Fetyszyzacja patelni w wersji z rondem Czterdziestolatka. Centrum funkcjonalne Warszawy przesuwa się (czy też bardziej rozszerza się) na zachód, tereny wzdłuż Kolejowej, Kasprzaka, Jana Kazimierza przeżywają i będą przeżywać boom inwestycyjny. Femina, OTOH, poza węzłem komunikacyjnym nie oferuje specjalnie wiele. Ot, blokowisko, tylko socrealistyczne i w centrum geograficznym miasta.
Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Femina to sądy - dość istotna destynacja.
Nie w tej skali. Mnie chodziło o przesiadki na WZ.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
[
[/quote]
Dlatego też moja w tę stronę nie idzie, zakładm jednak nowe przejście przez Wisłę dużo dalej na północ.
Mniejsza, ale jest, a propozycja KwZ ruch na most Gdański tylko dokładaNa Moście Gdańskim też jest rezerwa, uwzględniając towary?
[/quote]
Dlatego też moja w tę stronę nie idzie, zakładm jednak nowe przejście przez Wisłę dużo dalej na północ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Cała masa przyjezdnych do akurat tych sądów? Może...Delwin pisze:Femina to sądy - dość istotna destynacja.
ŁK
Owszem - to jest SO (czy raczej dwa) i stąd dojazdy z całej Warszawy. Tuż obok (Ogrodowa) jest sąd dla Mokotowa (nie cały - część jest też chyba na Płockiej).
A część stałych klientów ma zapewniony transport na koszt państwa.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Chyba jednak odwiedza. Po pierwsze (jak każdy de facto biurowiec) przyciąga pracowników (sporo - sędziowie, ławnicy, sekretariat itd.). Do tego dochodzą "nieetatowi" czyli adwokaci, radcowie, aplikanci na praktykach, biegli itd. Obywatel chodzą na sprawy swoje lub jako świadkowie. Sąd trochę jak szpital czy przychodnia - przeciętny obywatel niezbyt często, ale jak się trafi to chodzi. Do tego statystycznie rzecz ujmując każdego obywatela to może spotkać w jakiejś postaci (czy jako pozwanego/powoda/świadka itp.) a to są akurat największe sądy w Polsce (najwięcej "podległych" obywateli, firm itd.). Mój ojciec (nieprawnik) z przyczyn zawodowych - jako świadek lub biegły w okresie zatrudnienia stawał kilka razy rocznie.No ale naprawdę, przeciętny obywatel to te sądy odwiedza jednak niespecjalnie często...
Jeśli ktoś jeszcze nie natrafił, jest live stream z Dworca Zachodniego z kamery w pomieszczeniach UTK:
https://www.youtube.com/watch?v=KDqwqSmTRrU
Gdyby jeszcze jako ścieżkę dźwiękową dali megafon i na kawałku ekranu tablice odjazdów i przyjazdów, to byłoby lepsze narzędzie niż infopasażer.
W każdym razie dobry pomysł.
Gdyby jeszcze jako ścieżkę dźwiękową dali megafon i na kawałku ekranu tablice odjazdów i przyjazdów, to byłoby lepsze narzędzie niż infopasażer.
- fik
- Naczelne Chamidło
No więc właśnie uzasadniłeś, że nie jest to punkt, który powinien mieć decydujące znaczenie przy wyznaczaniu przebiegu linii kolejowej przez miasto.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Oj, chyba ktoś bierze przykład z CzechówWojtekE65 pisze: ↑19 sty 2018, 21:16Jeśli ktoś jeszcze nie natrafił, jest live stream z Dworca Zachodniego z kamery w pomieszczeniach UTK:
Dobra, ilu tych ludzi będzie? 100 na godzinę szczytu porannego? 200?Sąd trochę jak szpital czy przychodnia - przeciętny obywatel niezbyt często, ale jak się trafi to chodzi. (...) Mój ojciec (nieprawnik) z przyczyn zawodowych - jako świadek lub biegły w okresie zatrudnienia stawał kilka razy rocznie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No i klienci sądów niekoniecznie muszą tam być w porannym szczycie. Jeśli przyjmiemy, że x interesantów dziennie musi do sądu dotrzeć, to ten x jest rozrzucony na cały dzień. Jedni jadą na 9, inni na 13, a jeszcze część dotrze wręcz na początku szczytu B. To zdecydowanie nie jest grupa, którą powinno się uwzględniać.