Nowe przystanki kolejowe w Warszawie
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Praga - Płd. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bartnicza przy Odlewniczej? 
A w ogóle: byłaby i Bartnicza, i Praga? Czegoś tu nie rozumiem.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bastianie, przecież to tylko gazeta.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To, to ja wiem. Tylko że ona i tak miała być zamiast Pragi, no i gdzie indziej, niż na mapce.solaris8315 pisze:Z Bartniczej mają zrezygnować, bo tory chcą odsunąć bardziej w lewo.Bastian pisze:Bartnicza przy Odlewniczej?
Swoją drogą: Bartnicza i tak powinna zostać zbudowana, nawet na odsuniętych torach. Przecież PKP samo przyznaje, że odsuwają tory po to, by grunt między torami a Wysockiego sprzedać pod zabudowę. A to znaczy, że może tory oddalą się od Bródna, ale Bródno ponownie przybliży się do torów.
Inna rzecz, że Pragi chyba też nie trzeba likwidować: przecież wkrótce (he he...) znajdzie się ona tuż przy Trasie Krasińskiego.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
No i SKM ma 8 pociągów, a nie 7... owy ósmy mnie dzisiaj wiózł. 
Mam lekkie wątpliwości co do szalonej chęci centrów handlowych do partycypowania w kosztach budowy nowych przystanków. Klientów to im za dużo nie napędzi - Arkadia by się jeszcze wybroniła, bo to centrum o charakterze ponadlokalnym (tyle, że musieliby se jakieś tylne wejście zrobić, bo okrążanie tego molocha idąc od stacji byłoby średnio zachęcające), reszta jest dla mieszkańców okolic i wątpie by ktoś z drugiego krańca miasta jechał tam na zakupy. Poza tym kwestia częstotliwości - wątpie w jakieś szczególne kokosy na obwodnicy towarowej - w przeciwieństwie do S2, gdzie 20 brygad to będzie z 10 minut w szczycie, ładnie.
Mam lekkie wątpliwości co do szalonej chęci centrów handlowych do partycypowania w kosztach budowy nowych przystanków. Klientów to im za dużo nie napędzi - Arkadia by się jeszcze wybroniła, bo to centrum o charakterze ponadlokalnym (tyle, że musieliby se jakieś tylne wejście zrobić, bo okrążanie tego molocha idąc od stacji byłoby średnio zachęcające), reszta jest dla mieszkańców okolic i wątpie by ktoś z drugiego krańca miasta jechał tam na zakupy. Poza tym kwestia częstotliwości - wątpie w jakieś szczególne kokosy na obwodnicy towarowej - w przeciwieństwie do S2, gdzie 20 brygad to będzie z 10 minut w szczycie, ładnie.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
pawcio pisze:Włochy natomiast wylądowały na Rakowcu, a w miejscu Włoch jest dziura. Kleszczu się ucieszy.
Natomiast niech mi ktoś wytłumaczy sens budowy stacji kolejowej na Karolinie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Za to nie ma Powązkowskiej. Gdyby stację Arkadia zbudowano pomiędzy wiaduktami, to by miała jakiś sens moim zdaniem.Tm pisze:tylko, że tuż obok jest GdańskiSiecool pisze:Arkadia by się jeszcze wybroniła,
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale dogodniejsza w przesiadkach na Powązkowską i Stołeczną. To według mnie istotniejsze, niż wygoda klientów centrum handlowego. Niech centrum zrobi podziemny ruchomy chodnik, proszę bardzo.