Nazgul pisze:A Wy podłapaliście to 515 jako jakiś dogmat i na bazie tego dalej działacie.
Nie żaden dogmat, tylko założenie.
Jak na to, że Most Siekierkowski jest jedynym mostem na południe od Śródmieścia, to pełni on zaskakująco nikłą rolę w komunikacji (to chyba znak czasów, bo jeszcze w latach 70-tych po oddaniu do użytku TŁ od pierwszego dnia skierowano tam kilka silnych linii; potem już się coś zaczęło psuć, bo na Grocie porządniejsze linie w rodzaju 112, czy 186 pojawiły się ze sporym opóźnieniem, a na TS jest wciąż, jak jest). Są w ZTM-ie pomysły, by tę komunikację kompleksowo poprawić. Nie ma żadnych konkretów, bada się różne pomysły i możliwości, ale na czymś trzeba je oprzeć. Jest pomysł na 515 przez TS, który w symulacjach daje ponoć zaskakująco dobre wyniki. Warto więc stworzyć projekt dostosowany do takiego projektu tej linii, więc staramy się to zrobić, traktując ją jako element kluczowy. Równie dobrze może się okazać, że jednak 515 nie pojedzie TS, więc można zrobić także projekt przy takim założeniu. Tylko że będzie to
inny projekt, a my się tu całkiem już pogubimy. Więc jeśli ktoś chce, to zapraszam do jakiegoś wątku z odpowiednim tytułem.
Ten tytuł chyba jasno wyraża, o czym się
tu dyskutuje. Teraz jasne?
[ Dodano: 2007-06-28, 22:46 ]
Dęboszczak pisze:Bastian pisze:A jak jest na mapce?
Chcemy, głównie emdegger i ja

, bo to zapewni nietracenie połączeń z Ursynowa dotąd realizowanych przez 166 i 416. Albo, z drugiej strony, dowiezie z mnóstwa miejsc do Centrum Onkologii, co też zawsze bywało częstym postulatem.
Na Gołkowską może trafić to 185, choć ja bym tam najchętniej widział wzmocnienie 159 do porządnej częstotliwości - linia dobra, wiezie "do samego miasta", a ładnie omija najbardziej obecnie zakorkowane główne ciągi. No alr to może być później

185 na Siekierki = zawieszenie linii z miejsca.
Dziękuję za poparcie pomysłu ze 162! Jeżeli jest tak, jak powiadasz, to znaczy, że na 185 marnują się tylko wozy. Przejęcie ursynowskiego odcinka trasy 185 przez 162 pozwoliłoby na odzyskanie brygad po jej likwidacji!
Chyba, że chciałeś wyrazić coś innego i jednak ta linia jest przydatna do czegokolwiek innego, niż łączenie Ursynowa ze Stegnami?