Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 paź 2008, 13:15

Siecool pisze:
2008-10-15 | Zakończenie prac torowych na ul. 11 Listopada | W związku z zakończeniem prac torowych, od dnia 20.10.br. (poniedziałek) przywraca się dwukierunkowy ruch tramwajowy w ul. 11 Listopada.
Informacja o zakończeniu jeszcze nierozpoczątego remontu to niewątpliwie nowy trend w informacji pasażerskiej ;)
Mówisz o tym objeździe, który obowiązuje od połowy czerwca?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 16 paź 2008, 16:20

Tamwaje linii 1, 22 i 27 kursują Jana Pawłą II i al. Solidarności. Powód objazdu nieznany.
Info: SławekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

radeom

Post autor: radeom » 16 paź 2008, 16:24

ZaciszaniN pisze:Ta informacja na pewno wiele rozjasni pasażerom ](*,)
Już znikła ;-)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 paź 2008, 16:31

Wolfchen pisze:Tamwaje linii 1, 22 i 27 kursują Jana Pawłą II i al. Solidarności. Powód objazdu nieznany.
Info: SławekM
Awaria wodociągowa koło Kolskiej.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 paź 2008, 17:25

Przy Grójeckiej, o ile dobrze przeczytałem, pojawiły się kartki informujące o remoncie i zamknięciu ulicy na odc. Korotyńskiego - wiadukt PKP w kier. Okęcia od 17 października do 20 października... Ale jakoś nie widzę żadnych komunikatów nigdzie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Websterek

Post autor: Websterek » 16 paź 2008, 17:31

W informacji pasażerskiej napisałem, celowo, ponieważ ZTM kręcił się koło R. Radosława i nikt nie raczył poinformować stojących tam ludzi

"Trzeba pogratulować ZTMowi akcji informacji dot. wyłączenia z ruchu tramwajowego odcinka Okopowa ( Rondo Radosława ) - Rondo Daszyńskiego ( tam podobno 27 pocałowa się z osobówką - info kumpla z klasy, który podróżuje w w/w okolicach ).
Dodam, iż była awaria wodociągowa na Okopowej, przy Niskiej. Przez to musiałem iść z buta do szkoły, dzięki czemu po 2h od awarii widziałem, ja ludzie stoją na przystankach...Najciekawsze jest to, iż ludzie stali na przystanku Powązkowska, a panowie z NR stojący na Rondzie nie raczyli poinformować ludzi po awarii.
Dodatwo jak mi pan z ZTM w rozmowie telefoniczej powiedział, że udało im się wygospodarować, aż ( uwaga ) 4 wozy, to nie wytrzymałem i roześmiałem mu się do słuchawki. Znów dodam, iż w drodzie powrotnie autobusów widać nie było."

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 16 paź 2008, 17:54

pawcio pisze:
Siecool pisze: Informacja o zakończeniu jeszcze nierozpoczątego remontu to niewątpliwie nowy trend w informacji pasażerskiej ;)
Mówisz o tym objeździe, który obowiązuje od połowy czerwca?
Mówię o tym, że w kontekście całości wygląda to co najmniej śmiesznie. ;)
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 paź 2008, 18:58

Websterek pisze:Najciekawsze jest to, iż ludzie stali na przystanku Powązkowska, a panowie z NR stojący na Rondzie nie raczyli poinformować ludzi po awarii.
Dodatwo jak mi pan z ZTM w rozmowie telefoniczej powiedział, że udało im się wygospodarować, aż ( uwaga ) 4 wozy, to nie wytrzymałem i roześmiałem mu się do słuchawki. Znów dodam, iż w drodzie powrotnie autobusów widać nie było."
Przypominam, że te 4 wozy zostały tam de facto puszczone dla obsługi przystanków NISKA i CM. ŻYDOWSKI. Ile byś chciał zdjąć wozów i skąd? Tranzyt w tramwajach jechał normalnie, tylko przez Feminę. A "zetki" kursowały, nawet jechałem jedną z nich. Były płachty i ogłoszenia na przystankach, były tarczki, były plakaty w tramwajach.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
8917

Post autor: 8917 » 16 paź 2008, 19:39

ZTM pisze:2008-10-16 | Utrudnienia na ul. Herbsta | W związku z II etapem remontu ul. Herbsta (jezdnia od ul. Pileckiego w kierunku do ul. Romera), od dnia 16.10.2008r. od ok. godz. 22.00 do 17.10.2008r do godz. 22.00 autobusy linii 136, 715 i N34 zostają skierowane na następujące trasy objazdowe:
Linie 136 (tylko kierunek MŁYNÓW) i N34 (tylko kierunek DW. CENTRALNY) od skrzyżowania ulic: Dereniowa / Ciszewskiego ulicami: Ciszewskiego w prawo - al. KEN - Herbsta - Romera i dalej bez zmian.
Linia 715 (tylko kierunek NATOLIN PŁN) od skrzyżowania ulic Roentgena / Pileckiego / Ciszewskiego ulicami: Ciszewskiego - al. KEN - Gandhi i dalej bez zmian.
Na trasach objazdowych obowiązują wszystkie napotkane przystanki (dla linii nocnej jako przystanki na żądanie).
To mieli czas wstawić, a Okopowej to już nie mogli :> :-s
Pozdrawiam.

