Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
W "Sklepie Podróżnika" na Kaliskiej. Jak z wyprzedzeniem, to można i poprosić o zamówienie arkuszy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Może jeszcze w księgarni kartograficznej na Grochowskiej.
http://www.centrumkartografii.eu/o-nas
Zadzwoń sobie, albo napisz maila(dawno nie byłem, nie wiem czy mają). Ja czeskie mapy kupuję sobie na miejscu. Na każdej większej stacji benzynowej kupisz mapy z regionu w którym będziesz. Płaciłem 100-120 CZK.
http://www.centrumkartografii.eu/o-nas
Zadzwoń sobie, albo napisz maila(dawno nie byłem, nie wiem czy mają). Ja czeskie mapy kupuję sobie na miejscu. Na każdej większej stacji benzynowej kupisz mapy z regionu w którym będziesz. Płaciłem 100-120 CZK.
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
-
gfedorynski
Przecież nie ma znaczenia czy płatne, tylko wyznaczając miejsce explicite zwężasz pasy ruchu. I tego zrobić poniżej pewnej wartości nie wolno. Miejsce też musi mieć określoną minimalną szerokość. A jak parkujesz na zasadach ogólnych, to miejsca może zostać dość i wszyscy zadowoleni.A parkowanie płatne już jest?
Powyższe jak rozumiem jest jasne, wątpliwości pojawiają się, czy na małej uliczce można zaparkować tak, że wyminięcie samochodu powoduje konieczność przekroczenia osi jezdni (bez żadnych linii, bo to mała uliczka). "Przyjęło się", że można. Z przepisów wprost to moim zdaniem nie wynika.
Etam przekroczenia. Czy można zaparkować tak, że wyminięcie się dwóch samochodów jest niemożliwe? To nie jest do końca to samo.gfedorynski pisze: Powyższe jak rozumiem jest jasne, wątpliwości pojawiają się, czy na małej uliczce można zaparkować tak, że wyminięcie samochodu powoduje konieczność przekroczenia osi jezdni (bez żadnych linii, bo to mała uliczka). "Przyjęło się", że można. Z przepisów wprost to moim zdaniem nie wynika.
Na lato mają zamknąć całość i otworzyć na dobre jako jedną linię z jednolitą sygnalizacją i bez przesiadek. Poza tym szykuje się otwarcie nowego odcinka w Sickli.Emyl pisze:Jakiś problem z kompatybilnością systemów sygnalizacji. Niestety pasażerowie chcący kontynuować jazdę, muszą się przesiadać.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ogólnie jeśli problem dotyczy jedynie sygnalizacji, a fizycznie pojazd może przejechać, to zastanawiam się, czemu nie zastosowano jakiejś formy "ludzkiego" nadzoru ruchu na zasadzie tymczasowej...
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Oidw osiągnięto stan docelowy. Ruch na trasie Wro-Waw ma się odbywać ciągiem A8-S8-A1-A2.Woronicz pisze:Na węźle S8 z A1 (Łódź Południe) jest urwane przedłużenie S8 na wschód. Co tam ma być? Chcą dociągnąć S8 gdzieś w okolice Tomaszowa żeby nie było takiego skretyniałego połamańca jak jest teraz?
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Mnie się wydaje, że kiedyś będzie to przedłużane jako S74, na ump.waw.pl jest nawet planowany przebieg.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
Na logikę masz rację, i normalnie tak się jedzie. Ale urzędowo drogowskazy 'Wrocław' w Warszawie kierują na Piotrków, nie na Stryków.Daniel_FCB pisze:Oidw osiągnięto stan docelowy. Ruch na trasie Wro-Waw ma się odbywać ciągiem A8-S8-A1-A2.Woronicz pisze:Na węźle S8 z A1 (Łódź Południe) jest urwane przedłużenie S8 na wschód. Co tam ma być? Chcą dociągnąć S8 gdzieś w okolice Tomaszowa żeby nie było takiego skretyniałego połamańca jak jest teraz?
Moim zdaniem jednak A8-S8-A1-S8...Daniel_FCB pisze:Oidw osiągnięto stan docelowy. Ruch na trasie Wro-Waw ma się odbywać ciągiem A8-S8-A1-A2.
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522