A jakie zarobki są realne?ZaciszaniN pisze:W tramwajach są "trzynastki", może dlatego wychodzi tak wysoka średnia. 4000zł to kwota nierealna dla zwykłego motorowego.
Zarobki w warszawskiej komunikacji
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
jaco
Brednia na resorach. Nie ma komu jeździć - przyjmują wszystkich zdolnych do pójścia na kurs.zeus pisze:Mnie też nurtują zarobki motorniczych - ale od razu ci powiem że jeśli nie masz choćby najmniejszych znajomości w TW to nie masz absolutnie żadnych szans na taką pracę
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Drivter1234
- Drivter1234
Nie wiem jak Ty to robisz, ale dam konkretny przykład, Redutowa od Września 2008 ma średnio po 15 na plusie na rano i 10 na popołudnie, zawsze na dyżurze siedzi po 5 osób, rozmawiałem z kilkoma osobami ze Stalowej ( jest podobnie ) na Ostrobramskiej to po +20 średnio, nawet Mobilis ma Full ( bo w Ursusie jeździ część Redutowej a na pradze Stalowa od groma ) i nie mów że nie, bo widziałem codzienne obsady i tak jestlevar pisze:Kto nie jeździ, ten nie jeździDrivter1234 pisze:ZERO JAZDY Z WONEGO
(Nie siej bzdur, bo zaraz się stworzą plotki, że będą zwolnienia.)
Teraz to mnie rozbawiłeś kompletnieMisiekK pisze:Brednia na resorach. Nie ma komu jeździć - przyjmują wszystkich zdolnych do pójścia na kurs.
-
jaco
Jednak zawód kierowcy autobusu jest dość specyficznym zawodem. Są zawody gdzie można zrobić drobny kurs, i o 180 stopni zmienić zajęcie, a jednak kierowca autobusu, to kierowca autobusu - może prowadzić autobus i tyle. Skoro ktoś władował kupę kasy w kurs, to teraz chce pracować w zawodzie. Przez ostatnie lata była duża migracja za zachód osób posiadających prawo prowadzenia autobusów, ale teraz w związku z kryzysem te osoby wracają do kraju, i zaczyna się robić "tłoczno" w tym segmencie rynku pracy.Drivter1234 pisze:Nie wiem jak Ty to robisz, ale dam konkretny przykład, Redutowa od Września 2008 ma średnio po 15 na plusie na rano i 10 na popołudnie, zawsze na dyżurze siedzi po 5 osób, rozmawiałem z kilkoma osobami ze Stalowej ( jest podobnie ) na Ostrobramskiej to po +20 średnio, nawet Mobilis ma Full ( bo w Ursusie jeździ część Redutowej a na pradze Stalowa od groma ) i nie mów że nie, bo widziałem codzienne obsady i tak jestlevar pisze: Kto nie jeździ, ten nie jeździ
(Nie siej bzdur, bo zaraz się stworzą plotki, że będą zwolnienia.)
Jedynie co to podobno Kleszczowa narzeka ale też już coraz słabiej bo ma jedynie pojedyńcze dziury, a na R7 mam znajomą i ostatnio z nią rozmawiałem... i mówiła że u nich to samo
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Drivter1234
Skwituje to tak:Frencher pisze:Jednak zawód kierowcy autobusu jest dość specyficznym zawodem. Są zawody gdzie można zrobić drobny kurs, i o 180 stopni zmienić zajęcie, a jednak kierowca autobusu, to kierowca autobusu - może prowadzić autobus i tyle. Skoro ktoś władował kupę kasy w kurs, to teraz chce pracować w zawodzie. Przez ostatnie lata była duża migracja za zachód osób posiadających prawo prowadzenia autobusów, ale teraz w związku z kryzysem te osoby wracają do kraju, i zaczyna się robić "tłoczno" w tym segmencie rynku pracy.Drivter1234 pisze: Nie wiem jak Ty to robisz, ale dam konkretny przykład, Redutowa od Września 2008 ma średnio po 15 na plusie na rano i 10 na popołudnie, zawsze na dyżurze siedzi po 5 osób, rozmawiałem z kilkoma osobami ze Stalowej ( jest podobnie ) na Ostrobramskiej to po +20 średnio, nawet Mobilis ma Full ( bo w Ursusie jeździ część Redutowej a na pradze Stalowa od groma ) i nie mów że nie, bo widziałem codzienne obsady i tak jestJedynie co to podobno Kleszczowa narzeka ale też już coraz słabiej bo ma jedynie pojedyńcze dziury, a na R7 mam znajomą i ostatnio z nią rozmawiałem... i mówiła że u nich to samo
Te czasy są cały czas, bo osobiscie znam ludzi którzy się zgłaszali, i odeszli z kwitkiem.jaco pisze:nie ma ludzi spójrz na oficjalnej stronie TW na rozpiske szkolen na 2009 rok-moze teraz sytucja sie odwraca ze wzgledu na rzekomy kryzys i czasy kiedy to znajomosci decydowały,mogą szybko wrocić.W MW tez bedzie kursik na maszynistów,ale dopiero i podobno na jesieni.
W metrze, na każdy kurs na maszynistów jest masa chętnych
-
jaco
- MeWa
- Cukiereczek
przy czym nie jest to praca dla wszystkich... no i najtrudniej się dostać - badania, egzaminjaco pisze:nie ma az tak duzo chetnych-tak było na ostatnich 2 kursach,nie wiem jak jest teraz-nie mniej jednak pieniążki w MW są najwieksze ze wszystkich tych spółek o których tu dyskutujemy.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Niewidowmych, bez nóg i bez conajmniej średniego wykształcenia nie biorą.zeus pisze:Skąd masz takie informacje że przyjmują wszystkich![]()
Masz jakieś dowody na to kolesiostwo, czy wiesz to po lekturze gazety Fakt? Lepiej się dobrze zorientować w temacie i nie tworzyć rzeczywistości innej niż jest. Za kursy płaci Urzad Pracy, więc TW ma mało do gadania kogo przyjmie, a kogo nie.zeus pisze:Wszyscy wiedzą jak jest w TW - kolesiostwo, czyli pracuje znajomy znajomego znajomego itd...
Tak, duchy jeżdżą naukami jazdy.zeus pisze:Dużo osób się zgłasza, a nie biorą nikogo
Jak był to czas, gdy nie organizowano kursów, to wszyscy odchodzili z kwitkiem.zeus pisze:Te czasy są cały czas, bo osobiscie znam ludzi którzy się zgłaszali, i odeszli z kwitkiem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Wskazane wyszktałcenie jest średnie techniczne - najlepiej elektroniczne. Po samym ogólniaku z maturą jest ciężko.MisiekK pisze:Niewidowmych, bez nóg i bez conajmniej średniego wykształcenia nie biorą.
Więc sam widzisz że bez UP i zarejestrowania się jako bezrobotnty nie masz szans na taką pracę. Co do Faktu to nie czytam szmatławcówMisiekK pisze:Masz jakieś dowody na to kolesiostwo, czy wiesz to po lekturze gazety Fakt? Lepiej się dobrze zorientować w temacie i nie tworzyć rzeczywistości innej niż jest. Za kursy płaci Urzad Pracy, więc TW ma mało do gadania kogo przyjmie, a kogo nie.
Kursy są organizowane reguralnie - kończy się jeden kurs, niedługo potem zaczyna się drugi, czy to problem dac znać osobie zainteresowanej - "teraz nie ma kursów - przyjdź za miesiąc lub dwa"MisiekK pisze:Jak był to czas, gdy nie organizowano kursów, to wszyscy odchodzili z kwitkiem.