Czysty tabor
Ostatnio mam u-booty na Ochocie i też jadą żulem, nawet jak żul nie jedzie. Czy to kwestia innej tapicerki, niż w swingach czy jazzach, czy po prostu są starsze?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Nurtuje mnie kto odśnieża/odladza autobusy stojące na placu przed wyjazdem jak posypie śniegiem?
- ZielonyJamnik
I wiatr, ale to jak autobus ruszy z miejsca postojowego 
Czyli nie zgarania się śniegu np z dachu jak na tirach?
Ja osobiście nigdy nie widziałem takiej sytuacji. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym że autobus na zajezdni stoi relatywnie krótko aby mogła się tam zrobić jakąś większą czapa śniegu... Może ktoś dłuższy stażem ma jakieś doświadczenia
Nikt tego nie odśnieża, pierwsze kilometry po wyjechaniu przykładowo ze Stalowej, na Radzymińskiej czy Jagiellońskiej po przekroczniu 40km/h za wozem robi się zamieć śnieżna 
Plus taki, że to świeży sypki śnieg, który nie miał czasu się zbrylić jak na naczepach tirów.
Plus taki, że to świeży sypki śnieg, który nie miał czasu się zbrylić jak na naczepach tirów.
W końcu zima to i śnieg musi byćkonri pisze: ↑28 lis 2024, 21:55Nikt tego nie odśnieża, pierwsze kilometry po wyjechaniu przykładowo ze Stalowej, na Radzymińskiej czy Jagiellońskiej po przekroczniu 40km/h za wozem robi się zamieć śnieżna
Dzięki za odpowiedź. A zjawisko zamarzniętych szyb jak w aucie rozumiem że też raczej nie występuje i jak coś to ogrzewanie załatwia sprawę?
Tu raczej chodzi Ci o to czy trzeba skrobać szyby? Nie trzeba bo szyby w autobusie są pod kątem prostym a nie "pochyłym". Tyle co ja zauważyłem że potrafi pojawić się lód od wewnątrz na szybie kierowcy, lub przy słupku środkowym jeśli któraś z szyb czołowych była wymieniana.