O chłodzeniu i niechłodzeniu
- R-9 Chełmska
- Petroniusz
No właśnie. Zauważyłem mimo wszystko, że pasażerowie w większości się już nauczyli i b.często niezależnie od tego czy jest ciepły/zimny guzik, i tak wciskają przycisk. Gorzej teraz z kierowcami, którzy o tym zapominają.Petroniusz pisze:Czy co roku trzeba powtarzać akcję ciepły i zimny guzik?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Petroniusz
Taak... a w zimę jakoś amnezji dostają i nie wiedzą jak wejść do środka
14.07.2008 - i starczy...
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
- Petroniusz
Oki, w takim razie po co zamknięte okna? Rozumiem, że klimaty z sauny są w SU15, bo nie ma wyjścia, ale w SU12?Nazgul pisze:Ale przecież otworzenie klap powoduje automatyczne wyłączenie klimatyzacji, a to co słychać to zwykły nawiew.Petroniusz pisze:Ja dziś jechałem SU12 na 119 i miał zablokowane okna, działającą klimę, ale klapy w dachu uchylone.
Trudno mi powiedzieć jaki tego był powód, czy było to celowe działanie czy nierozgarnięcie kierowcy, bo albo była to złośliwość albo brak myślenia czy brak wiedzyPetroniusz pisze:Oki, w takim razie po co zamknięte okna? Rozumiem, że klimaty z sauny są w SU15, bo nie ma wyjścia, ale w SU12?Nazgul pisze: Ale przecież otworzenie klap powoduje automatyczne wyłączenie klimatyzacji, a to co słychać to zwykły nawiew.
A system dopłat za zaoszczędzone paliwo nie ma tu znaczenia, bo na klimę przeznaczona jest dodatkowa ilość paliwa.
Często jeżdżę wozami ITSu (linia 186 itd.) i rzadkością naprawdę jest żeby kierman nie włączył klimatyzacji. Czasami aż jest za bardzo wychłodzone ale chyba lepiej tak niż jak to jest np. w nowych SU18 jak jest gorąco i duszno. Poza tym klimatyzowane SU18 z R10 też raczej jeżdżą z wyłączoną klimą bo chyba kierowcy MZA poprostu nie mają ochoty ich włączać. Nie myślcie że bronię ITSu bo nie mam takiego zamiaru ale naprawdę aż przyjemnie jest jechać takim klimatyzowanym autobusem.
RELOBUS A38 ESTRADY