie świadczy o tym, jak pracuje tramwaj.Bastian pisze:Dopiero co ktoś na Obserwacjach pisał o niezabieralnym 211