Miasteczko WilanĂłw

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 10:31

Wszystko pięknie- tylko niestety wszystko co powyzej napisano jest w sferze marzeń :(
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2006, 10:42

Bo?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 10:53

Bastian pisze:Bo?
Bo 12.11 są wybory ;-) Aczkolwiek mam nadzieję, że rzeczywiście ulica powstanie w takim kształcie jak opisano w tekscie, bo faktycznie ma naprawdę elegancko wyglądać :)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 10:54

R-11 Kleszczowa pisze:Wszystko pięknie- tylko niestety wszystko co powyzej napisano jest w sferze marzeń
:arrow: A właśnie, że ta inwestycja wydaje się dużo bardziej realna niż wiele innych.
W końcu musi być zapewniony dobry dojazd do wielkiego osiedla i wielkiej świątyni.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 10:56

MZ pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Wszystko pięknie- tylko niestety wszystko co powyzej napisano jest w sferze marzeń
:arrow: A właśnie, że ta inwestycja wydaje się dużo bardziej realna niż wiele innych.
W końcu musi być zapewniony dobry dojazd do wielkiego osiedla i wielkiej świątyni.
A to prawda. Zgadzam sie :) Tak wogóle to ciekawe jakie linie ZTM zdecyduje się skierować w te rejony :-k Może zrobią jakieś nowe E-6 jako dowozówkę do stacji metra Wilanowska :-k Oczywiscie zanim wjadą tu tramwaje.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2006, 10:58

Poza tym to przestiżowa dzielnica, sądzę, że developerzy nie pozwolą tam zrobić byle czego.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 10:58

R-11 Kleszczowa pisze:Może zrobią jakieś nowe E-6 jako dowozówkę do stacji metra Wilanowska. Oczywiscie zanim wjadą tu tramwaje.
:arrow: Pewnie skończy się tylko na wydłużeniu jakichś linii z pętli WILANÓW lub METRO WILANOWSKA.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 10:59

Bastian pisze:Poza tym to przestiżowa dzielnica, sądzę, że developerzy nie pozwolą tam zrobić byle czego.

A tak wogóle to ciekawe w jakiej odległości od planowanej POW będą stać ostatnie domy :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 20 paź 2006, 11:23

W tamtym rejonie przewidywana była zabudowa bardziej przymyslowo-biznesowa.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 11:42

TGM pisze:W tamtym rejonie przewidywana była zabudowa bardziej przymyslowo-biznesowa.
A to dobrze. Miałem obawy, że zbudują tam mieszkania i znów będą się podnoscić głosy, że kupując mieszkanie ludzie nie wiedzieli o planowanej trasie.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 20 paź 2006, 11:48

Napisałem "przewidywana była". Co oznacza, że w rzeczywistości może być różnie. I być może zbudują mieszkania dla frajerów ;-) . Tak jak osiedle miało być otwarte. A w rzeczywistości od podwórek się zamykają.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 20 paź 2006, 16:16

1,5 kilometrowa dwujezdniowa ulica... W sumie czemu nie, tylko jest pytanie: czy ma się kończyć na przedłużeniu Płaskowickiej, czy też w dalszej perspektywie przedłużenie do Przyczółkowskiej :-k No i oczywiście przydałoby się Płaskowickiej przedłużyć mniej więcej w tym samym terminie.
Przy okazji niezbyt widzę wycofanie stamtąd autobusów po wprowadzeniu tramwajów. Przelotowo raczej coś tam powinno jeździć. Ale to daleka perspektywa...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2006, 16:28

Przelotowo będą jeździć tramwaje. Autobusy to raczej w poprzek (Ursynów - Wilanów). Innych "przelotów" tam nie widzę...

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 20 paź 2006, 17:36

Al. RP - Wilanowska

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 17:52

Busmann pisze:przedłużenie do Przyczółkowskiej
:arrow: Przyczółkowa = Przyczółkowej :P.

ODPOWIEDZ