No nie wiem. Teraz te światła tak tu rozwalono, że trzeba czekać na czerwonym, czasem nie wiadomo na co. Zresztą, mało który pasażer, chociażby 204, biega po światłach na Kondratowicza - lepiej się przesiąść na Rembielińskiej.KwZ pisze:Dlatego 176 jedzie przez Kondratowicza z całkiem niezłą przesiadką w ZP Kondratowicza.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Tak, masz rację, dziesięciometrowym manem na 176.Klawisz pisze:Jak wydostać się z okolic Bródna, jeśli tramwaje staną??
[ Dodano: |12 Sty 2012|, 2012 10:56 ]
A nie poszerzyli Radzymińskiej koło przejazdu? Wyglądało, że ktoś tam coś zacznie robić...Pawel_ pisze:Czy coś się pozmieniało na 138, że trzeci dzień pod rząd przyjeżdża na ZP Aleja ZielenieckaZajezdnia Utrata o czasie i z Utraty odjeżdża rozkładowo?
![]()
ŁK
Nie wiem, może przejedź się i dowiedz, skoro nawet Ci się nie chce sprawdzić, że 138 jeździ Radzymińską - a rzeczony przejazd ma kluczowe znaczenie dla blokady całego przejazdu w obu kierunkach.Pawel_ pisze:Co ma Radzymińska i przejazd do punktualności na ZP Aleja Zieleniecka?Łukasz pisze:A nie poszerzyli Radzymińskiej koło przejazdu? Wyglądało, że ktoś tam coś zacznie robić...
ŁK
No jeśli opóźnienie przekracza czas postoju, to utraconego czasu nie odzyskasz. "Musi" prawnie, ale w praktyce to już bywa różnie. I to twierdzi Łukasz.Pawel_ pisze:I stąd, i stąd musi odjechać o czasie, nie?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Bieganie przez 2 przejścia dla pieszych trudno nazwać niezłą przesiadką.KwZ pisze:Dlatego 176 jedzie przez Kondratowicza z całkiem niezłą przesiadką w ZP Kondratowicza.
A wystarczyło podciągnąć 176 do Budowlanej i mielibyśmy idealną przesiadkę, w obie strony.
Do tego ogólne wydłużenie podróży, jeśli ktoś jedzie tramwajem. Z Bazyliańskiej do Budowlanej 176 jedzie 3 min. Dajmy na to 4, po trzeba przejść przez pasy by dojść do przystanku. Tramwaj z Kondratowicza na Budowlaną jedzie minut 7 plus minuta na przejście przez pasy, daje nam łącznie minut 8. A to przy założeniu, że dojazd z Choszczówki do Kondratowicza będzie taki sam jak na Bazyliańską. A patrząc na mapę sądzę, że z 2 minuty spokojnie i tu dojdą. Tak samo gdy ktoś chce jechać autobusem przez Most Grota, też czas podróży wzrośnie o kilka minut.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja na przykład mam wątpliwości, czy wydzielenie lewoskrętu tylko od strony Łabiszyńskiej, a od Bazyliańskiej już nie jest aby na pewno w zgodzie z przepisami. Ze zdrowym rozsądkiem nie jest, bo wydzielono ten lewoskręt, który sprawiał mniej problemów, widoczność była lepsza. Ten, gdzie skręcając w lewo widzi się jakieś święte krzaki a nie widać, czy z przeciwka coś jedzie, dalej wykonuje się na ogólnym.Pawel_ pisze:Co widzicie złego w światłach na Kondratowicza/Rembielińska?![]()
Naprawdę przejście dwóch świateł bez schodów to już nieźle. Zwłaszcza, jeśli jedne to już "idealnie". Powiedz mi jeszcze:Qbeer pisze:Bieganie przez 2 przejścia dla pieszych trudno nazwać niezłą przesiadką.
A wystarczyło podciągnąć 176 do Budowlanej i mielibyśmy idealną przesiadkę, w obie strony.
1. Gdzie dalej miałaby być pętla dla 176? Na PKP Praga?
2. Czemu 176 ma jechać na Suwalską przez Odlewniczą, a nie Bazyliańską? Pominięty wszak zostanie ZP Chłodna. Myślałem, że chodzi o ominięcie korka do Trasy Toruńskiej.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
-
bartoni722