Grzegorz Ćwiek odszedł, za niego jest Michał Powałka.MZ pisze:Ilu ten ZTM ma w końcu rzeczników? Igor Krajnow, Grzegorz Ćwiek, Michał Powałka...
O chłodzeniu i niechłodzeniu
Za przeproszeniem sram na taką klimatyzację jaką oferuje ITS. Dziś jechałem 510 z Konwaliowej do centralnego. Odkąd zapanował upał klima w ITS jest włączona niemal zawsze. Tylko dlaczego nawet gdy leje to na dworze jest cieplej niż w autobusie??? Myślałem, że zamarznę zanim dojadę...klima powinna stwarzać komfortową temperaturę a nie robić z MANA lodówkę
PS. Dobry przykład jak dobrze używać klimy-Scania PKS-u na 119. Komfortowe warunki jazdy na całej trasie, mimo tłoku od Centrum do Zastowa.
PS. Dobry przykład jak dobrze używać klimy-Scania PKS-u na 119. Komfortowe warunki jazdy na całej trasie, mimo tłoku od Centrum do Zastowa.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
-
Krzysiek_S
-
jacek
- Zbanowany
Jezdzij Ikarusami MZA, zawsze możesz otworzyć okno, skoro ci klimatyzacja nie odpowiadaKarol pisze:Za przeproszeniem sram na taką klimatyzację jaką oferuje ITS. Dziś jechałem 510 z Konwaliowej do centralnego. Odkąd zapanował upał klima w ITS jest włączona niemal zawsze. Tylko dlaczego nawet gdy leje to na dworze jest cieplej niż w autobusie??? Myślałem, że zamarznę zanim dojadę...klima powinna stwarzać komfortową temperaturę a nie robić z MANA lodówkę
Klima wyłączona - narzekają. Klima włączona - też źle. Najlepiej chodzić pieszoKarol pisze:Za przeproszeniem sram na taką klimatyzację jaką oferuje ITS. Dziś jechałem 510 z Konwaliowej do centralnego. Odkąd zapanował upał klima w ITS jest włączona niemal zawsze. Tylko dlaczego nawet gdy leje to na dworze jest cieplej niż w autobusie??? Myślałem, że zamarznę zanim dojadę...klima powinna stwarzać komfortową temperaturę a nie robić z MANA lodówkę![]()
Fakt, ze dwa razy udało mi się zmarznąć w ITSowym MANie, ale to lepsze niż brak klimatyzacji.
noidea
W ikarusie zawsze mogę odejść od okna, poza tym zauważ że z okna wieje świeżym powietrzem a to z klimy jest takie...jakby suche...zwłaszcza w SU 18.
[ Dodano: 2007-06-13, 22:26 ]
To nie Ikarus 260 gdzie miejsca było pełno. No i jakoś ciemniej przez brak tylnej szyby. Rzeczywiście chyba przesadziłem tłok to był do Chełmskiej 
[ Dodano: 2007-06-13, 22:26 ]
Ale wiesz te Scanie są takie...klaustrofobiczneKrzysiek pisze:Tłok w Zastowie to rano, po południu to miejsca zajete i pare osób stoi.Karol pisze:PS. Dobry przykład jak dobrze używać klimy-Scania PKS-u na 119. Komfortowe warunki jazdy na całej trasie, mimo tłoku od Centrum do Zastowa.
www.kolej.one.pl
No nie czuć...też to zauważyłem że często tej klimy jakby nie było...Piotrek pisze:Tu się nie zgodzę - moim zdaniem w SU18 to prawie nic nie czuć.Karol pisze:zwłaszcza w SU 18.A mi w Scanii za toFakt, ze dwa razy udało mi się zmarznąć w ITSowym MANie,
[ Dodano: 2007-06-13, 22:29 ]
Dziś jechałem z wariacką prędkością lewarem na 804 do Nieporętu...i wiało przyjemnie, chłodnym wiaterkiem...no może za szybko jechał bo w końcu ten wiatr zaczął mi przeszkadzać.Adam G. pisze:Tylko zauważ, że z okna wieje gorące powietrzeKarol pisze:W ikarusie zawsze mogę odejść od okna, poza tym zauważ że z okna wieje świeżym powietrzem a to z klimy jest takie...jakby suche...zwłaszcza w SU 18.
www.kolej.one.pl
Teraz i Lionsach będziesz mógł otworzyć sobie okno...jacek pisze:Jezdzij Ikarusami MZA, zawsze możesz otworzyć okno, skoro ci klimatyzacja nie odpowiadaKarol pisze:Za przeproszeniem sram na taką klimatyzację jaką oferuje ITS. Dziś jechałem 510 z Konwaliowej do centralnego. Odkąd zapanował upał klima w ITS jest włączona niemal zawsze. Tylko dlaczego nawet gdy leje to na dworze jest cieplej niż w autobusie??? Myślałem, że zamarznę zanim dojadę...klima powinna stwarzać komfortową temperaturę a nie robić z MANA lodówkę
Wczoraj na przykład (bodajże A241) kiero zrezygnował z klimy na rzecz otwieranych okien i lufcików w dachu.Duchota panowała nie mniejsza niż w SU15
185 - najlepsza linia w mieście!
- Petroniusz
Co się właśnie mi przytrafiło. Ciągłe przechodzenie przez autobusy, centra handlowe i zwolnienie do końca tygodnia, które mogę sobie w ramkę oprawić, bo zaliczenia same się nie dokonają. Kolokwium z 37,8°C - rewelacja!MZ pisze:Też tak uważam, ale jeśli jest zbyt zimno w wozie, to przy takiej różnicy temperatur łatwo można nabawić się jakiegoś przeziębienia.
Z innej bajki - trafiłem wczoraj na 015/301 krótką solarkę ze wszystkimi oknami otwartymi, a klimę chyba było słychać.
Brawo ITS
też się lekko przeziębiłem, dobrze że dziś mamy upał a nie deszcz, może się szybko podleczę. 
www.kolej.one.pl
Jakby kierowcy zwracali uwagę na to ile jest osób w busie to mogliby to regulować siłę nawiewu klimy. Mało osób to przykręcić klimę, tłok to na full. W tych MAN'ach bez otwieranych okien to zawsze coś powinno być włączone, bo nawet jak jest chłodno na zewnątrz to w środku po prostu śmierdzi...dało się to odczuć tej wiosny...bynajmniej ja to odczuwałem
- R-9 Chełmska