Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
W przegubowym A 246 (wczoraj na 114) na niskich obrotach i biegu jałowym spod przegubu wydobywa się bardzo głośny rytmiczny warkot, podobny w brzmieniu do wiertarki udarowej.
Dzisiaj przed 6-tą w 2011 (linia 189) urwała się jedna z pionowych poręczy (przed przegubem). Koleś się chwycił i...cała spadła na podłogę
185 - najlepsza linia w mieście!
- vernalisadonis
Raczej to można podciągnąć pod złe wykonanie porannego OC na zajezdni. Kierowca ewidentnie nie sprawdził czy wszystkie poręcze oraz uchwyty są odpowiednio przymocowane.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
-
Michalk001
Może to nie zły stan techniczny, ale jadąc wczoraj 2241 na 187 zauważyłem dziwną pracę skrzyni biegów. Na 1 biegu wszystko w normie, na pozostałych pojawia się dżwięk krążącego oleju w skrzyni biegów. Chwilami dorównuje głośnością silnikowi i nieco denerwuje. Wcześniej nigdy się z czymś takim nie spotkałem i nawet w zajeżdżonych deskorolkach skrzynie pracują praktycznie bezgłośnie.
- Matrix2441
A404 wpada w koszmarne wibracje na wyższych obrotach (powyżej 1300-1400).
A244 Spora dziura w nadwoziu pomiędzy pierwszymi a drugimi drzwiami. A219 Jeździ bez sprawnego wyświetlacza z tyłu.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
Z kolei A229 jeździ od wielu miesięcy bez działającego wyświetlacza w sekcji B, czym oczywiście powinien zainteresować się organizator, ale co to ma do stanu technicznego?ikarus pisze:A219 Jeździ bez sprawnego wyświetlacza z tyłu.
" Kark " w dresie i nie miał siły wnieść człowieka do autobusuMZ pisze:Długo pamiętałem numer boczny (A1??), ale w końcu go zapomniałem. W każdym razie sytuacja wyglądała następująco: dziś, godzina 11:58, autobus podjeżdża na przystanek PL. KRASIŃSKICH 01, gdzie czeka niepełnosprawny mężczyzna na elektrycznym wózku inwalidzkim. Kierowca wychodzi i próbuje otworzyć platformę w środkowych drzwiach. Ta jednak ani drgnie! Inwalida jest widocznie przygotowany na taką możliwość, bo podaje kierowcy jakiś hak do podważenia platformy. Nic to jednak nie daje (a kierowca nie wygląda raczej na chucherko; wręcz przeciwnie - to wygolony, wytatuowany "kark" w dresie). Jeszcze jedna próba i nadal nic. W końcu kierowca z rozbrajającą szczerością informuje mężczyznę na wózku, że... musi poczekać na następny kurs.
I nie dało się wjechać do niskopodłogowca bez rampy ?
Aż się prosi powiedzieć że siły w ręcach nie mają to powymyślali te durackie maszyny
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Nordyk110 pisze:"Kark" w dresie i nie miał siły wnieść człowieka do autobusu, to jakaś popierdółka a nie "dresiarz". I nie dało się wjechać do niskopodłogowca bez rampy? Aż się prosi powiedzieć że siły w ręcach nie mają to powymyślali te durackie maszyny!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Elektryczny wózek bezwzględnie wymaga rampy. Chociaż, ku memu zdziwieniu, pani na meleksie z mojego Jazza przy Zielenieckiej wyjechała sama, rampy nie chciała. Wjechać nie mogła, ale opuścić pojazd dała radę.
Rampa ma działać i dzięki za wyjaśnienia .
Wszedłem na strony tych wózków i pierwsze co czytam ... - wózek posiada alufelgi
.
I posiada koła przeciw wywrotne , a to jest pewnie związane z ich małymi rozmiarami .
Trochę prześmiewczo brzmią moje posty , ale mam inwalidów w rodzinie i tak z nimi normalnie gadam .
Śmiech każdemu jest potrzebny .
Wszedłem na strony tych wózków i pierwsze co czytam ... - wózek posiada alufelgi
I posiada koła przeciw wywrotne , a to jest pewnie związane z ich małymi rozmiarami .
Trochę prześmiewczo brzmią moje posty , ale mam inwalidów w rodzinie i tak z nimi normalnie gadam .
Śmiech każdemu jest potrzebny .
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Pewnie jest bliżej. Autobus na Krasińskich to pewnie losowo się zatrzymał.Szeregowy_Równoległy pisze:Elektryczny wózek bezwzględnie wymaga rampy. Chociaż, ku memu zdziwieniu, pani na meleksie z mojego Jazza przy Zielenieckiej wyjechała sama, rampy nie chciała. Wjechać nie mogła, ale opuścić pojazd dała radę.
Poza tym - przecież nie wszędzie są podjazdy pod krawężniki, czy oni wtedy w ogóle nie dają rady zjechać?
Wyjazd z tramwaju na nowym przystanku jest pewnie podobny...
ŁK
A220 dymi przerażająco. Od lat tak dymiącego autobusu na liniach ZTM nie widziałem...
A751 zwarcie w światłach z tyłu pojazdu. A 553 sterownik informacji pasażerskiej staje i przez całą trasę pokazuje ten sam przystanek niezależnie gdzie pojazd zmierza.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus