Po co piszesz bzdury jak nie wiesz w czym problem jest? Europa to by i chciała odebrać ostatnie wozy ale Autosan to blokuje bo Europa wciąż nie zapłaciła całości za wozy. Nie zapłaciła bo naliczyła kary umowne za opoznienie z winy producenta i mamy koło zamknięte. Europa chciałaby autobusy, ale nie dostanie bo Autosan czeka na kasę której nie dostanie za opóźnienia.ashir pisze:W międzyszczycie jest aż 6 wozów wolnych, w szczycie w ogóle, ale tak to jest jak się nie odbiera wszystkich zakontraktowanych wozów...reserved pisze:Rzeczywiście. Około 10:30.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Fakt jest faktem, nie zapłaciła, więc i nie może ich odebrać, a za darmo to by każdy chciał. A to, że naliczyła kary umowne producentowi to powinna być odrębna sprawa, chyba że Europa bała się, że nie wyegzekwuje tych pieniędzy od swojego producenta, którego jako prywatny przewoźnik miała przywilej wybrać?
Nie za darmo, tylko za kary, sam to piszesz. Zależy jak bardzo czują presję czasu, ale generalnie to właśnie potrąca się takie kwoty z bieżących płatności.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
No właśnie, jak EEC by zapłaciła Autosanowi, to kar umownych by nie zobaczyła. Ja się w ogóle dziwię, że podpisali jakikolwiek kontrakt z kompletnie niewiarygodnym producentem, który umowy traktuje jak papier toaletowy 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
W zeszłym jak i w tym tygodniu był na 161. W zeszłym tygodniu jezdząc na 161 uczestniczył w wypadku. BMW wjechało mu w tył. Podklejony tył czarną taśmą dojezdził do końca dnia.reserved pisze:Ciekawe. Akurat tego A288 jestem pewny, że często pojawia się na 208.
W mojej ocenie najbardziej winne jest samo EEC. Zwlekało z zamówieniem autobusów... Solaris nie zgodził na warunki umowy i wybór padł na Autosana. Ten zgodził się zapewne tylko dlatego że nie miał nic innego do roboty i syndyk postanowił zaryzykować. Zresztą ztcw (info niepotwierdzone), terminy dostaw były późniejsze niż termin rozpoczęcia kontraktów z ZTM.Wolfchen pisze:Ja się w ogóle dziwię, że podpisali jakikolwiek kontrakt z kompletnie niewiarygodnym producentem, który umowy traktuje jak papier toaletowy
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
No i muszę przyznać, że nowe Solarisy miodzio! Dobrze skręcone, wzorowo wyciszone, zero szarpania, poprawiono okolicę trzecich drzwi pod względem ergonomii, a i te listwy ledowe są super. Chyba zacznę jeździć częściej 516 
Zero szarpania? W dzisiejszym 157 to brzmiałoby jak kiepski żart. W ogóle uważam, że słabiutko. Nie tylko jeśli chodzi o 157, ale o poranne 103 - punktualność kiepska. Mobilis sobie lepiej radzi jednak z tymi nowymi standardami. Może poprawi się to z czasem także u Arrivy.
103 miało dzisiaj TSB z powodu korków, a nie z powodu nowego przewoźnika. Co do szarpania - w przypadku hybryd właśnie się zdarza, a w przypadku diesli, jak wspomniał Emyl, w ogóle.fraktal pisze:Zero szarpania? W dzisiejszym 157 to brzmiałoby jak kiepski żart. W ogóle uważam, że słabiutko. Nie tylko jeśli chodzi o 157, ale o poranne 103 - punktualność kiepska. Mobilis sobie lepiej radzi jednak z tymi nowymi standardami. Może poprawi się to z czasem także u Arrivy.
To szkoda, że pod nosem ZTMu jeżdżą sami najgorsi, z tego wynika. 
I tak to miało wyglądać, że w godz 8:40-8:55 w kierunku krańca M. Młociny przyjechały 3 wozy w odstępie kilku minut, a w stronę Tunelowej nie wyjechał żadem aż do 9:00, czyli wypadł co najmniej jeden kurs z 8:50, co zauważyłem przypadkowo. Na mój gust jeśli przyjeżdżają 3 wozy, to przynajmniej jeden powinien jechać praktycznie od razu. A nie sobie postoje urządzać. Ale może się nie znam...Domas pisze:103 miało dzisiaj TSB z powodu korków, a nie z powodu nowego przewoźnika. Co do szarpania - w przypadku hybryd właśnie się zdarza, a w przypadku diesli, jak wspomniał Emyl, w ogóle.fraktal pisze:Zero szarpania? W dzisiejszym 157 to brzmiałoby jak kiepski żart. W ogóle uważam, że słabiutko. Nie tylko jeśli chodzi o 157, ale o poranne 103 - punktualność kiepska. Mobilis sobie lepiej radzi jednak z tymi nowymi standardami. Może poprawi się to z czasem także u Arrivy.
Punktualność kiepska? No patrz korzystałem dzisiaj z 176, 304, 326, 516 na wszystkich punktualnie, a jeszcze czasem trzeba było odstawać. Fakt poza godzinami szczytu, ale korków się nie ominie, obojętnie od przewoźnika. Ogólnie trafiłem na kierowców, którzy prowadzili całkiem dynamicznie wozy i bez żadnego szarpania, dzięki czemu mogłem się poczuć jak za czasów Michalczewskiego. Miałem okazję również widzieć obsługę osoby niepełnosprawnej na wózku przez kierowcę, również bez zarzutów.fraktal pisze:Zero szarpania? W dzisiejszym 157 to brzmiałoby jak kiepski żart. W ogóle uważam, że słabiutko. Nie tylko jeśli chodzi o 157, ale o poranne 103 - punktualność kiepska. Mobilis sobie lepiej radzi jednak z tymi nowymi standardami. Może poprawi się to z czasem także u Arrivy.
Ja jechałem tylko jednym - 157 i absolutnie jazda nie była udana pod żadnym względem - szkoda że pod nosem ZTMu to było.
Zapowiedzi głosowe były za głośne, nawiasem mówiąc.