Tak by było najsensowniej, ale to tylko MZA
Rozdysponowanie taboru
Ale jakie tajemnice.Rafaello_24 pisze: ↑16 maja 2025, 11:39Potwierdzam, 10 wozów znika znowu z Naszej zajezdni. Ciekawe czy, tak jak ktoś tu pisał, przyjdą 52xx
Może po prostu śledzenie wozów jest pewną dewiacją i nikt nie wpadł na to, że ktokolwiek może to robić, a już przede wszystkim - że dyskutować.fraktal pisze:Ale jakie tajemnice.Rafaello_24 pisze: ↑16 maja 2025, 11:39Potwierdzam, 10 wozów znika znowu z Naszej zajezdni. Ciekawe czy, tak jak ktoś tu pisał, przyjdą 52xxJakby nie mogli napisać od razu, o którą zajezdnię chodzi...
ŁK
Kierowcy z innych zajezdni niż R-1 to dewianci? Ciekawe stwierdzenie...
Ciekawa logika. Tylko co ma wspólnego z taką zwykłą?fraktal pisze:Kierowcy z innych zajezdni niż R-1 to dewianci? Ciekawe stwierdzenie...
ŁK
To, że najbardziej zainteresowani relokacją wozów są jednak nie miłośnicy - jak zdajesz się sugerować - a kierowcy, którzy w tych wozach pracują lub będą pracować. To jest jak najbardziej logiczne.
Że też Wam się chce wchodzić w takie dyskusje....
Kierowcy odchodzą razem z wozami, dlatego mają zabrać swoje rzeczy? Czy może jednak nowi dowiedzą się, jak wozy już przejdą? Zresztą dotyczyć to będzie garstki, bo nawet jeśli będą nimi jeździć wszyscy, to z racji liczby 10 sztuk, będzie występować to sporadycznie.fraktal pisze:To, że najbardziej zainteresowani relokacją wozów są jednak nie miłośnicy - jak zdajesz się sugerować - a kierowcy, którzy w tych wozach pracują lub będą pracować. To jest jak najbardziej logiczne.
ŁK
W sumie to mogą znaleźć się kierowcy, którzy zmienią oddział idąc za swoim wozem.
Z drugiej strony... kto będzie chciał i tak się dowie.
Myślisz, że niektórzy są aż tak mocno przywiązani do swoich wozów, żeby zmieniać zakład? Rozumiem jeszcze, że ktoś zdecyduje się na zmianę, bo bo będzie miał bliżej domu. Albo ewentualnie kogoś na siłę relokują np. na R14 wraz ze zwiększaniem taboru na Płochocińskiej...
Chociaż wóz to miejsce pracy przez kilka godzin dziennie. Może więc rzeczywiście znajdą się tacy, co zechcą pójść za swoim miejscem pracy...
Czy w MZA to nie wiem. Ale wiem że są tacy, którzy z Mobilisu przeszli do Grodzia gdy 179 zmienił obsługę.
Ja jestem przekonany, że ktoś kiedyś na pewno poszedł za wozem - zwłaszcza w czasach ikarusów, z których każdy był inny - niemniej nie czyni to za dość oczekiwaniu, żeby masowo wszystkich informować o każdym przenoszeniu skąd i dokąd solarisów w xxi wieku.
ŁK
Zdarzają się przypadki zmiany zajezdni za wozem, ale są to jednostkowe sytuacje.
Na Płochocińskiej pojawiła się instrukcja tankowania diesli 8360-8369.
- ZielonyJamnik
No to dziwne czemu nie dostajecie więcej 77xx. A tam jest na placu ON czy na Avii?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Instrybutory są po obu stronach płotu. Wg instrukcji tankowanie od strony ulicy, i przejazd przez bramę techniczna na plac.