To może kilku kierowców dostanie urlop w marcu w związku z takimi oszczędnościami brygadowymiZielonyJamnik pisze: ↑04 mar 2024, 19:48Jeśli dobrze policzyłem do tej pory na 105 było 7c+6d, wyleciało 5 łączonych dodatków, sporo

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
To może kilku kierowców dostanie urlop w marcu w związku z takimi oszczędnościami brygadowymiZielonyJamnik pisze: ↑04 mar 2024, 19:48Jeśli dobrze policzyłem do tej pory na 105 było 7c+6d, wyleciało 5 łączonych dodatków, sporo
Tak brakuje kierowców i ściągają z wolnego kogo tylko mogą a Ty o urlopie piszesz.Jurand pisze: ↑04 mar 2024, 20:26To może kilku kierowców dostanie urlop w marcu w związku z takimi oszczędnościami brygadowymiZielonyJamnik pisze: ↑04 mar 2024, 19:48Jeśli dobrze policzyłem do tej pory na 105 było 7c+6d, wyleciało 5 łączonych dodatków, sporo![]()
No popatrz, znam takich co mają urlop na cały marzec i nie chcą im skrócić go.
A z zaległego jeszcze poprzedniego zaliczył dwa tygodnie ciągiem?
To może ja wyjaśnię o co chodzi dokładnie. System liczenia polega na tym, że nad każdymi drzwiami w autobusach są dodatkowe fotokomórki, które liczą ile osób weszło i wyszło. Dane są gromadzone w systemie wyświetlaczy. Od około 1,5 roku był nakaz od ZTMu by Kleszczowa i Woronicza na 189 puszały wozy z najlepszym systemem liczenia pasażerów. "Najlepszość" polega na tym, że liczarki są najbardziej precyzyjne i wysyłają dane na bieżąco czy tam codziennie (nie wiem dokładnie). Na R-1 taki jest w Solbusach natomiast na R-2 w gazowcach. Dla mnie bezsensowność polega m.in. na tym, że mimo przykazu z linią 189 nic nie zrobiono, a narzucenie konkretnego typu pojazdu utrudnia pracę niektórym osobom na zajezdni. Rozumiem nakaz liczenia na jakiś czas by potem coś z tym zrobić. Wraz z odwołaniem nakazu na 189 zostały odwołane na liniach 112 i 190, gdzie to było bardziej zasadne, ale tutaj też nic nie zrobiono. Nie słyszałem by ZTM przekazał mieszkańcom, że na wydłużonych kursach nikt nie jeździ, albo żeby mieli zamiar skrócić wspomniane linie.
Chyba mocno nie na czasie jesteś.