Na Grochowie masz akademiki UW, co jakoś uzasadnia połączenie z tą akurat dzielnicą.Czy UW musi mieć bezpośrednie połączenie z każdą częścią świata? Skoro Grochów od UW jest oddalony dość znacznie, to logicznym wydaje mi się, że jak się tę trasę pokonuje, to trzeba się przesiąść. A dojazd z niemal dowolnej części Grochowa do czegoś, co jedzie pod UW, to kwestia jednej przesiadki.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Solaris U10
- Bastian
- Sułtan Maroka
Toteż mówię, albo tak, albo wcale.Solaris U10 pisze:Na Grochowie masz akademiki UW, co jakoś uzasadnia połączenie z tą akurat dzielnicą.Czy UW musi mieć bezpośrednie połączenie z każdą częścią świata? Skoro Grochów od UW jest oddalony dość znacznie, to logicznym wydaje mi się, że jak się tę trasę pokonuje, to trzeba się przesiąść. A dojazd z niemal dowolnej części Grochowa do czegoś, co jedzie pod UW, to kwestia jednej przesiadki.
Z Grochowa do BUW-u? To wcale nie takie proste, wbrew pozorom.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jakkolwiek do palmy i 128 - trudne to też nie jest. Generalnie "jakkolwiek do palmy" jest kluczowe. I nie jest zbyt skomplikowane w przypadku Grochowa.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A więc ty jesteś za kasacją 102 już teraz?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Akademik UW jest także na Radomskiej, połączenie Starej (dobrze, że nie Dolnej) Ochoty z UW w postaci 150 zostało eradykowane bez płaczu.Solaris U10 pisze: Na Grochowie masz akademiki UW, co jakoś uzasadnia połączenie z tą akurat dzielnicą.
Idąc tym tropem, potrzebujemy jeszcze połączenia MADALIŃSKIEGO z SGGW, CIOŁKA z WUMem, itd, itp...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tak.Bastian pisze:A więc ty jesteś za kasacją 102 już teraz?
-
bartoni722
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Z Ciołka na WUM jest przecież 159.fik pisze:Akademik UW jest także na Radomskiej, połączenie Starej (dobrze, że nie Dolnej) Ochoty z UW w postaci 150 zostało eradykowane bez płaczu.Solaris U10 pisze: Na Grochowie masz akademiki UW, co jakoś uzasadnia połączenie z tą akurat dzielnicą.
Idąc tym tropem, potrzebujemy jeszcze połączenia MADALIŃSKIEGO z SGGW, CIOŁKA z WUMem, itd, itp...
[ Dodano: |21 Sty 2012|, 2012 22:26 ]
I to byłoby właśnie najlepsze. I wilk syty i owca cała.Bastian pisze: 102 tyle ma sensu, co połączenie Uniwerku z Grochowem - z góry można się sensownie przesiąść ze 111, ale z Powiśla już marnie. Likwidacja tego połączenialikwidacja linii. Mi się, jeżeli już, podobała trasa, którą 102 przez pewien czas jeździło objazdem: Poniatoszczak - Ludna - Dobra - Tamka - UW - Królewska - DWC. Załatwia także połączenie Solca z północnym Śródmieściem (za 155).
Ale skutecznie wydłuża przejazd do trudnych do zaakceptowania rozmiarów.Bastian pisze:Przecież puszczenie go przez Solec nie ucina żadnego z wyliczonych przez ciebie połączeń
Ale po co? 128 jest dobrą linią, ma całkiem przyzwoite zapełnienie i zapewnia ważne połączenia w całkiem niezłym czasie. Najlepiej w ogóle tego nie ruszać. Jeśli czymś się w tym rejonie można pobawić, to tylko 102 albo 118.Bastian pisze:Przypomnę, że idea była taka: 128 przez Książęcą, Ludną i Dobrą, ale zamiast 118, które miało jechać przez Kruczkowskiego i łączyć BUW z PKP Powiśle - o tym połączeniu mowa jest od lat i g... z niego wychodzi. I jeszcze byłaby przesiadka na Topieli.
