Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Maszyniści z Tłuszcza nigdy ich nie ujeżdżali. Nie było w służbach MNT poc. 308 i 318.fidzio pisze:Już nierufio198 pisze: Obecnie jak tylko EW60 są sprawne są wysyłane na poc 308 i 318 - maszyniści z Tłuszcza je ujeżdżająwróciły w obieg 22 bo Kurpie bali się na nich jeździć.
Kurpie nawet nie byli na nich szkoleni. Wyszkolono 10 osób. EW60 miało jeździć na poc. 328/9 i 30748/9.
KMy ogłosiły przetarg na wykonanie koncepcji utrzymania pojazdów szynowych.
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/getFile/6480Przedmiot zamówienia obejmuje opracowanie:
- koncepcji utrzymania wagonów piętrowych do pociągów typu pusch-pull wraz z lokomotywami oraz nowych czteroczłonowych elektrycznych zespołów trakcyjnych (Flirt Polska, ELF), w zakresie czynności poziomów P1-P4 dla pojazdów w nw. ilościach:
- 11 lokomotyw (Traxx P160DC)
- 11 wagonów piętrowych sterowniczych do pociągów typu push-pull (Bombardier)
- 48 wagonów piętrowych środkowych do pociągów typu push-pull (Bombardier)
- 60 czteroczłonowych elektrycznych zespołów trakcyjnych (Flirt Polska, ELF)
- koncepcji utrzymania ok. 200 elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57/EN71 wraz z modernizacjami (EN57KM, EN71KM, EN57AKM) wraz z ok. 15 spalinowych autobusów szynowych jedno- i dwuczłonowych w zakresie czynności poziomów utrzymania P1-P3 oraz możliwość wykonywania czynności poziomu utrzymania P4 (tylko pojazdy elektryczne) w obecnie posiadanych zapleczach technicznych (4 Sekcje Napraw i Eksploatacji Taboru).
Dziś jechałem nimi z Ursusa do wschodniej. Pociąg nr 20534 ze Skierniewic do Gocławka (14:10 na Ursusie)fidzio pisze:Już nierufio198 pisze:Obecnie jak tylko EW60 są sprawne są wysyłane na poc 308 i 318 - maszyniści z Tłuszcza je ujeżdżają![]()
wróciły w obieg 22 bo Kurpie bali się na nich jeździć.
Nawet, jeżeli nadrobił, to te rewizje średnio chyba wychodzą, skoro dziś trafiłem na jednostkę z rewizją 05.05.2011 i oczywiście informacja wizualna nie wgrana/nie działa, tzn działa pod postacią naklejonej kartki A5 na szybie.
No i jest zrobiony podgląd - kontrola - drzwi z kolejnej jednostki na pulpicie, ale przewodów łączących jednostki jeszcze nie zauważyłem. Czyżby też nie uruchomione?
No i jest zrobiony podgląd - kontrola - drzwi z kolejnej jednostki na pulpicie, ale przewodów łączących jednostki jeszcze nie zauważyłem. Czyżby też nie uruchomione?
Lok śmigał wraz z wagonami od 3 dni na próbach, dzisiaj w dzień był ostatni przejazd. Przedwczoraj próba była do Radom a wczoraj Siedlce.Michał W. pisze:Najnowszy lok śmignął przed chwilą luzem przez perony WWO

podg Aleje Jerozolimskie E583.002+2 wagony.
Poc. 125001 oczekuje dojścia do stacji Warszawa Okęcie