Wypełnianie kart drogowych - 2007

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

dzidek

Post autor: dzidek » 24 mar 2007, 11:36

Busmann pisze:
Santos pisze:Poza tym miałeś szczęście,że trafiłeś na spokojnego kierowce,który olał po prostu czy patrzyłeś w jego kierunku czy nie...Drugi by wyszedł z kabiny i poprostu wywalił cię z pojazdu.
A przepraszam, od kiedy kierowca ma prawo wywalić z autobusu za spojrzenie? Rozumiem, że na kierowcę się nawet spojrzeć nie można? A prawda jest taka, że na upartego możesz sobie siedzieć z przodu i gapić się w kabinę ile chcesz...
w kabinę może tak ale na kierowcę to już przesada... Nie wiem czy czulibyście się przyjemnie jakby jakiś jeden typ wpatrywał się w Was przez 20 - 30 minut ?? Mój znajomy miał kiedyś taki przypadek. Kierował autobusem i w tym czasie cały czas wpatrywał się w niego jakiś typ. Było to bardzo krępujące aż w końcu znajomy nie wytrzymał i wychylił się zza kabiny poczym (specjalnie) głośno zadał pytanie czy ten facet chce się z nim umówić, że tak się w niego wpatruje ?! Wywyołało to oczekiwany skutek gdyż wszyscy pasażerowie na przodzie autobusu zaczęli się śmiać a chłopak bardzo się zmieszał i zrobił się czerwony. Na najbliższym przystanku szybko opuścił pojazd :D

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 24 mar 2007, 12:05

Dlatego dobrze jest sobie powiesić kurtkę na szybie od kabiny. :cwaniak:

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 24 mar 2007, 12:13

dzidek pisze:
Busmann pisze:A przepraszam, od kiedy kierowca ma prawo wywalić z autobusu za spojrzenie? Rozumiem, że na kierowcę się nawet spojrzeć nie można? A prawda jest taka, że na upartego możesz sobie siedzieć z przodu i gapić się w kabinę ile chcesz...
w kabinę może tak ale na kierowcę to już przesada... Nie wiem czy czulibyście się przyjemnie jakby jakiś jeden typ wpatrywał się w Was przez 20 - 30 minut ?? Mój znajomy miał kiedyś taki przypadek. Kierował autobusem i w tym czasie cały czas wpatrywał się w niego jakiś typ. Było to bardzo krępujące aż w końcu znajomy nie wytrzymał i wychylił się zza kabiny poczym (specjalnie) głośno zadał pytanie czy ten facet chce się z nim umówić, że tak się w niego wpatruje ?! Wywyołało to oczekiwany skutek gdyż wszyscy pasażerowie na przodzie autobusu zaczęli się śmiać a chłopak bardzo się zmieszał i zrobił się czerwony. Na najbliższym przystanku szybko opuścił pojazd :D
Mój znajomy miał podobną sytuację, koleś cały czas stał mu nad głową, to ten wyciągnął aparat i zrobił mu zdjęcie - brak reakcji... Czy siła ciągnąca ludzi do patrzenia do kabiny jest aż tak mocna??

Osobiście popieram naganę, gdyż niczym poseł z Samoobrony poświadczył nieprawdę. Rozumiem oboczności o 3 minuty, ale nie o 11!
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 24 mar 2007, 12:41

Jamnik pisze:Dlatego dobrze jest sobie powiesić kurtkę na szybie od kabiny.
:arrow: I jeszcze może okleić folią całą szybę, żeby tylko broń Boże nikt nie zobaczył kierowcy? #-o
Z powodu czyjegoś jednego wpisu w karcie zaczynają pojawiać się coraz bardziej absurdalne pomysły.

dzidek

Post autor: dzidek » 24 mar 2007, 12:44

MZ pisze:
Jamnik pisze:Dlatego dobrze jest sobie powiesić kurtkę na szybie od kabiny.
:arrow: I jeszcze może okleić folią całą szybę, żeby tylko broń Boże nikt nie zobaczył kierowcy? #-o
Widzieć kierowcę to jedno a wpatrywać się w niego całą drogę to co innego ;) Ja rozumiem gdyby to któraś z uroczych kobiet z MZA prowadziła. W takim wypadku aż chce się patrzeć na nią ale na faceta ?! :-? [-X

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 24 mar 2007, 12:52

dzidek pisze:Ja rozumiem gdyby to któraś z uroczych kobiet z MZA prowadziła. W takim wypadku aż chce się patrzeć na nią ale na faceta?
:arrow: Kobietom, czyli pasażerkom też chyba coś od życia się należy? :P

dzidek

Post autor: dzidek » 24 mar 2007, 12:54

MZ pisze:
dzidek pisze:Ja rozumiem gdyby to któraś z uroczych kobiet z MZA prowadziła. W takim wypadku aż chce się patrzeć na nią ale na faceta?
:arrow: Kobietom, czyli pasażerkom też chyba coś od życia się należy? :P
Tylko, że ja odniosłem się do opisanego przeze mnie wcześniej przypadku gdy jakiś młody chłopak wpatrywał się w kierowcę :P

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 mar 2007, 13:00

Chłopakowi już facet nie może się podobać?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

dzidek

Post autor: dzidek » 24 mar 2007, 13:08

no cóż... Jeżeli już mu się podoba to niech tego nie okazuje w taki sposób bo jest to niesmaczne szczególnie, że nie każdy musi to tolerować a już szczególnie kierowca, w którym zakochał się ten chłopak.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 24 mar 2007, 17:11

dzidek pisze:no cóż... Jeżeli już mu się podoba to niech tego nie okazuje w taki sposób bo jest to niesmaczne szczególnie, że nie każdy musi to tolerować a już szczególnie kierowca, w którym zakochał się ten chłopak.
takie homocoś odrazu kierowca powinien wywalić wozu,nawet między przystankami :-$

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 mar 2007, 17:15

Przypominam, że ten wątek dotyczy kart drogowych 8-[
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 mar 2007, 11:14

Santos pisze:
pawcio pisze:A to z powodu? Przecież to oszustwo.
może to być nawet przestępstwo :-$ ale to szanowny panie napewno nie twoja broszka..i tyle w temacie.Poza tym miałeś szczęście,że trafiłeś na spokojnego kierowce,który olał po prostu czy patrzyłeś w jego kierunku czy nie...Drugi by wyszedł z kabiny i poprostu wywalił cię z pojazdu.
Im bardziej się pienicie, że w ogóle śmiałem wsiąść do autobusu, to mam ogromną ochotę napisać na tego kierowcę oficjalną skargę.
A za wywalenie mnie z autobusu, to kierowca miałby sprawę karną o naruszenie nietykalności cielesnej. Co najwyżej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 25 mar 2007, 12:10

pawcio pisze:A za wywalenie mnie z autobusu, to kierowca miałby sprawę karną o naruszenie nietykalności cielesnej. Co najwyżej.
nie bój się...kierowca(zależe też w sumie jaki kierowca)tak by załatwił sprawę,że zapewne nie odważyłbyś się zgłosić tego zdarzenia do sądu.itp...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 mar 2007, 12:11

Morderstwo?
To już podchodzi pod groźby karalne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 25 mar 2007, 12:13

pawcio pisze:Morderstwo?
To już podchodzi pod groźby karalne.
Co :?: :shock: jakie morderstwo...poprostu taki cwany kierowca pogadałby z tobą po męsku i tyle :-$

Zablokowany