Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
http://bip.warszawa.pl/NR/exeres/A6CCBD ... meless.htm
Pod wyżej podanym linkiem zapytanie radnego Jarosława Krajewskiego w sprawie sprzedaży biletów. Porównano dwa okresy: styczeń - maj 2012 do styczeń - maj 2013. Szczegóły wraz z omówieniem w linku.
Pod wyżej podanym linkiem zapytanie radnego Jarosława Krajewskiego w sprawie sprzedaży biletów. Porównano dwa okresy: styczeń - maj 2012 do styczeń - maj 2013. Szczegóły wraz z omówieniem w linku.
Jakie piękne zaklinanie rzeczywistości pod tabelką
Owszem, jakiś tam minimalny wpływ na 30- i 90- dniowe to będzie miało,a ale znaczne spadki w sprzedaży biletów i spadek wpływów z tego tytuły to fakty... Zbyt wysoka podwyżka.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na pewno sporo podmiejszczaków jeździ na gapę - znajomy z Mysiadła twierdzi, że prawie wszyscy jego znajomi bo "kto na jeden przystanek będzie bilet kupował"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mam wrażenie ze ten brak kontroli to jakiś polityczny, zdejmijmy kontrole żeby nie było ż drenujemy kieszenie mieszkańców coby lament sie o to nie podniósł że podnieśliśmy ceny a teraz "zmuszamy" do kupowania biletów (bo de facto to zmuszanie, podróżowanie komunikacją jest najbardziej podstawowym środkiem komunikacji o zasięgu większym niz pieszy.
Pokręcany pomysł, ale mam takie wrażenie...
Pokręcany pomysł, ale mam takie wrażenie...

-
Stary Pingwin
Truskaw, Sieraków. Podejrzewam, że oni nigdy nie uświadczyli kontroli biletów... A jak kontrolerzy śmigali po Łomiankach, to sprzedałem 10 normalnych i 10 ulgowych. A, no i bajeczka z dzisiaj, znaczy - z wczoraj. Nie wiedziałem, że widok kontrolera wypisującego kwita na przystanku może zmobilizować sześć osób do szybkiego skasowania biletu... "Ech, po co go kasowałem..."Glonojad pisze:Na pewno sporo podmiejszczaków jeździ na gapę - znajomy z Mysiadła twierdzi, że prawie wszyscy jego znajomi bo "kto na jeden przystanek będzie bilet kupował"...