[RJ] O rozkładzie jazdy PKP 2020
Moderator: JacekM
Heh, ale na niepotrzebne nikomu pociągi z Łodzi na lotnisko ezety znaleźć się muszą...
A w przypadku Pendolino dało się z wyprzedzeniem przewidzieć wyłączenie jednostek i kilka pociągów do korekty RJ jeździ (z pożytkiem dla pasażerów) w kategorii EIC i na porządnych składach wagonowych.
No jak dla mnie skład wagonowy w standardzie EIC z przedziałami >>>>>>> Pendolino.
- fik
- Naczelne Chamidło
Biorąc pod uwagę, że w 80% przypadków podróżując do Krakowa głównie pracuję, to jak dla mnie te przedziały, w których czasami nie ma nawet gniazdek, szanowny przewoźnik dalekobieżny może sobie umiejscowić w tzw. odwłoku. Atrakcyjniejszą ofertą dla mnie jest Flirt przez Kielce, mimo absurdalnego czasu przejazdu.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
W 100% moich podróży do Krakowa trafiałem na przedziały z gniazdkami. Wagonów po modernizacjach bez gniazdek w ogóle zostało chyba bardzo mało.
- fik
- Naczelne Chamidło
Odbyłem przez ostatnie 5 lat tych podróży około 300, i mogę Cię zapewnić: w pociągach EIC standard jest absolutnie losowy. 111A też się trafiło.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To zależy, na kogo sie trafi w przedziale i jaki ten skład będzie. Niemniej odchylane stoliki w pendolino są bez wątpienia wygodniejsze do trzymania laptopa, niż kolana własne w przedziale, a 111ARow w ekspresach to raczej smutny standard wagonów rowerowych (choć na takim Neptunie oba obiegi mają dużo lepsze, chyba komuś było wstyd do Austrii Arowa puszczać). No i w żadnym wagonowcu nie ma miejsca 7/86 (a juz zwłaszcza w II klasie).
Gwoli sprawiedliwości, zazwyczaj ersatzzugi trafiałem w dużo wyższym standardzie niż planowe EIC, a w pendolino niedziałające kontakty w połowie wagonu też trafiłem. Choć raz tylko.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Są okna i Okna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.