Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
-
One śmigają jak miło zawsze, chyba, że nie śmigają, to wtedy wcale nie śmigają
Jeżeli chodzi o łowicką, to jakieś 2 dni temu:
Z tym 21222 to wydawało mi się, że widziałem to w jakimś zestawieniu pociągów z traxxami, jak te zaczynały służbę. Ale mogło mi się pomylić.
Jeżeli chodzi o łowicką, to jakieś 2 dni temu:
Ale nie wiem, czy to był AKM.Na przystanku osobowym Leonów (linia Łowicz - Warszawa) nastąpiła awaria składu pociągu nr 9418 rel. Łowicz Główny (14:04) - Warszawa Wschodnia (15:40) uniemożliwiająca dalszą jego jazdę.
Z tym 21222 to wydawało mi się, że widziałem to w jakimś zestawieniu pociągów z traxxami, jak te zaczynały służbę. Ale mogło mi się pomylić.
Z tego co się orientuje to coś pozmieniano.Z tym 21222 to wydawało mi się, że widziałem to w jakimś zestawieniu pociągów z traxxami, jak te zaczynały służbę.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Potrącenie człowieka ze skutkiem śmiertelnym koło przystanku Kobyłka
2011-11-12 19:56:51
O godz. 19:47 koło przystanku Kobyłka (linia Małkinia - Warszawa) poc. nr 7136 rel. Wyszków (18:48) - Warszawa Wileńska (20:05) potrącił mężczyznę przebiegającego przez tory na przejeździe kolejowym. Mężczyzna poniósł śmierć na miejscu.
Pociąg został zatrzymany na czas czynności prokuratury, a tor nr 2 szlaku Wołomin - Zielonka zamknięty i wyłączony z ruchu. Pociągi kursować będą dwukierunkowo torem nr 1.
Z powodu wypadku i utrudnień w ruchu na odcinku Wołomin - Warszawa oraz Warszawa - Małkinia i Tłuszcz - Ostrołęka wystąpią opóźnienia pociągów "Kolei Mazowieckich - KM" sięgające 10 - 30 minut.
sypią się VT`etkiKolMaz pisze:
Awaria autobusu szynowego na stacji Kutno
2011-11-15 06:34:20
Z powodu awarii wagonu spalinowego na stacji Kutno obsługującego pociągi na linii Kutno - Sierpc odwołane zostały następujące pociągi:
- nr 15341 rel. Kutno (6:15) - Sierpc (8:34) ,
- nr 51352 rel. Sierpc (8:41) - Płock (9:21),
- nr 15355 rel. Płock (13:46) - Sierpc (14:26),
- nr 66614 rel. Sierpc (15:00) - Nasielsk (16:56).
W miejsce pociągów uruchomiona zostanie zastępcza komunikacja autobusowa. Ze względu na konieczność prowadzenia autobusu i jego jazdę wydłużoną drogą nastąpią opóźnienia sięgające do 30 minut w stosunku do czasu przejazdu pociągów.
ELF?
Awaria składu na pociąg rel. Warszawa - Nasielsk
2011-11-15 15:06:27
Z powodu awarii składu na pociąg nr 621 rel. Warszawa Wola (14:20) - Nasielsk (15:51) wydany zostanie skład zastępczy. Pociąg odjedzie z około 60 minutowym opóźnieniem.
ELF- system komputerowy padł po zmianie kabiny na Czystym.
Pożal się Boże serwisanci z PESY sami nawet nie wiedzieli czemu.
Jak to powiedział jeden mój kolega maszynista z SKM-ki do serwisantów z PESY - ,,Idźcie panowie do Newagu nauczyć się jak się robi pociągi''
Pożal się Boże serwisanci z PESY sami nawet nie wiedzieli czemu.
Jak to powiedział jeden mój kolega maszynista z SKM-ki do serwisantów z PESY - ,,Idźcie panowie do Newagu nauczyć się jak się robi pociągi''
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
Znowu ktoś podprowadził kable:
Koleje Mazowieckie pisze:Awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na linii średnicowej w Warszawie
2011-11-15 20:32:58
O godz. 20:13 nastąpiła awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na podmiejskiej linii średnicowej w Warszawie. Nie działają semafory pomiędzy stacjami Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia w obu kierunkach.
PKP Polskie Linie Kolejowe wprowadziły istotne ograniczenia w możliwości kursowania pociągów oraz nadzwyczajną, zapewniającą bezpieczeństwo ruchu kolejowego technikę ruchu.
Wystąpią opóźnienia pociągów "Kolei Mazowieckich - KM" przejeżdżających linią średnicową we wszystkich kierunkach.
Trwa ustalanie przyczyny awarii.
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/267.htmlKoleje Mazowieckie pisze:Awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na linii średnicowej w Warszawie - uzupełnienie
2011-11-15 21:10:38
PKP Polskie Linie Kolejowe poinformowały, że przyczyną awarii urządzeń sterowania ruchem kolejowym na podmiejskiej linii średnicowej w Warszawie jest kradzież około 60 metrów kabla sterującego semaforami na szlaku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia.
