208 w przeciwieństwie do 161 pracuje dobrze, znośnie nawet o tej 5:00. Różnica między nimi jest, powiedziałbym, kanoniczna.
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Nie no to takie moje dodane zdanie.KwZ pisze:Ale to jest o poście ashira, który jest na temat równoległy, czy na swój?
No tak ale nawet jakby jeździł pusty to też bym chciał jakoś się wydostać ze swojej chałupy. Nawet mając autobus co godzinę... ale cokolwiek!KwZ pisze:208 w przeciwieństwie do 161 pracuje dobrze, znośnie nawet o tej 5:00. Różnica między nimi jest, powiedziałbym, kanoniczna.
[ Dodano: Pon 09 Wrz, 2013 17:54 ]
A poza tym czy to taki problem duży, że kierowca 161 wyjedzie na trasę o 5:00 a nie o 7:00? Poza czasem pracy kierowców? Moim zdaniem tutaj naprawdę nie ma zbyt dużej rozrzutności bo dużo by ta brygada nie zrobiła o tej porze a może ktoś skorzysta.
Poza opłaceniem kierowcy to jeszcze dochodzą wzkm. Przewoźnikowi to się opłaca, bo koszty paliwa sobie odbija na wzkm, a koszty serwisu tutaj są pomijalne, bo i tak wóz by wyjechał tyle, że później (np. na maraton). Krótko mówiąc wczesne i późne kursowanie wozów na odludziach z punktu widzenia pasażera i przewoźnika może być przydatne, ale już z punktu organizatora tej linii (czyli ZTM) to niekoniecznie.reserved pisze:A poza tym czy to taki problem duży, że kierowca 161 wyjedzie na trasę o 5:00 a nie o 7:00? Poza czasem pracy kierowców? Moim zdaniem tutaj naprawdę nie ma zbyt dużej rozrzutności bo dużo by ta brygada nie zrobiła o tej porze a może ktoś skorzysta.
Ja się na tym nie znam. Ja oceniam z punktu widzenia przeciętnego pasażera.ashir pisze:Poza opłaceniem kierowcy to jeszcze dochodzą wzkm.
[ Dodano: Pon 09 Wrz, 2013 17:59 ]
No nie miałem. Ale nigdy bym nie zabierał komuś kto nic nie ma na rzecz tego, żeby ten ktoś co już ma miał jeszcze więcej.emyl pisze:Widać, że nigdy nie miałeś (nie)przyjemności prowadzenia domowego budżetu...
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Problem w tym, że to jest bardzo naciągany sposób przedstawienia faktów. Natomiast osoba/instytucja realizująca budżet na taki sposób ich interpretowania nie może sobie w żadnym wypadku pozwalać.reserved pisze:Ale nigdy bym nie zabierał komuś kto nic nie ma na rzecz tego, żeby ten ktoś co już ma miał jeszcze więcej.
Zatem, w uproszczeniu, podpowiem ci, że istnieje taka zasada: grosz do grosza - będzie kokosza.reserved pisze:No nie miałem.
- fik
- Naczelne Chamidło
O nocnym na Przewodowej już rozmawialiśmy i nawet zadałem ci pytanie, na które przez blisko pół roku nie odpowiedziałeś, więc może nie wywołuj tego tematureserved pisze:ale nocny na Przewodowej
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
A ja o tym, że liczy się każdy wozokilometr, bo przemnożenie go przez 365 pozwala uzmysłowić sobie, jakie są realne oszczędności płynące z sensownego gospodarowania środkami, ewentualnie, jak gospodarować nimi lepiej, skąd zabrać, a gdzie dołożyć i które z tych działań będzie lepszą inwestycją. Koniec końców, wszystko sprowadza się do hajsu, a nie do paku taborowego. Tabor to problem drugorzędny.KwZ pisze:No ale reserved mówi o zasadach rozdysponowaniu budżetu, a nie o jego wielkości lub ograniczaniu.
Przeszkadza mi i jedno i drugie.reserved pisze:Ja powtórzę pytanie - wam 161 o 5-6 rano przeszkadza ale nocny na Przewodowej już nie?