Zmiany obsługowe - wrzesień 2016
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dlaczego w przypadku niektórych linii zmieniła się data, a nie zmienił się rozkład (122)?
Przerzuty nie wpływające na rozkład przystankowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ciekawe, czy nie będzie skarg pod którymi ZTM się ugnie?ashir pisze:To zmiana stała.
Zapewne ugnie się, gdy zainteresują się tym media.ARTUR P pisze:Ciekawe, czy nie będzie skarg pod którymi ZTM się ugnie?ashir pisze:To zmiana stała.
Zajezdni "Woronicza" znowu spada plan? Nie tak dawno oddała całe 503, a teraz oddaje jeszcze 186 i jedną brygadę na 116 - niby dochodzi Z-1, ale teraz już też jeździ...Kierowców tam brakuje?
W ogóle całe te zmiany pachną oszczędnościami. Zobaczymy - oby do stycznia...
W ogóle całe te zmiany pachną oszczędnościami. Zobaczymy - oby do stycznia...
Powiedz lepiej gdzie nie brakuje kierowców
Jesteś tego pewien czy piszesz dla samego nabicia statystyk? Bo robiąc w Grodziu wiem, że tam są notoryczne braki w kierowcach i zawieszanie brygad pod pretekstem że zepsuł się na dojeździe jest na porządku dziennym.
Potwierdzam to co alojz napisał - PKS w związku ze zmniejszonym planem ma nadmiar kierowców. Poza tym pragnę zauważyć, że Twój epizod w PKS-ie zakończył się stosunkowo dawno i od tamtego czasu sporo się zmieniło.Flash8222 pisze:Jesteś tego pewien czy piszesz dla samego nabicia statystyk? Bo robiąc w Grodziu wiem, że tam są notoryczne braki w kierowcach i zawieszanie brygad pod pretekstem że zepsuł się na dojeździe jest na porządku dziennym.
Drogi Dominiku, wiem o brakach od znajomego który tam robi więc info mam potwierdzone z pierwszej ręki.
Co rozumniejsi uciekają stamtąd, ale, jak napisałem post wcześniej, co jakiś czas przyjeżdżają nowi kierowcy zza wschodniej granicy, więc braki mogą być jedynie w znajomości tras i miasta, a co za tym idzie brakuje kierowców na konkretne linie.
Czy ktoś może wyjaśnić czemu w rozkładzie wrześniowym pojawił się kurs 156 o 5:51 z przystanku Gorzykowska 04? Nie pasuje do tej całej układanki, tzn. taktu co 30 minut.
Zwykłe włączenie na trasę w pół taktu.
Na Stalowej. Teraz ciężko coś dostać "z wolnego".Flash8222 pisze:Powiedz lepiej gdzie nie brakuje kierowców
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Szkoda, że przy okazji wrześniowych zmian nikt nie pomyślał aby zmniejszyć udział Mobilisu w obsłudze dodatków na 162. Wozy będą zjeżdżały z Targówka na Ursus. Można było np dać np. Stalową, w zamian Mobilis na 121, 122, czy 178
Podobnie 256: Mobilis mógłby iść na 104 -zaczynać i kończyć na przystanku Żerań 04/03. Trzecia całka na np. 152/736 .
Podobnie 256: Mobilis mógłby iść na 104 -zaczynać i kończyć na przystanku Żerań 04/03. Trzecia całka na np. 152/736 .