Moderator: Wiliam
-
fik
- Naczelne Chamidło
marko80 pisze:I tak chcesz wozic ludzi? Szok.
Ja nie chcę tak wozić ludzi. Ja chcę, żebyś przestał naginać prawdę.
marko80 pisze: jako mieszkaniec tego rejonu od dawien dawna swietnie znam problemy komunikacyjne dla nowodworów/dąbrówki
Skromnyś, krrwa.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
-
marko80
SKMka do Legionowa wcale nie rozładowało tłoku w 723/731/801. Codziennie rano widze tłumy wywalajace sie z tych autobusów i przesiadające sie w zespołach przystankowych Poetów i Konowaliowa na 508 i 511. Skoro SKMa tak ma wszystko załatwic pytam sie co robia te tłumy codziennie na wyzej wymienionych liniach oraz w prywatnych busach typu Translud i inni prywaciarze jezdzacy z legionowa do centrum warszawy.
-
Wolfchen
- (Busmann)
Zapewne, gdyby S9 miało normalną częstotliwość, to i tych tłumów w autobusach by nie było (co nie znaczy, że całkowicie należałoby je zlikwidować)... Ale przy obecnej częstotliwości S9 dowożenie mieszkańców Nowodworów do Choszczówki nie ma sensu. A zanim S9 będzie miała logiczną (zachęcającą) częstotliwość, to Nowodwory będą miały tramwaj na Hutę i problem rozwiąże się sam...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
-
marko80
Wolfchen pisze:Zapewne, gdyby S9 miało normalną częstotliwość, to i tych tłumów w autobusach by nie było (co nie znaczy, że całkowicie należałoby je zlikwidować)... Ale przy obecnej częstotliwości S9 dowożenie mieszkańców Nowodworów do Choszczówki nie ma sensu. A zanim S9 będzie miała logiczną (zachęcającą) częstotliwość, to Nowodwory będą miały tramwaj na Hutę i problem rozwiąże się sam...
Tramwaj to bedzie miec Tarchomin. Nowodwory to daleka bajka, póki co nie moga sie dogadać co do wykupu działek pod linie tramwajową na nowodwory. wiele razy to pisałem. Nawet nie wiadomo czy ten ogryzek linii tramwajowej ruszy równo z mostem północnym. Linia z nowodworów do PKP Choszczówka moze byc ale nie sadze by to była alternatywa dla mieszkanców z prostego powodu dwie przesiadki ludzie sa wygodni, dwa niezadawajaca czestotliwosc SKM co znacznie wydłuzy podróż.
-
kebe
marko80 pisze:Tramwaj to bedzie miec Tarchomin. Nowodwory to daleka bajka [...]
Będzie do wozówka
-
marko80
kebe pisze:marko80 pisze:Tramwaj to bedzie miec Tarchomin. Nowodwory to daleka bajka [...]
Będzie do wozówka
Po co? Dowózka z nowodworów do metra młociny w postaci autobusu, wystarczy skierowac tam E-8 z tym ze nie przez grota a TMP dopoki nie bedzie tramwajów na nowodworach. Jestem przeciwnikiem przesiadania sie po kilka razy z autobusu na tramwaj z tramwaju na metro.
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
marko80 pisze:
I tak chcesz wozic ludzi? Szok. jako mieszkaniec tego rejonu od dawien dawna swietnie znam problemy komunikacyjne dla nowodworów/dąbrówki (...)
Gówno prawda. Jako mieszkaniec tego rejonu znasz jakiś tam kawałeczek problemów komunikacyjnych tego regionu, tak reprezentatywny, jak reprezentatywnym jesteś przedstawicielem tej społeczności.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
chester
Możesz być przeciwnikiem czegokolwiek, natomiast...
ztm.waw.pl pisze:Zgodnie z obowiązującą obecnie polityką komunikacyjną władz Warszawy priorytet ma komunikacja szynowa a linie autobusowe mają dowozić mieszkańców do węzłów komunikacyjnych. Podróż komunikacja szynową jest szybsza a dzięki zwiększeniu częstotliwości kursowania tramwajów i metra przesiadki nie są zbyt uciążliwe.
I tyle o tym.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
kebe
marko80 pisze:kebe pisze:
Będzie do wozówka
Po co? Dowózka z nowodworów do metra młociny w postaci autobusu, wystarczy skierowac tam E-8 z tym ze nie przez grota a TMP dopoki nie bedzie tramwajów na nowodworach. Jestem przeciwnikiem przesiadania sie po kilka razy z autobusu na tramwaj z tramwaju na metro.
Ale ile brygad zaoszczędzisz... i jaki takt można wprowadzić na takim 2xx...
A tak poważnie to pewnie do tego E-8 lub 508 się sprowadzi.
-
marko80
Glonojad pisze:marko80 pisze:
I tak chcesz wozic ludzi? Szok. jako mieszkaniec tego rejonu od dawien dawna swietnie znam problemy komunikacyjne dla nowodworów/dąbrówki (...)
Gówno prawda. Jako mieszkaniec tego rejonu znasz jakiś tam kawałeczek problemów komunikacyjnych tego regionu, tak reprezentatywny, jak reprezentatywnym jesteś przedstawicielem tej społeczności.
Tak jak moim przedstawicielem nie jest zaden tam tarantula, któremu sie wydaje ze wszystkie rozumy pozjadał.
-
pawcio
Jest. Radny nie reprezentuje tylko osób, które na niego zagłosowały.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
marko80
chester pisze:Możesz być przeciwnikiem czegokolwiek, natomiast...
ztm.waw.pl pisze:Zgodnie z obowiązującą obecnie polityką komunikacyjną władz Warszawy priorytet ma komunikacja szynowa a linie autobusowe mają dowozić mieszkańców do węzłów komunikacyjnych. Podróż komunikacja szynową jest szybsza a dzięki zwiększeniu częstotliwości kursowania tramwajów i metra przesiadki nie są zbyt uciążliwe.
I tyle o tym.
Ty sobie chyba zarty robisz. Tramwaje są szybsze tylko wtedy kiedy sa godziny szcztu a autobusy tkwią w korkach ulicznych. Natomiast poza godzinami szczytu i w DS to autobusy sa szybsze i to duzo szybsze.Warszawskie Tramwaje działaja fatalnie, wloką sie niemiłosiernie, stoja pod swiatłami po kilka minut, totalny brak organizacji i moge ci nawet podac prosty przykład. Odcinek Żeran Fso - Rondo Starzynskiego oczywiscie DS. Tramwaj 18 czy 22 ten odcinek pokonuje w około 8-9 minut. Ten sam odcinek 503 lub 509 5 minut.
-
chester
marko80 pisze:Ty sobie chyba zarty robisz.
To nie ja. Zacytowałem tylko. Nie rzuca się epitetem w posłańca przynoszącego niewygodne wieści.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
marko80
W takim razie polityka komunikacyjna władz warszawy nie jest realizowana w 90 % bo na wiekszosci szlaków, ulic i tras autobusy pokrywaja sie z tramwajami i nie dowoza do zadnych wezłów komunikacyjnych. Tak wiec nie wyciągaj z netu tez które istnieja tylko na papierze.
-
pawcio
Bo tej polityki nie wprowadzi się z dnia na dzień. Abstrahując od tego, że oprócz polityki transportowej istnieje jeszcze realpolitik.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem