Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Pesa nie pomieści wszystkich chętnych na Czeremchę. A awarii ze względu na niedomagające szynobusy 627/8 i zbliżającą się zimę będzie coraz więcej.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Tego człowieka zahaczyła 2 jednostka w zestawie (poc. Nr 70137 relacji Wileńska -Ostrołęka), po prostu wysiadając - wpadł miedzy wagon a peron, kierownik nie widział Go podając sygnał odjazdu - złe oświetlenie w miejscu zdarzenia. Pomoc by nadeszła szybciej, gdyby pasażerka z pociągu Nr 70136 (te pociągi krzyżowały się w Mostówce) powiadomiła odpowiednie służby - która widziała coś leżącego, ale pomyślała... że to leży jakiś worek (nie dziwię się - oświetlenie tragiczne).Koleje Mazowieckie pisze: Potrącenie człowieka na stacji Mostówka
2011-11-30 20:30:49
O godz. 20:06 na stacji Mostówka (linia Tłuszcz - Ostrołęka) pociąg nr 7331 (powinno być 70331) rel. Tłuszcz (19:52) - Ostrołęka (21:26) podczas wjazdu w perony potrącił człowieka ...
- MeWa
- Cukiereczek
"z przyczyn technicznych" to wata językowa, słowa-wytrychy, pod którą można każdą przyczynę wpisać - niesie to zerową wartość informacyjną...Łukasz pisze:Co to jest "z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą"?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A nieprawidłową trasą to znaczy, że ktoś się pomylił? Czy z przyczyn technicznych się pomylił, czy jak?MeWa pisze:"z przyczyn technicznych" to wata językowa, słowa-wytrychy, pod którą można każdą przyczynę wpisać - niesie to zerową wartość informacyjną...Łukasz pisze:Co to jest "z przyczyn technicznych został skierowany nieprawidłową trasą"?
ŁK
Zaników napięcia za to nie trzeba elfom. miałem mały luz, to chciałem się przejechać elfem w ten deszcz. cóż. na razie +18 a dopiero z Sulejówka wyjeżdżam. już kilka razy się restartował i nie hamuje elektrycznie... dobrze, że PN działa zawsze.
Szkoda, a już chciałem pochwalić wczorajszą podróż elfem gdzie maszynista chyba wyciągnął z niego co się tylko da. Rezultatem i tak było stanie na Wschodniej 2 min i drugie tyle w Rembertowie Czyli spokojnie ze 3min można uciąć im szczególnie w weekendy.przewoz pisze:Zaników napięcia za to nie trzeba elfom. miałem mały luz, to chciałem się przejechać elfem w ten deszcz. cóż. na razie +18 a dopiero z Sulejówka wyjeżdżam. już kilka razy się restartował i nie hamuje elektrycznie... dobrze, że PN działa zawsze.
- Pan Bułkowski