W wyniku kradzieży nieczynne pozostają dwa semafory zabezpieczające prowadzenie ruchu torem na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia, jeden semafor jest nieczynny na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia.
Na odcinku chronionym uszkodzonymi semaforami (około 2 - 3 kilometrów) w celu zachowania bezpieczeństwa ruchu kolejowego oraz utrzymania możliwości bezpiecznego przejazdu ograniczono prędkość jazdy pociągów do 20 km/h.
Utrudnienia w ruchu pociągów potrwają co najmniej do dnia 16.11.2011.
W czasie porannego szczytu część pociągów zostanie skierowana torami dalekobieżnymi, przez Warszawę Centralną, z pominięciem przystanków: Warszawa Ochota, Warszawa Śródmieście, Warszawa Powiśle.
Z powodu awarii na podmiejskiej linii średnicowej występują opóźnienia wszystkich pociągów przejeżdżających tą linią sięgające od 10 - 30 minut. Opóźnienia te występować będą także w godzinach porannych w dniu 16.11.2011 roku.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Drugi przypadek w ciągu tygodnia, ale w inną stronę:
Pasażerowie musieli się zdziwić..Wyprawienie pociagu nieprawidłową trasą
2011-11-16 08:40:18
Pociąg nr 9304/99305 rel. Grodzisk Mazowiecki (6:10) - Warszawa Wschodnia (6:53) - Warszawa Rembertów (7:16) z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą, przez stację postojową Warszawa Grochów.
Ze względu na jazdę drogą okrężną pociąg doznał około 100 minut opóźnienia.
Opóźniony o około 60 minut zostanie także pociąg nr 9904 rel. Warszawa Rembertów (8:07) - Warszawa Zachodnia (8:31).
100 minut krążył po Grochowie ??przewoz pisze:Pociąg nr 9304/99305 rel. Grodzisk Mazowiecki (6:10) - Warszawa Wschodnia (6:53) - Warszawa Rembertów (7:16) z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą, przez stację postojową Warszawa Grochów.
Ze względu na jazdę drogą okrężną pociąg doznał około 100 minut opóźnienia.
czy już wcześniej był opóżniony
To pewnie było tak, że... "podskarbińska, kurde... gdzie mnie puściliście".
A potem.. następny już w kolejce do zjazdu i następny i nie można wycofać
Wesoło.
Teraz jeszcze awaria na łowickiej, pewnie AKM.
Wesoło.
Teraz jeszcze awaria na łowickiej, pewnie AKM.
Awaria skłądu pociągu rel. Łowicz Główny - Warszawa
2011-11-16 10:08:05
Z powodu awarii składu na pociąg nr 9412 rel. Łowicz Główny (7:53) - Sochaczew (8:36) - Warszawa Wschodnia (9:41) został odwołany na odcinku Łowicz Główny - Sochaczew.
Pociąg został uruchomiony z Sochaczewa z opóźnieniem około 85 minut.
Podróżni z Łowicza Głównego w kierunku Warszawy odjechali pociągiem nr 9414 rel. Łowicz Główny (10:11) - Warszawa Wschodnia (12:03).
To chyba szybciej na piechotę ze wschodniej sie dojdzieprzewoz pisze:To pewnie było tak, że... "podskarbińska, kurde... gdzie mnie puściliście".
Wesoło.
a To chyba nie awaria tylko po remoncie jeszcze nie podłączyli blokady liniowej
Bardzo się spieszą z tym remontem, Anin już zrobiony, przejazd w Miedzeszynie tor w kierunku Otwocka, dziś się wzięli za drugi tor, ciekawe czy do jutra wieczorem zrobią.
A tak swoją drogą jak jechałem SKM dziś rano to na wyżej wymienionym odcinku na pewno nie jechał 20 km/h. z odczuć wnikało ze jechał z prędkością max tam obowiązującaAwaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na linii Dęblin - Warszawa
2011-11-16 09:05:01
Od godz. 6:03 trwa awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na szlaku Warszawa Falenica - Warszawa Wawer. Nieprawidłowo działają trzy kolejne semafory samoczynnej blokady liniowej.
Ze względu na konieczność zachowania bezpieczeństwa ruchu kolejowego pociągi w kierunku Warszawy jadą przez obszar objęty awarią z prędkością zredukowaną do 20 km/h.
Opóźnienia pociągów sięgają 15 - 20 minut.
Co to jest konieczność prowadzenia autobusu?AAdamq pisze: Ze względu na konieczność prowadzenia autobusu [...] opóźnienia sięgające do 30 minut w stosunku do czasu przejazdu pociągów.
[ Dodano: Sro 16 Lis, 2011 ]
Co to jest "z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą"?Nxo pisze:z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą
ŁK