A mam takie pytanie czy tramwaj moze wjechać na skrzyżowanie wiedząc ze go nie opuści???MeWa pisze:no ciekawa teoriaProponuję w ogóle wycofać tramwaje z Trasy W-Z, wtedy będą dwa dodatkowe pasy dla samochodów i autobusów. Do tego jeszcze do zagospodarowania jest chodnik.
W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Rany, juz myslalem, ze nikt mnie w tej wojnie z piratami szynowymi nie poprze!5280 pisze:A mam takie pytanie czy tramwaj moze wjechać na skrzyżowanie wiedząc ze go nie opuści???
Nie popadajmy w skrajnosciMeWa pisze:Proponuję w ogóle wycofać tramwaje z Trasy W-Z, wtedy będą dwa dodatkowe pasy dla samochodów i autobusów. Do tego jeszcze do zagospodarowania jest chodnik.
Przykladowo w Krakowie takie rozwiazanie sprawdza sie od lat.
rury
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile razy można powtarzać, że tak właśnie ma być?rzeznik pisze:Wystarczyloby umozliwic autobusom KM jazde torowiskiem przez most
Co nie zmienia faktu, że torowisko też ma swoją przepustowość i wlele autobusów na nie nie dopchniesz.
W świetle przepisów oczywiście nie. Tym niemniej ma to - niestety - swoje uzasadnienie: w wielu miejscach motorniczy tramwaju, jeżeli w ten sposób nie "zarezerwuje" sobie miejsca na przejazd w następnej fazie, mógłby zamknąć kabinę i iść do domu.5280 pisze:A mam takie pytanie czy tramwaj moze wjechać na skrzyżowanie wiedząc ze go nie opuści???
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Dzulikiewicz
- MeWa
- Cukiereczek
ale to działa w dwie strony.rzeznik pisze:Rany, juz myslalem, ze nikt mnie w tej wojnie z piratami szynowymi nie poprze!5280 pisze:A mam takie pytanie czy tramwaj moze wjechać na skrzyżowanie wiedząc ze go nie opuści???
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Motorniczy tramwaju wjeżdżającego na skrzyżowanie zakłada że, zgodnie z przepisami, samochody usuną się z torowiska nie blokując mu przejazdu
[ Dodano: Czw 20 Lis, 2008 22:59 ]
[ Dodano: Czw 20 Lis, 2008 22:59 ]
Jest kilku takich, do których to nie trafia.Bastian pisze:Ile razy można powtarzać, że tak właśnie ma być?rzeznik pisze:Wystarczyloby umozliwic autobusom KM jazde torowiskiem przez most
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wiem wiem, juz od dawna te plotki kraza i jakos do tej pory tak nie jest i znajac opieszalosc urzednikow miejskich wszelkiej masci, pewnie jeszcze dlugo nie bedzie.Bastian pisze:Ile razy można powtarzać, że tak właśnie ma być?
Byc moze przesadzam i fatalizuje, ale juz dawno stracilem wiare w jakiekolwiek dzialania na rzecz poprawy sytuacji drogowej w tym miescie.
Drogi Glonojadzie, nie zaczynajmy kolejnej sprzeczki. Do Ciebie tez wiele rzeczy nie trafia. EOT.Glonojad pisze:Jest kilku takich, do których to nie trafia.
rury
Do tej pory nie zabierałem głosu w tych kwestiach, ale tutaj muszę potwierdzić słowa Bastiana, gdyż sam wiele razy obserwowałem takie sytuacje na pl. Bankowym. Tam po prostu jak tramwaj jadący w kierunku Muranowa nie wjedzie na skrzyżowanie mimo, że będzie ono zablokowane przez samochody to nie wjedzie NIGDYBastian pisze:W świetle przepisów oczywiście nie. Tym niemniej ma to - niestety - swoje uzasadnienie: w wielu miejscach motorniczy tramwaju, jeżeli w ten sposób nie "zarezerwuje" sobie miejsca na przejazd w następnej fazie, mógłby zamknąć kabinę i iść do domu.5280 pisze:A mam takie pytanie czy tramwaj moze wjechać na skrzyżowanie wiedząc ze go nie opuści???
Około 9 stała Jagiellońska od mniej więcej MPWiK przez rondo Starzyńskiego i dalej do Cyryla i Metodego, ta również do Wileńskiego.rzeznik pisze:Ostatnio przez pol dnia rozgrywaja sie tam dantejskie sceny5280 pisze:Tragedia przy wileńskim stoi wszystko INŻYNIERSKA WILEŃSKA TARGOWA KIJOWSKA 169 w stadach 4x169 ok 8.30 wpadło na Wschodni. Sterowanie trwa jeszcze do tej pory.
Tramwaje stały na 11 LISTOPADA w korku. Wypuszczali pasazerów, dzikie tłumy ludzi podarzały w kierunku wileńskiego na piechote![]()
.
Dzisiaj kolo 12 jechalem 4 w kierunku Centrum i wtedy jeszcze tramwaje jezdzily bezproblemowo, a Wilenska, Inzynierska, Solidarnosci (+most) i Cyryla staly...
Z drugiej strony też nie lepiej, nawet Kijowska stała od Markowskiej - po południu to samo.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież remont dopiero będzierzeznik pisze:Wiem wiem, juz od dawna te plotki kraza i jakos do tej pory tak nie jest i znajac opieszalosc urzednikow miejskich wszelkiej masci, pewnie jeszcze dlugo nie bedzie.
Byc moze przesadzam i fatalizuje, ale juz dawno stracilem wiare w jakiekolwiek dzialania na rzecz poprawy sytuacji drogowej w tym miescie.
Proszę, najpierw poczytaj cokolwiek o temacie, w którym zabierasz głos, a dopiero potem krytykuj...
viewtopic.php?t=3088
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Od siebie dodam że dzięki temu coraz częściej po południu potrafi stać Grochowska od Gocławskiej, lub nawet Terespolskiej.Bernard pisze:...Z drugiej strony też nie lepiej, nawet Kijowska stała od Markowskiej - po południu to samo.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Zanim coś mądrego napiszesz to sie troche najpierw zastanów!Dzulikiewicz pisze:Te to powinny pojechać przez ul.Rzeszotarskiej do buspasa na Solidarności5280 pisze: ...stoi cała wileńska i cyryla, a co za tym idzie... 101 169 170 174 144
Dziś wypadek na skrzyżowaniu Radzymińska/Młodzieńcza. W naczepe od tira wjechał osobowy. Zablokowane dwa pasy w strone centrum. Bardzo dużo opóznienia na 718, 805, 190, 390
http://www.zw.com.pl/artykul/282386,308229.html
w artykule jest mały błąd. Dziś mamy piątek a nie poniedziałek
5280