JohnnyT

Post autor: JohnnyT » 16 paź 2008, 21:00

Bastian pisze: Przypominam, że te 4 wozy zostały tam de facto puszczone dla obsługi przystanków NISKA i CM. ŻYDOWSKI. Ile byś chciał zdjąć wozów i skąd? Tranzyt w tramwajach jechał normalnie, tylko przez Feminę. A "zetki" kursowały, nawet jechałem jedną z nich. Były płachty i ogłoszenia na przystankach, były tarczki, były plakaty w tramwajach.
Na przystanku Cm. Żydowski w stronę Okopowej żadnych oznaczeń o zatramwaju nie było, tak w okolicach 18 na autobus czekałem prawie pół godziny większość ludzi poszła piechotą, pomijam już fakt, że padał spory deszcz a wiaty na przystanku nie stwierdzono, zresztą na tramwajowym też nie ma...Poza tym trasa Zetki to jakaś porażka bo jechała przez Leszno, Młynarską i Solidarności przez co utykała w korku na Kercelaku podczas skrętu w Okopową.

Websterek

Post autor: Websterek » 16 paź 2008, 21:32

Bastian pisze:
Websterek pisze:Najciekawsze jest to, iż ludzie stali na przystanku Powązkowska, a panowie z NR stojący na Rondzie nie raczyli poinformować ludzi po awarii.
Przypominam, że te 4 wozy zostały tam de facto puszczone dla obsługi przystanków NISKA i CM. ŻYDOWSKI. Ile byś chciał zdjąć wozów i skąd? Tranzyt w tramwajach jechał normalnie, tylko przez Feminę. A "zetki" kursowały, nawet jechałem jedną z nich. Były płachty i ogłoszenia na przystankach, były tarczki, były plakaty w tramwajach.
Parz, jakoś o godz. 10 widziałem, jak te autobusy jeździły stadem ( 2 )i tak nie w moją stronę, a po godz. 14 nie uraczyłem żadnego, widać nie byłem godzien.
Na tak duże miasto i taką ilość zajezdni dla mnie, jako pasażera, jest to śmieszne i żenujące.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 16 paź 2008, 21:44

JohnnyT pisze:Poza tym trasa Zetki to jakaś porażka bo jechała przez Leszno, Młynarską i Solidarności przez co utykała w korku na Kercelaku podczas skrętu w Okopową.
To niech jeżdżą : Okopowa - Leszno - Młynarska - Al. Solidarności - Karolkowa - Wolska - Okopowa. Będzie szybciej.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 paź 2008, 21:51

JohnnyT pisze:Na przystanku Cm. Żydowski w stronę Okopowej żadnych oznaczeń o zatramwaju nie było,
Mosad nie zezwolił, na takowe, bo wyczuli spisek :D

Awatar użytkownika
Tymesz
Zbanowany

Post autor: Tymesz » 16 paź 2008, 21:54

Witam.
Bastian pisze: Przypominam, że te 4 wozy zostały tam de facto puszczone dla obsługi przystanków NISKA i CM. ŻYDOWSKI. Ile byś chciał zdjąć wozów i skąd? Tranzyt w tramwajach jechał normalnie, tylko przez Feminę. A "zetki" kursowały, nawet jechałem jedną z nich. Były płachty i ogłoszenia na przystankach, były tarczki, były plakaty w tramwajach.
:shock: Hahaha
NR TW robił za informację pasażerską
NR ITS'u kierował na trasę objazdową i zarządzał linią "Z".
A NR ZTM nie miał mocy przerobowej??

Po której godzinie były płachty i ogłoszenia na przystankach?? po 14.
A od 10 tramwaje na objazdach.

Zatrzymanie przy Kiercelaku sięgało ~20 (+/- 2) minut.
Memento mori

120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811

JohnnyT

Post autor: JohnnyT » 16 paź 2008, 22:15

SławekM pisze:
JohnnyT pisze:Poza tym trasa Zetki to jakaś porażka bo jechała przez Leszno, Młynarską i Solidarności przez co utykała w korku na Kercelaku podczas skrętu w Okopową.
To niech jeżdżą : Okopowa - Leszno - Młynarska - Al. Solidarności - Karolkowa - Wolska - Okopowa. Będzie szybciej.
W sumie najlepiej by było puścić do ronda Daszyńskiego, bo tak to z Cm. Żydowskiego tylko sie do Leszna sie dało dojechac co wywoływało niemałe oburzenie pasażerów.

Zablokowany