Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
1303
Brak przystankowego, co skutkowało jazdą z otwartymi trzecimi drzwiami z PKP Legionowo do CH Błękitne. Chyba trzeba być nieźle nieogarniętym albo nie patrzeć w prawe lusterko żeby nie zauważyć otwartych drzwi odskokowych 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
MZA naprawdę przyjmują standardy ajentów?
A563
PKS Grodzisk Mazowiecki
142
Ulica Techniczna
Podczas wykonywania manewru lekkiego skrętu odpadła blaszana listewka z zabudowy sufitowej po prawej stronie w kierunku jazdy. Niby nic, ale mogło trzasnąć w głowę.
Podczas wykonywania manewru lekkiego skrętu odpadła blaszana listewka z zabudowy sufitowej po prawej stronie w kierunku jazdy. Niby nic, ale mogło trzasnąć w głowę.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
-
Michalk001
Nie wiem czy inni to zauważyli - ale przy okazji tego że ostatnio prześladują mnie kebaby 22xx, to zauważyłem że SIP w tych wozach sypie się masakrycznie. Nie działające wyświetlacze pod sufitem, czy wariujące elektrodechy z paskami i zanikającym, skaczącym obrazem są w praktycznie każdym wozie.
Znajdź mi wóz jakiejkolwiek marki w którym wszystko bezbłędnie działa. 
Ale to nie jest zły stan techniczny...
5240, biegi się slizgają podczas zmiany czego efektem jest najpierw wejście na obroty a potem nieprzyjemne szarpnięcie gdy już bieg wejdzie. Podczas redukcji też szarpie.
5240, biegi się slizgają podczas zmiany czego efektem jest najpierw wejście na obroty a potem nieprzyjemne szarpnięcie gdy już bieg wejdzie. Podczas redukcji też szarpie.
-
Michalk001
Może to nie zły stan techniczny, lecz dość realne zagrożenie. Otóż jadąc dziś 1506 złapałem się poziomej poręczy pod oknem w rzeźni. Okazało się że pod nią centymetr niżej jakiś geniusz zamontował tą metalową kieszonkę na ulotki informacyjne. W momencie gwałtowniejszego hamowania i poślizgnięcia się ręki na poręczy, można sobie pociąć palce do kości o ostre metalowe kanty. Nawet przy zwykłym hamowaniu poczułem na palcach sąsiedztwo cienkiego metalu. 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
3314 to nie wiem czy dojeździ dzisiaj do końca 509. Kłęby białego dymu na zewnątrz, a w środku smród spalin i cholera wi czego jeszcze. Sypią się nam powoli te dziadeczki 
edit: o dziwo dymienie może nie tyle ustało, co uległo znacznemu ograniczeniu, gdy już wysiadałem.
edit: o dziwo dymienie może nie tyle ustało, co uległo znacznemu ograniczeniu, gdy już wysiadałem.
Hmm, białe dymienie = woda. Albo poszła uczczelka pod głowicą, albo silnik w jakiś dziwny sposób dostał wody.
Może to nie autobus śmierdział, tylko ty?Emyl pisze:A smród?
Jeżeli to był smród podobny do siarki - tak jak Konrad wspomniał - prawdopodobnie uszczelka.Emyl pisze:Spalenizną? Nawet nie zajarałem papierosa przed autobusem
-
Michalk001
8532, potworne wibracje silnika na każdym postoju. 
Dziś pewien Urbino 12 z Mobilisu obsługujący dodatek popołudniowy na 712 miał niesprawny hamulec przystankowy. Efekt? Kierowca ruszył z przystanku z otwartymi 2-gimi drzwiami i jechałby tak zapewne sobie w najlepsze gdyby pasażerowie nie zaczęli krzyczeć o otwartych drzwi. Kierowca wydawał się zdziwiony całą sytuacją, ale mimo wszystko otwarte drzwi to coś co powinno się zauważyć raczej... Starymi "U12" to chyba jeżdżą jacyś najgorsi z najgorszych od stycznia, a wszyscy inni dostali certyfikat...