Informacja pasażerska
- kulikowski
Polemizowałbym. Liczone to jest na zasadzie przejechanych metrów.altar pisze:Najczęściej zdarza się to przy znacznym wydłużeniu czasu przejazdu między przystankami względem rozkładu (np. zamiast rozkładowych 2-3 minut zajmuje to około 10 i więcej minut), ale akurat wczoraj nic takiego nie miało miejsca...
Wyświetlenie informacji "Przystanek" z tego, co myślę następuje po przejechaniu ~60-70% odległości między przystankami. O ile w przypadku "odległości standardowej" oznacza to najczęściej wyświetlenie w odpowiednim momencie, o tyle zaś momencie, gdy ta odległość jest już znacząco dłuższa (np. BUWMario pisze:Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego dość często zdarza się, iż w przypadku znacznych odległości między przystankami informacja na wewnętrznym wyświetlaczu nt. zbliżającego się przystanku włącza się nieporównywalnie wcześniej niż w sytuacji, gdy odległość ta jest - powiedzmy - standardowa. Np. dziś zauważyłem, że w 506 jadącej w kierunku Jelonek info o Bibliotece Uniwersyteckiej pokazuje się już przy Sanguszki, skąd do przystanku jest jeszcze +/- 1,5 km. Albo w 503 "Dolna" jest już widoczna albo przy Spacerowej albo - w przeciwnym kierunku - kawałek za Torem Stegny.
Dlaczego tak się dzieje? Czym to jest podyktowane?
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie zauważyłem takiego zjawiska ani razu. Ciężko mi sie do tego odnieść inaczej niż "może kiedyś się utworzy kilka etatów do ogarnięcia tego burdelu" 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A więc to samo, co w metrze itp...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Taka dosc ciekawa sytuacja
Linia 504, a pewnie nie tylko ona.
Wisi sobie kserowka z textem:
"W zwiazku z robotami drogowymi przystanek
POLECZKI 02
jest zawieszony do odwolania."
Quiz i zagadka dla przecietnego pasazera, 02 to w ktora strone?
Na przystankach zero info, na koralach nie ma oczywiscie numeracji przystankow.
Srednio precyzyjna informacja, zeby sie dowiedziec o ktory chodzi i tak wizyta u kierownika, ostatecznie ankieta wsrod wspolpasazerow nieodzowna.
Pomijam juz fakt ze ktos sobie zaplanuje podroz z przesiadka tamze, wsiadzie do busa skasuje bilet, a tutaj niespodzianka przystanek zawiszony...
Niepowazne imho
Linia 504, a pewnie nie tylko ona.
Wisi sobie kserowka z textem:
"W zwiazku z robotami drogowymi przystanek
POLECZKI 02
jest zawieszony do odwolania."
Quiz i zagadka dla przecietnego pasazera, 02 to w ktora strone?
Na przystankach zero info, na koralach nie ma oczywiscie numeracji przystankow.
Srednio precyzyjna informacja, zeby sie dowiedziec o ktory chodzi i tak wizyta u kierownika, ostatecznie ankieta wsrod wspolpasazerow nieodzowna.
Pomijam juz fakt ze ktos sobie zaplanuje podroz z przesiadka tamze, wsiadzie do busa skasuje bilet, a tutaj niespodzianka przystanek zawiszony...
Niepowazne imho
-
Domino2001
ten temat już był poruszany, też uważam to za absurd.
a teraz z innej beczki odnośnie linii 512. Od kilku tygodni jak nie miesięcy wisi sobie pod dechą informacja o możliwości przesiadki na kolej na przystanku PKP Stadion. Czy nie można byłoby przy aktualizacji dech linii mających przystanek przy stacji kolejowej wprowadzić na stałe taką informację. Ludzie się przyzwyczaili do tej informacji i jak będzie jakaś zmiana trasy na takiej samej białej kartce, to po prostu nie zauważą. Pomyślą sobie, że znowu przesiadka na kolej.
a teraz z innej beczki odnośnie linii 512. Od kilku tygodni jak nie miesięcy wisi sobie pod dechą informacja o możliwości przesiadki na kolej na przystanku PKP Stadion. Czy nie można byłoby przy aktualizacji dech linii mających przystanek przy stacji kolejowej wprowadzić na stałe taką informację. Ludzie się przyzwyczaili do tej informacji i jak będzie jakaś zmiana trasy na takiej samej białej kartce, to po prostu nie zauważą. Pomyślą sobie, że znowu przesiadka na kolej.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- fik
- Naczelne Chamidło
Hm, może już o tym było, ale wczorajsza kolejka w 33 do Zapytania Się Pana Motorniczego przy przystanku Nowowiejska nasunęła mi myśl, że w składach tramwajowych z wyświetlaczem, w przypadku przystanku przedwęzłowego, mogłaby się wyświetlać obok nazwy ZP strzałka wskazująca kierunek dalszej jazdy.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
albo nawet nazwa następnego przystanku, często praktykowane np. w Czechach.fik pisze:Hm, może już o tym było, ale wczorajsza kolejka w 33 do Zapytania Się Pana Motorniczego przy przystanku Nowowiejska nasunęła mi myśl, że w składach tramwajowych z wyświetlaczem, w przypadku przystanku przedwęzłowego, mogłaby się wyświetlać obok nazwy ZP strzałka wskazująca kierunek dalszej jazdy.
noidea