Bastian pisze:I jeszcze twierdzi, że nie jest głupi, tylko my go nienawidzimy...
No i to by załatwiło potrzeby pań z Powiśla.Bastian pisze:Mi się, jeżeli już, podobała trasa, którą 102 przez pewien czas jeździło objazdem: Poniatoszczak - Ludna - Dobra - Tamka - UW - Królewska - DWC. Załatwia także połączenie Solca z północnym Śródmieściem (za 155).
Przy czym 102 akurat obok tych akademików nie jeździ. Poza tym, gdyby studenci UW wykorzystywali tę linię do dojazdów, to autobusy pękałyby w szwach. A jakoś nawet w okolicach uniwersyteckiej przerwy, kiedy 175 i 116 odjeżdżają niezabieralne, w 102 jest luz.Solaris U10 pisze:Na Grochowie masz akademiki UW, co jakoś uzasadnia połączenie z tą akurat dzielnicą.
A, bo już zgłupiałem, nie wiem czy się odnosiłeś co do 107 i Kruczej czy reservda...Bastian pisze:Pytanie może i zasadne, ja wymiękłem ogólnieJacekM pisze: Jak dla mnie zasadne pytanie. Mieszkańców centrum tym bardziej nie trzeba dodatkowo zachęcać do korzystania z samochodów.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
167 na Deotymy, daleko nie jest. Z Bitwy Warszawskiej też nie daleko.Sam tak jeździłem jak jeszcze jeździł przez Ciołka a zajęcia nie raz były w szkole pielęgniarskiej na właśnie na Ciołkafik pisze:CIOŁKA z WUMem, itd, itp...
Z "arcy wygodną" przesiadką na Zawiszy.Pan Piotr pisze:Z Ciołka na WUM jest przecież 159
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Bez przesiadki. Przystanek LINDLEYA.Bernard pisze:167 na Deotymy, daleko nie jest. Z Bitwy Warszawskiej też nie daleko.Sam tak jeździłem jak jeszcze jeździł przez Ciołka a zajęcia nie raz były w szkole pielęgniarskiej na właśnie na Ciołkafik pisze:CIOŁKA z WUMem, itd, itp...![]()
Z "arcy wygodną" przesiadką na Zawiszy.Pan Piotr pisze:Z Ciołka na WUM jest przecież 159
Masz na myśli te na Kickiego? To Cie rozczaruje - z nich bliżej do tramwaju linii 8 niż do 102
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
"Mokotów – lewobrzeżna dzielnica Warszawy na południu miasta, leżąca po obu stronach skarpy wiślanej (Górny i Dolny Mokotów)."reserved pisze:Nie wiem czy jest Mokotów Górny i Mokotów Dolny. Nie znam tego systemu nazewnictwa. Prędzej nazwałbym Mokotów górny (synonim = północny) i dolny (synonim = południowy).R-9 Chełmska pisze:Ciekawe, jak byś podzielił Mokotów na Górny i Dolny
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mokot%C3%B3w
Drogi reserved'cie, aby zrozumieć co próbował ci wyjaśnić Bastian proponuję zapoznać się z opisem biegu rzeki, z naciskiem na dolny i górny bieg rzeki oraz odnieść to do Wisły.
Definicję możesz znaleźć np. na Wiki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bieg_rzeki
Tworzenie nazwy dolny/górnym/jakiekolwiek inne Powiśle jest wyważaniem otwartych drzwi, bo nazwa już istnieje i jest to Solec. Bastian to powtarzał. A pomysł na nazwanie północnej części Żoliborza Górnym uważam za coś absolutnie rozczulającego
BTW. W Łodzi była dzielnica o nazwie Górna (formalnie w Łodzi nie ma dzielnic). Znajduje się ona na południu miasta