Trasa i Most Krasińskiego
Moderator: Wiliam
Derby, moi państwo, w tym wszystkim chodzi o Derby i poprowadzenie tramwaju wzdłuż św. Wincentego i Skarbka/Głębockiej (nie wiem, gdzie będzie lepiej). Bez tej trasy most Krasińskiego niestety sensu nie ma.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- J.Kaczmarski
Mam nadzieję, że jak M2 dotrze na Targówek, to mieszkańcom wywietrzeje z głowy ten pomysł.
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Potoki w liniach na Moscie Grota niekoniecznie sie z Toba zgadzają. Brodno samo z siebie tramwaj na Zoliborz zapelni. I nie chodzi tu tylko o dojazd do sw. Metra, ktory na inne sposoby przecież ma.Poc Vocem pisze:Derby, moi państwo, w tym wszystkim chodzi o Derby i poprowadzenie tramwaju wzdłuż św. Wincentego i Skarbka/Głębockiej (nie wiem, gdzie będzie lepiej). Bez tej trasy most Krasińskiego niestety sensu nie ma.
@J.Kaczmarski: nie widzę związku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A możesz powiedzieć tak merytorycznie co ma jedno do drugiego?J.Kaczmarski pisze:Mam nadzieję, że jak M2 dotrze na Targówek, to mieszkańcom wywietrzeje z głowy ten pomysł.
- J.Kaczmarski
Ano to, że ten Targówek to za dużo wymaga. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
17
Suchożebry
17
Przede wszystkim 100% potoków z Grota robi się mało, jeśli uwzględnić, że te zorientowane na serek Bielański jeszcze na nim pozostaną, a odcinka tramwaju na zachód od pl. Wilsona nawet w najśmielszych snach nie ma (w przeciwieństwie do Derbów), co oznacza, że także potok 114 będzie nie do zastąpienia. Ergo Bródno będzie tam jeździć tylko do św. Metra albo na Żoliborz w osi Mickiewicza. Takie rozłożenie potoków zaś sprawia, że tramwajowy most Krasińskiego będzie przegrywać istotnością ze wszystkimi pozostałymi trasami z tej mapki a nawet tej. Linia na Derby pozwoliłaby nieco odwrócić te proporcje.Glonojad pisze:Potoki w liniach na Moscie Grota niekoniecznie sie z Toba zgadzają. Brodno samo z siebie tramwaj na Zoliborz zapelni. I nie chodzi tu tylko o dojazd do sw. Metra, ktory na inne sposoby przecież ma.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
114 na Wilsonie sie podobno wymienia znaczaco. A do serka dojechac mozna majac kraniec na Twardowskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A powinien. W ogóle planowanie tego mostu jest takie s-f, że czemu by nie poczynić i takich założeń? Wtedy tenPoc Vocem pisze:odcinka tramwaju na zachód od pl. Wilsona nawet w najśmielszych snach nie ma
tylko do wsadzenia do tramwaju (tak jak 112). Z drugiej strony też chodzi mi o Broniewskiego.Poc Vocem pisze:potok 114 będzie nie do zastąpienia
Tym niemniej wypadałoby zrobić jakiś dobry model, czy M2 nie zabierze ludzi z Kondratowicza.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Oczywiście, że zabierze. Co innego, gdyby M2 zostało jednak odgięte w kierunku Trasy Toruńskiej, a tak most Krasińskiego i cała ta trasa tramwajowa do Metra Plac Wilsona wydają mi się mocno wątpliwe.
Też tak uważam. Zresztą jak napisałem miejsce jest.KwZ pisze:A powinien.
Zabierze. Ale jakoś wątpię, żeby mając most Krasińskiego ktokolwiek jechał na Żoliborz korzystając z M1+M2.Tym niemniej wypadałoby zrobić jakiś dobry model, czy M2 nie zabierze ludzi z Kondratowicza.
A jeszcze są Bielany, Bemowo.Poc Vocem pisze:Zabierze. Ale jakoś wątpię, żeby mając most Krasińskiego ktokolwiek jechał na Żoliborz korzystając z M1+M2.

Tych jadących na południe od Świętokrzyskiej to poza dyskusją. Ale tych jadących na północ (Żoliborz/Bielany) to niekoniecznie.Oczywiście, że zabierze.
Czy warto byłoby budować most Krasińskiego do noszenia potoków 114 i 112 (Żoliborz/Bielany/ew. Bemowo - Bródno/Derby)? Imo tak.
Ok, ale najpierw niech powstanie trasa tramwajowa na Zieloną Białołękę (na początek może być bez mostu Krasińskiego) i niech zostaną przedłużone linie: z Gocławka do węzła Marsa, z Marymontu na Rudę + nowa trasa od Żerania FSO na Tarchomin. W tych przypadkach nie ma takich wątpliwości jak z mostem Krasińskiego, że tramwaje przydałyby się zamiast obecnych autobusów.
Zgoda, że most Krasińskiego nie jest priorytetowy. Tylko żeby nie powstał wcześniej w wersji samochodowej, bo to tramwaje na nim przekreśli.
Nie jest priorytetowy, ale są na niego kwity. To chyba głównie decyduje...