Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hmm... Napisane jest "Banacha", czy "pętla Banacha"?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat to, czy nie mogą, wcale nie jest pewne, bo się w tym temacie jeszcze instytucja oceniająca (pośrednicząca? zarządzająca? No wiecie, o co chodzi) nie wypowiedziała.
Zamiana 7 z 9 to taki średni pomysł, bo po gwizdek linia co 5 minut na Kawęczyńską.
A dlaczego została wpisana pętla, a nie węzeł? Prawdopodobnie dlatego, że takbyło w studium przygotowawczym do modernizacji tras napisane. Osobiście obstawiam 7 brygad na 9ce i 6 na 7ce plus rezerwa (czynna w czasie, gdy nie będzie przeglądów itp.)
Zamiana 7 z 9 to taki średni pomysł, bo po gwizdek linia co 5 minut na Kawęczyńską.
A dlaczego została wpisana pętla, a nie węzeł? Prawdopodobnie dlatego, że takbyło w studium przygotowawczym do modernizacji tras napisane. Osobiście obstawiam 7 brygad na 9ce i 6 na 7ce plus rezerwa (czynna w czasie, gdy nie będzie przeglądów itp.)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I w sumie bardzo dobrze. Lepsze to niż objazdy.8315 pisze:niedawno TKW podało że Tramwaje Warszawskie chcą utrzymać ruchu tramwajowy poprzez.... ułożenie "torów zapasowych" na jezdni Al. Jerozolimskich (na jednym pasie).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I bardzo dobrze że tak zrobią8315 pisze:niedawno TKW podało że Tramwaje Warszawskie chcą utrzymać ruchu tramwajowy poprzez.... ułożenie "torów zapasowych" na jezdni Al. Jerozolimskich (na jednym pasie). Także podali że PESA dostarczy pierwszy wagon 120N na początku 2007.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To się nazywa "propaganda"Flash8222 pisze: A co do 120N to pierwszy wagon i tak miał być dostarczony na początku 2007 i nie wiem po co w TKW powiedzieli że przybędą wcześniej
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja usłyszałem, że pierwsze tramwaje przyjadą juz na poczatku 2007 roku. Ale ostatnio jestem głuchy, bo za dużo głosno rocka słuchamPlesim pisze:W TKW podali, że dostawy 120N mają się zakończyć na początku 2007 roku, a nie rozpocząć.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, wierzcie TKW to daleko... zajedziecie.
Pierwszy tramwaj dojedzie do końca maja, ostatni - do końca października. 2007.
A co do torów tymczasowych, to jest to jeden z rozważanych scenariuszy - chyba najlepszy dla Spółki, bo przecież pieniądze za wozokilometry - oraz dla pasażerów, bo zapewne uda się utrzymać większość, jeśli nie wszystkie, linie.
Pierwszy tramwaj dojedzie do końca maja, ostatni - do końca października. 2007.
A co do torów tymczasowych, to jest to jeden z rozważanych scenariuszy - chyba najlepszy dla Spółki, bo przecież pieniądze za wozokilometry - oraz dla pasażerów, bo zapewne uda się utrzymać większość, jeśli nie wszystkie, linie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
8315 pisze:niedawno TKW podało że Tramwaje Warszawskie chcą utrzymać ruchu tramwajowy poprzez... ułożenie "torów zapasowych" na jezdni Al. Jerozolimskich (na jednym pasie).
R-11 Kleszczowa pisze:I w sumie bardzo dobrze. Lepsze to niż objazdy.