Z Górczewskiej na Daszyńskiego ma być docelowo silne 109, po co jeszcze 522?Łukasz pisze:Może żeby nie było odstraszających zetek przez 4 m-ce.Bastian pisze:522 (numer) to coś bardzo niepokojącego. Dlaczego 522? Czy nie grozi 520 na Żoliborz?
A w ogóle to Bielańska jest zamknięta, jak dobrze pamiętam (chyba tylko barierkami, ale jest). Poza tym coś czuję, że i 520/522 jednak zostaną tak na zawsze - docelowo pewnie 522 do Daszyńskiego (sic!)...
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Ja bym szedł w tą stronę, zamiast doszukiwać sie związków numerka z Miasteczkiem Wilanów.Rosa pisze:A według mnie to dobra decyzja. Ludzie sa przyzwyczajeni do 522 w tamtym rejonie i to nowe 522 ma szanse wozic pasażerow ktorzy w innym przypadku mogliby nie skorzystać z czegos nowego i nieznanego w stylu Z-08.
[ Dodano: |6 Kwi 2012|, 2012 06:44 ]
Zawrotka znajdować się będzie dokładnie przy ulicy Moniuszki. Przystanek krańcowy 519 i 520 znajdzie się pomiędzy Złotą a Sienkiewicza. Dojdzie jeszcze jeden przystanek przelotowy pod rotundą - tam gdzie teraz postój taxi.KwZ pisze:Tzn. gdzie zawrotka?
Polityka złym doradcą w pracy!
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to to jest (także) zła strona. Jest w ogóle jakaś spójna strategia numerowania linii zastępczych i uzupełniających, czy tylko chaos?JotPeCet pisze:Ja bym szedł w tą stronę, zamiast doszukiwać sie związków numerka z Miasteczkiem Wilanów.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
I tylko na parę tygodni, bo potem się to zastąpi kibol^H^Hicami? Warto tak etapować?JotPeCet pisze:Zawrotka znajdować się będzie dokładnie przy ulicy Moniuszki. Przystanek krańcowy 519 i 520 znajdzie się pomiędzy Złotą a Sienkiewicza. Dojdzie jeszcze jeden przystanek przelotowy pod rotundą - tam gdzie teraz postój taxi.KwZ pisze:Tzn. gdzie zawrotka?
Jako dowozówka z Olbrachta (przystanki: ZNANA, STRĄKOWA, ANTKA ROZPYLACZA, REDUTOWA, JANA OLBRACHTA, RONDO DASZYŃSKIEGO)Pan Piotr pisze:Z Górczewskiej na Daszyńskiego ma być docelowo silne 109, po co jeszcze 522?Łukasz pisze: Może żeby nie było odstraszających zetek przez 4 m-ce.
A w ogóle to Bielańska jest zamknięta, jak dobrze pamiętam (chyba tylko barierkami, ale jest). Poza tym coś czuję, że i 520/522 jednak zostaną tak na zawsze - docelowo pewnie 522 do Daszyńskiego (sic!)...
To by dobre było, 522 do Miasteczka, a 501 wydłużone trasą 422 na Woli do Jelonek.Bastian pisze:No to to jest (także) zła strona. Jest w ogóle jakaś spójna strategia numerowania linii zastępczych i uzupełniających, czy tylko chaos?JotPeCet pisze:Ja bym szedł w tą stronę, zamiast doszukiwać sie związków numerka z Miasteczkiem Wilanów.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I co 60 minut w DSTGM pisze:To by dobre było, 522 do Miasteczka, a 501 wydłużone trasą 422 na Woli do Jelonek.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oczywiście długości tych linii (a więc i liczby brygad) porównać nie łaska.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
To 522 jechałoby do ronda Daszyńskiego niewiele krócej niż obecnie do placu Bankowego, który nawet przy obecności M2C będzie atrakcyjniejszy przesiadkowo. Poza tym co w zamian dasz dla PŁOCKIEJ-SZPITAL czy WOLI-RATUSZ?Georg pisze:Jako dowozówka z Olbrachta (przystanki: ZNANA, STRĄKOWA, ANTKA ROZPYLACZA, REDUTOWA, JANA OLBRACHTA, RONDO DASZYŃSKIEGO)Pan Piotr pisze: Z Górczewskiej na Daszyńskiego ma być docelowo silne 109, po co jeszcze 522?
Bankowy NIE jest atrakcyjny przesiadkowo. Gdyby wejście do podziemia byłoby kawałek na płd to ZP Pl. Bankowy miałby wygodniej, nie tylko ZPPan Piotr pisze:placu Bankowego, który nawet przy obecności M2C będzie atrakcyjniejszy przesiadkowo
(Przepraszam, musiałam
A wracając do tematu - czy będzie to z mojej strony prywata, czy jednak przystanek Płocka-Szpital na trasie 522 jako dowozówki do M2C realnie przydałby się?
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Zobacz wpierw, gdzie 522 będzie miało przystanek dla wysiadających przy Bankowym - podpowiem "obok wejścia do metra". Poza tym powtarzam pytanie - po co dubel 109 co 4'?MC pisze:Bankowy NIE jest atrakcyjny przesiadkowo. Gdyby wejście do podziemia byłoby kawałek na płd to ZP Pl. Bankowy miałby wygodniej, nie tylko ZPPan Piotr pisze:placu Bankowego, który nawet przy obecności M2C będzie atrakcyjniejszy przesiadkowoRA.
(Przepraszam, musiałam)
A wracając do tematu - czy będzie to z mojej strony prywata, czy jednak przystanek Płocka-Szpital na trasie 522 jako dowozówki do M2C realnie przydałby się?
-
michael112
A ja bym pomyślał o pożenieniu z 226.Bastian pisze: Poza tym - co potem z 522? Obawiam się Miasteczka Wilanów (fuzja z 422).
Pomysł z Miasteczkiem jest o tyle niedobry, że traci się zachodnią część 422. Nawet, gdybyśmy wznowili 506, to gdzie byśmy to zakrańcowali / puścili w centrum miasta w obliczu zamknięcia Świętokrzyskiej (mówię o jesieni 2012, kiedy wróci Marszałkowska, a nie wróci Świętokrzyska czy Targowa).
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Świetny pomysł, tylko co zrobisz za 2 lata jak wróci 26? Znowu będziesz kombinował z 522? Przecież 226 na dobrą sprawę to linia tymczasowa, na 3 lata, ale tymczasowa, coś na kształt 196 z czasów remontu mostu Poniatowskiego.michael112 pisze:A ja bym pomyślał o pożenieniu z 226.Bastian pisze: Poza tym - co potem z 522? Obawiam się Miasteczka Wilanów (fuzja z 422).
Pomysł z Miasteczkiem jest o tyle niedobry, że traci się zachodnią część 422. Nawet, gdybyśmy wznowili 506, to gdzie byśmy to zakrańcowali / puścili w centrum miasta w obliczu zamknięcia Świętokrzyskiej (mówię o jesieni 2012, kiedy wróci Marszałkowska, a nie wróci Świętokrzyska czy Targowa).