Mercedes Conecto
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No bez jaj. To, że trzeba było wóz zresetować, bo drzwi sprawiały problem, to nic specjalnego. Zdarza się to również w SU czy w manach. Każdy naszpikowany elektroniką pojazd czasem z tą elektroniką miewa problemy.
Pewnie... Jeżdżę SU w różnych odmianach od czterech lat. Najczęściej sypią się w nich drzwi. Częściej przez pasażerów, ale z elektroniką też bywa zabawnie. To naprawdę jest cecha nowoczesnych pojazdów, a nie jakość wykonania. W manach też się psują. Bo jakiś czujnik, bo skrzydło się opuści o milimetr, co przy stanie naszych dróg dziwić nie może i komputer durnieje... To nie jest nic wyjątkowego.guzior pisze:W sumie, cieszę się, że (jak to Rasowy ujął) "Pożaris" stanowi jednak w stolicy zdecydowaną większość autobusów
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja nie neguję tego, że miał problem z elektroniką. Ja tylko podważam sens wyrabiania sobie opinii o pojazdach danego producenta na podstawie jednostkowej, niezbyt zresztą poważnej, awarii.
MAN-y o prefiksie 34xy,posiadają wyświetlacze i sterowniki R&G.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Nie rozkraczył się, a elektronika wymagała małego resetu. Ponowne uruchomienie autobusu nie oznacza awarii. Na drugi raz przyjdź i się zapytaj, a nie głupoty piszesz.guzior pisze:Coraz ciekawiej z tymi nieszczęsnymi (nie przekonałem się jeszcze) Kebabami Conecto (swoją drogą ciekawa alternatywa dla nazwy). Dziś 2206 na 188 (brygadę miałem nawet sprawdzić, ale nie pamiętam) rozkraczył się przy Saskiej w stronę gocławka przed 14 (zaczęło się od drzwi) i wymagał kebabik restartu.
No właśnie nie. Za każdym razem kiedy mam okazję turkiem się przejechać, są problemy z drzwiami, i za każdym razem żaden z kierowców nie stosuje zamykania wszystkich drzwi.ashir pisze:Jak najbardziej się da. Widocznie trafiłeś na wóz z włączonymi fotokomórkami.Miki996 pisze:Czemu w kebabach nie można zamykać wszystkich drzwi razem albo jak się je już zamyka to część z nich odbija? No i czy to nie nadaje się do naprawy gwarancyjnej?
- Matrix2441